Vizitator xf7 Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 Am un set 5.1 Genius (foarte multa lume-a cumparat din astea ca-s ieftine, raport calitate pret bun), si dupa un an de utilizare m-am trezit ca atunci cand dau drumul boxelor, in loc de muzica sau ce vreau eu sa redau, boxele incep sa bubuie cam de 5 ori pe secunda. Am deschis subwooferu-ul, de curiozitate, nu pare nici un fir dezlipit pe-acolo, oare au ceva gen sursa boxele astea? Am citit cate-un pic pe forumuri dar nu inteleg nimic, nu ma pricep deloc la electrica si electronica, mi-e sa nu ma curentez Din fericire am dat peste forumul acesta si sper ca se va gasi cineva care sa-si faca putin timp si pentru mine si sa ma ajute...Bubuiturile astea se aud si daca subwoofer-ul e conectat la calculator si daca nu e, si daca restul boxelor sunt conectate la subwoofer si daca nu sunt conectate. Ce ma sfatuiti? Poate cineva stie care-i problema? Mi-e cam jena sa le duc la un service ca oricum sunt ieftine (intre trei si cinci milioane), plus ca m-au speriat niste prieteni ca se fura piese si dupa aia-ti zic ca nu se poate repara etc. Link spre comentariu
rares01 Postat Iunie 3, 2010 Partajează Postat Iunie 3, 2010 verifica tda pentru woofer si eventual ceva condensatori daca sunt umflati asta in prima faza.. daca nu pune o poza cu placa de amplificare si va fi mai usorcred ca ar fi fost mai bine sa postezi la alta sectiunea Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Sa nu razi de mine, te rog :)Ce e aia TDA, care-s amplificatorii si care-i placa de amplificare? Chiar vreau sa invat, calculatorul mi-l repar singur de cativa ani, mai empiric, mai intreband, si merge perfect, dar cu sisteme audio n-am avut de-a face niciodata... Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 TDA-ul e integratul ala cu vreo 15 pini, care sta lipit de radiator si care amplifica semnalul primit si apoi il trimite in difuzor.Ori pui mana si cauti documentatie la Sectiunea Incepatorilor, ori il duci la un service, e mai indicat Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Si cum pot "verifica" acel TDA? Ce trebuie sa am in vedere? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Nici eu nu stiu cum poti verifica acel TDA, dar scrie pe el TDAxxxx (xxxx fiind niste cifre, un cod), si e pus pe un radiator sau daca e mai slab sistemul audio, e pus pe o "tabla" de fier mai groasa, ceva care sa absoarba caldura, si e negru, cam dreptunghic.Iar condensatorii sunt cei cilindrici cu dimensiuni foarte variate, dar de obicei, la aplicatiile acestea (cum e Geniusul) sunt cam cat degetul mic sa zicem, (banuiesc, pot fi si mai mari si mai mici) ca diametru, si scrie pe ei valori masurate in V (volti) si uF (microfarazi). uF nu se scrie chiar asa, e ceva de genul. Acestia daca sunt umflati, in partea de sus de obicei, catusi de putin, inseamna ca sunt defecti si trebuiesc inlocuiti, cu altii de aceleasi valori, gasesti piese pe strada Maica Domnului, sunt niste magazine pe acolo care au componente.Iar la TDA, probabil cauti pe net datasheet la ce model de TDA e, dupa codul urmat dupa TDA, si te uiti si tu la ce pini are, are mai multi pini, iar in datasheet e o poza cu ce rol are fiecare, si te uiti ce rol are fiecare, banuiesc ca trebuie sa fie o intrare si o iesire, si astfel (banuiesc) ca poti verifica ce voltaj intra in el, ce iese. Iar in datasheet iti arata si la ce tensiuni lucreaza el. Nu stiu cu ce te ajuta asta dar... Nu stiu nici eu ca nu m-am confruntat cu asa ceva. Iti trebuie un multimetru pt asa ceva oricum...Si un letcon, eventual unul cu varf subtire, si mai ales, trebuie sa fii si indemanatic, si experienta mai trebuie, iar daca nu o ai, nu prea ai cum sa il faci...ATENTIE mare!! Cat despre partea cu curentatul nu stiu ce sa iti zic, doar nu o sa pui mana peste tot, cand masori doar pui pinii (plus si minus) de la multimetru pe acolo, nu pui mana, iar de curentat oricum nu ai cum sa te curentezi decat unde intra curentul in transformator, dupa transformator iese curent mic, care nu iti poate face rau, doar ce intra in el e 220V. Iar in rest il tii scos din priza daca il analizezi... Link spre comentariu
alex20alex Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Cel mai indicat este sa-l duci la service, daca te bagi in el ai toate sansele sa-l faci muci ! Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Domnule Ionescu Liviu, multumesc din suflet, incep sa inteleg ce si cum functioneaza. Mesajul dvs. imi e de foarte mare ajutor chiar daca, pana la urma, am sa fac cum zice Alex si-am sa merg cu el la service, ca nu am multimetru Doar o mica intrebare mai am, condensatorii sunt umflati daca nu-s perfect cilindrici, da? Toti cei care-s cilindrici (sau ar trebui sa fie) sunt condensatori? Ca-s foarte multi cilindri micuti pe-acolo... Link spre comentariu
rares01 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 cauta si tu pe gogu si gasesti imagini cu condensatoareoricum cel mai bine mergi cu el la un service sau un electronist daca ai prin zona Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Am cautat imagini, aia-s care credeam si eu. (Condensatoare, nu condensatori?) Din pacate, asta-i problema, de doua zile caut firme de service electronice, si nimeni nu se ocupa de boxe, doar masini de spalat si frigidere si tv - pe internet n-am gasit nimic -, parca-i un facut. Locuiesc in Cluj, da' parc-as sta la Cucuietii din deal. Link spre comentariu
rares01 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 in dita-mai cluju nu exista un electronist sa se ocupe de asa ceva? poate gasesti un coleg chiar aici pe forum care este din cluj si are placerea sa te ajute daca se pricepe Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Pai aia zic, nu gasesc :( Unu singur am gasit si pleaca din localitate o saptamana...Cum as putea gasi aici pe cineva? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Cred ca poti incerca la rubrica servicii, e in cadrul "Bazar" mai jos. In dreapta la "Bazar" este si servicii, si postezi acolo un titlu, eu as pune "caut pe cineva in cluj pt reparare genius 5.1".Se numesc condensatori la plural, si cand se umfla, din cate stiu eu, nu se umfla in latime, ci sus, se umfla in sus, in "capul" lor, acolo ar trebui sa fie plan, daca nu, se umfla acolo si face un "bulb".PS Cu placere! Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 4, 2010 Partajează Postat Iunie 4, 2010 Asa am facut, nu stiam ca sunt atatea rubrici si optiuni aici! Cine ar putea sa ma ajute, contra cost, pls click pe link-ul asta: posting.php?mode=post&f=61Multumesc inca o data, domnule Liviu! Link spre comentariu
Vizitator xf7 Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 http://www.zepirates.com/?pid=1224726 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum