Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incarcator pentru acumulatori masina de gaurit

Vizitator mhpogan

Postări Recomandate

Vizitator mhpogan

Buna, ma chinui de o vreme sa fac un montaj de incarcator pentru acumulatorii masinii de gaurit ce are acumulator de 12 v si, respectiv, 16 - 18 v si nu gasesc o schema cu integrat si mai ales cu tranzistori in care sa fie inclus si un led ca indicator al cuplarii acumulatorului la sursa redresata. Mai simplu, doresc o schema electronica pentru a vedea cand este cuplat acumulatorul la sursa de incarcare, pentru ca o sursa simpla redresata la 12 sau 15 v e simplu de facut. Eventual schema sa cuprinda si un led care se aprinde cand acumulatorul e deja incarcat. E de preferat o schema cu tranzistori, mai usor de realizat. Ma poate ajuta cineva? Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator mhpogan

Dragul meu, am doua masini de gaurit cu acumulatori NiCd 2.0 Ah la 12 V si respectiv la 14,4 V si nu am incarcatoare adecvate pentru ele. O sursa simpla cu punte si redresare la 12 si 14-18 volti stiu sa fac, dar as vrea sa am sursa exacta, calculata la puterea necesara si cu leduri ce imi indica o cuplare a acumulatorului si o terminare a incarcarii, pentru ca sa nu distrug acumulatorii, ca si asa sunt destul de scumpi. Pot sa -i incarc normal, ca e mai sigur. Si, inca o rugaminte - montajul sa fie cat mai simplu si eficent. Cu multumiri Prof. Pogan Mihai - Sebis - Arad

Link spre comentariu

dar as vrea sa am sursa exacta,

La incarcatorul meu pentru bormasina cu acumulatori Stern( marca fara pretentii)limitarea curentului este realizata chiar de redresor limitat la maxim 20V/400mA(acumulatorul este de 18V) iar in soclu, are doar un martor de incarcare[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] cu led, in prospect scrie timpul de incarcare(la mine 5h), mai simplu nu cred ca poate fi, iar pentru timp, puteti utiliza o priza cu timer.[attachment=1]Timer.jpg[/attachment]
Link spre comentariu

Va recomand sa folositi circuitul integrat MAX713 de la MAXIM. Date despre acesta gasiti aici:

http://www.maxim-ic.com/quick_view2.cfm/qv_pk/1666

In fisa circuitului gasiti atat schema de aplicatie cat si modul de calcul al componentelor aditionale

pentru a corespunde tuturor nevoilor (numar de celule, curent, etc).

Va mai puteti documenta de aici: http://www.qsl.net/vu2upx/Projects/battchrg.htm

sau aici: http://www.qsl.net/eb4eqa/batt_charger/batt_charger.htm

Succes!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am primit de la cineva o surubelnita electrica black&decker KC9661F,statia de incarcare defecta.Tinand cont ca a fost gratis,m-am apucat sa o verific,am desfacut incarcatorul si din el lipseste un tranzistor sau ,inclin sa cred ca este tiristor.Am postat si foto ,poate are cineva un sfat,ce as putea sa pun pe cablaj in locul piesi lipsa.Daca cineva are schema ,multumesc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări