Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema dvd -rom BDV 316E

bubusmecherul

Postări Recomandate

am un dvd rom bdv 316e si numi citeste dvd-rile, numai cd-romurile merg,de ce oare trebui vreun anumit driver pentru a reda dvd-rile.Cine are vreo idee e bine venita.Va pupa Jean.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sile2288

1

• bubusmecherul

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Din cîte știu eu, cum frecvența (sau lungimea de undă) a laserului folosit pentru CD-uri e diferită de cea a DVD-urilor, teoretic ar trebui ca emițătoarele pentru respectivele lasere să fie separate (ceea ce probabil se și întîmplă în unitățile optice). Știu sigur că există pe fiecare bloc de citire (echipamentul mobil al unității) cîte un semireglabil corespunzător fiecărui emițător. Eu am mai umblat empiric la acele semireglabile și am obținut, ochiometric (adică mișc puțin, verific dacă citește, mai mișc puțin...) încă cîteva luni de viață din partea unor unități care erau aproape moarte, însă mai mult de atît n-am reușit să sper.La cît de ieftine sînt unitățile în momentul ăsta (faci post negru două zile și ți-ai luat unitate, practic), dacă vrei musai să ai o unitate pe care să te bazezi, ia-ți una nouă. Dacă vrei să experimentezi, atunci cele două semireglabile ar trebui să regleze intensitatea emisiei luminoase a ledurilor laser. Din cîte știu eu...Cine știe mai bine și mă poate corecta, îl rog s-o facă. Chiar și eu sînt curios de ce anume fac eu acolo... :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări