Flor Postat August 20, 2005 Partajează Postat August 20, 2005 SalSunt primul posesor -adica le am de prin '88 -al unor boxe Unitra de 110W, cele de dimensiuni medii. Datorita faptului ca in timp a cedat garnitura elastica de la bas le-am refacut la un atelier de langa Muzeul de Istorie. Alte probleme nu am avut cu ele. Desi le-am tot plimbat pe la diferite chefuri...Atunci cand mai ma duceam pe la ceaiuri...Cand le-am luat eu erau cele mai tare din parcare, dar parcarea-adica piata -era taaare goalaaa.Sunt convins ca azi sunt cam ...trecute, dar aste e situatia.As vrea sa aflu parerea d-voastra despre ele, punctele lor slabe/tari, scule cu care se pot compara, etc, etc...Precum si imbunatatirile facute practic, nu "am auzit pe 1 ca a facut si a dres, dar eu nu le-am ascultat."Multumesc anticipat.FlorP.S. Am verificat sa vad daca nu a mai fost tratat subiectul, undeva, candva, dar nu am gasit. Daca da, scuze. Si aratati-mi si link-ul.. Link spre comentariu
radue Postat August 20, 2005 Partajează Postat August 20, 2005 In legatura cu boxele tale nu le-am auzit, dar detin si eu o pereche de 75 W, fratiorul mai mic cred;Pot sa spun ca suna beton la anii pe care ii au;le ascult pe un mag Tesla, cu sunetul din calc.Se aud bine, cum am zis mai sus, dar am schimbat de pe ele multe: filtrul, dif de medii, care arata ca cele vechi, puterea la fel, cred ca sunt aceeasi productie, si basul, cu un dif Alto de 280 W, membrana neagra + cauciuc rosu;Ale mele se aud bine, la bas se pot compara cu un sistem Genius 5.1 DeLuxe, la inalte se comporta destulde bine ( sunt cele originale ), dar la medii mi se pare a se aud mai incet, dar cred ca e din cauza difurilor ( chinezarii ); Link spre comentariu
Flor Postat August 21, 2005 Autor Partajează Postat August 21, 2005 SalAi dreptate, tu esti"mezinul", iar eu sunt "mijlociul" acestei serii. Si eu am sta anii buni cu boxele atacate de un magnetofon, culmea tot Unitra model 205, cel vertical cu capac de platic fumuriu...Cum ii prajisem finalul cu TCA 150, i-am facu unul cu trz...Dupa nunta, adica acum ~10 ani, mi-am luat un amplituner Panasonic, asa ca am scos mag-ul din uz...As fi interesat sa imi scrii si mie ce modificari ai facut, in detaliu, de ex filtru carea avea dB/octava cu unul schema .., performante, etc..Multumesc anticipat. Flor Link spre comentariu
radue Postat August 21, 2005 Partajează Postat August 21, 2005 SalFiltrele erau unele de 12 dB/oct, cred ca schema lor am aruncat-o, dar o sa o caut si daca o am o sa o postez.Din cauza ca suspensiile erau macinate, dupa cum am scris mai sus, am schimbat basul,in primul rand ca erau suspensiile facut praf si in al doilea rand ca, atunci cand era mic , mi-am bagat degetele in calota si era praf si ala, cu un dif Alda, pe care scria 280 W ( daca are 40 e bine ), am schimbat si mediile, model si firma nu stiu, dar cred ca erau poloneze, cu unele izolate din fabrica ( aveau intre membrana si sasiu pe interior lana, sau ceva de genul asta, de culoare gri si destul de aspra ( lana ) ) , le-am pus tot in paharul in care erau puse; cum am schimbat si filtrul am deconectat atenuatoarele .In interior nu am facut nici o schimbare, cu toate ca in viitor cred ca voi schimba vata minerala cu burete pus pr pereti in toata incinta ( pt ca am schimbat si diful de bas );Inaltele nu le-am schimbat, cu toate ca au peste 18 ani suna destul de bine;Am uitat sa precizez ; filtrele luate, cred ca sunt chinezarii, sunt luate la intamplare, fara sa stiu frecventele de taiere.In legatura cu amplificatorul, ce imi place mie la magnetofon este ca, in ciuda faptului ca scoate un bas destul de puternic si de jos, nu misca membrana mai mult de 2 mm ( ochiometric ), pe cand la un alt amplificator, scotea acelasi bas, un pic mai jos, dar misca membrana fff mult ( aproape 1-1.5 cm bineinteles, ochiometric ), cu filtru subsonic setat la 50 Hz din placa de sunet.ALte detalii nu mai stiu ce sa iti zic, intreaba-ma dca vrei sa mai sti ceva. Link spre comentariu
Vizitator nicolaem Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 Ma pregatesc si eu de un astfel de tuning. Difuzoarele de joase le-am schimbat acum cativa ani (tot din cauza distrugerii membranei de cauciuc) cu M.N.C-uri si sunt destul de multumit. Acum a venit randul difuzoarelor de medii, la care s-a distrus tot membrana de cauciuc. M-am hotarat sa le inlocuiesc cu Visaton (W100SC) de la Vasile. Intrebarea mea este, credeti ce este utila (eficienta) schimbarea filtrelor. Eu ma gandeam sa inlocuiesc doar condensatoarele. In rest, mi-am mai propus sa le recablez prin interior si eventual sa schimb conectorii externi. Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Septembrie 28, 2005 Partajează Postat Septembrie 28, 2005 De ce aruncati difurile originale unitra cu marginile exterioare macinate...se pot schimba relativ usor si sunt ca noi(marginile costa sub 50.000 la dimensiunea aceea)...bineinteles daca e stricat si spiderul e mai greu...dar acesta rezista mai bine.... Link spre comentariu
Vizitator nicolaem Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 Nu merg pe ideea repararii deoarece consider ca unele noi vor oferi si calitate mai buna a sunetului.Dar totusi ... nu-mi poate da nimeni sugestii referitoare la filtre ? Merita oare schimbate sau doar "tunate" ? Ma gandesc sa schimb doar condensatoarele. Link spre comentariu
cristimm Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 Daca sunt electrolitice merita schimbate ca in timp se usuca. Altfel nu. Link spre comentariu
Vizitator alex77 Postat Octombrie 18, 2005 Partajează Postat Octombrie 18, 2005 De ce aruncati difurile originale unitra cu marginile exterioare macinate...se pot schimba relativ usor si sunt ca noi(marginile costa sub 50.000 la dimensiunea aceea)...bineinteles daca e stricat si spiderul e mai greu...dar acesta rezista mai bine....Eu am schimbat la Unitra de 140W membranele si pot sa va spun ca suna f. rau. "Meseriasul" care le-a prelucrat este destul de vestit prin cartier si are referinte bune. Poate nu a mers la mine dar .... chiar la amandoua difuzoarele? Iar faptul ca este 50.000 nu inseamna cu nu mai dai 400.000 pe manopera (daca nu vrei sa te risti singur). Oricum bani aruncati. Sau cel putin la mine asa a fost. Cu banii pe care i-am dat, plateam jumatate de difuzor. Acum si eu o sa schimb difuzoarele de bas dar la din pacate difuzoare de medii nu se gasesc la dimensiunea de care am nevoie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum