Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

protek506

luc

Postări Recomandate

Vreau sa-mi cumpar si eu un asemenea instrument, dar daca nu masoara bobine de ordinul zecior de mH, n-am facut nimic. Asa ca <> sau <>, daca reusiti sa lamuriti problema scalelor de masura si a rezolutiei , va rog sa postati , pentru ca nu-i ticmai foarte ieftin un asemenea instrument. :prayer: :prayer: :smt102 :smt017 :smt102 :smt024

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• luc

6

• Nonny149

5

• bogdan546

5

• Craciun

3

Top autori în acest subiect

Vizitator muresandorel

protek 506 e o scula desteapta ,e singurul care pe ohmi poti sa- bagi in priza si spune fraiere nu e binealtul ar fi fluke dar american nu chinezarii,aia dau garantie pe viata si stiu ei de ce dar si pretul uuuuuuu!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator ioio

masoara de la 10 nF - scala cea mai mica este de microF, fiind cu 2 zecimale rezulta minimul de 0,01 micro; in aceeasi idee merge si pe inductante, scala fiind direct in H, deci 0,01 H. Cred ca se datoreaza faptului ca nu are priza separata pentru C si H ci masoara cu reoforii. Pentru C si H mici sunt necesare frecvente de masura mai mari si ar aparea erori datorita cordoanelor. Am asemenea aparat, este o bijuterie, am stricat din neatentie mai multe tipuri de aparate, pe acesta nu am reusit.....inca...As fi curios si eu cat ar face unul folosit dar totusi aratos.

Link spre comentariu

Avem 4 buc. Protek 506 pe care le folosim la firma, cumparate de la Conex.Primul l-am cumparat prin '98 iar acum este defect electric (pe scala de R, indicatia este +170 ohmi) si fizic (cineva l-a dat pe jos), dar asta dupa ani buni "de munca".Restul sunt ceva mai recente, inca ok si sunt folosite in mod curent.Personal sunt multumit de el, doar ca are o numai o singura gama de capacitati, iar valoarea de 0,01 uF mentionata anterior reprezinta numai rezolutia citirii indicatiei, precizia fiind de 3% +5d; nu poate fi folosit pentru masurarea capacitatilor mici (nici nu s-ar fi putut, masurarea se face prin conectarea capacitatii la bornele testerelor/cablurilor, nu are borne separate pentru C...).Manualul specifica masurarea inductantelor pana la 100H (?!) cu rezolutie 0,01H, dar precizia este de 3... 10% si in functie de valoarea L, si care scade daca Q-ul inductantei este mai mic de 10 sau daca rezistenta bobinei este >100 ohmi.Importatorul este Arc Brasov si sunt produse in... China.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Producatorul este firma coreeana GS Instrument (GSI), fosta Heung Chang. Multimetrul aflat momentan (2010) in topul gamei este Protek 608.ARC Brasov face in continuare service la Protek 505/506.As fi interesat de un ecran LCD si/sau o carcasa de 505/506.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

cred ca proteq 506 e un aparat excelent, dar are deja vreo 15 ani de existenta si pretul e extrem de ridicat. la aceasta legenda contribuie, fara indoiala Conex electronic, care vinde un astfel de aparat o data pe an si poseda, probabil ultimul stoc. Recunosc ca si mie mi-ar placea unul, dar nu pot accepta ca pretul lui sa nu varieze in 10 ani. E ca o cheie buna de acordat piane, dar sa fim seriosi, Fluke are alternative la acelasi pret.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Fara suparare, firma e putin cunoscuta, ofera si ceva osciloscoape buget, nu ii pot gasi nici macar un articol pe Wikipedia, e doar meritul alora de la Conex de a-l face cunoscut in Ro (oricum nu il au niciodata in stoc). Un FluKe e deja bine cunoscut si in Ro si pot sa spun ca are o viteza umitoare de autoscalare,plus robustete, plus garantie, ceea ce ii confirma valoarea si pozitia de lider.

Link spre comentariu

da,dar nu are atatea functii si sa fim seriosi cine da aceiasi bani pe un fluke doar pentru robustete nebeneficiind decat de jumatate din functii.Eu am cumparat in 1998 un aparat(noname) de la adelaida de care sunt multumit ,pacat ca nu se mai gasesc la un pret decent acum Am vazut ca au sediul in USA Protek-ul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări