vlasin_alin Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 am inlocuit etajul final care era pe STK la un Kenwood ka34, totul e in regula cu exceptia faptului ca nu mai functioneaza egalizarea, loudness si balance functioneaza normal. Nu sunt foarte priceput insa din schema amplifului imi pare ca egalizarea se facea pe reactia negativa, insa nu am nici o idee cum as putea face sa functioneze si acuma cu noul etaj final pe module cu irfp9240/240. Mentionez ca plusul de semnal audio l-am luat de pe pinul 1. Deocamdata am montat doar un modul final pana ce rezolv problema cu egalizarea. Ce ar fi de facut? nu pot sa atasez manualul service de la amplif pt ca e prea mare...se gaseste pe hifiengine manual la un kenwood ka 36. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 am inlocuit etajul final care era pe STK la un Kenwood ka34, totul e in regula cu exceptia faptului ca nu mai functioneaza egalizarea, loudness si balance functioneaza normal. Nu sunt foarte priceput insa din schema amplifului imi pare ca egalizarea se facea pe reactia negativa, insa nu am nici o idee cum as putea face sa functioneze si acuma cu noul etaj final pe module cu irfp9240/240. Mentionez ca plusul de semnal audio l-am luat de pe pinul 1. Deocamdata am montat doar un modul final pana ce rezolv problema cu egalizarea. Ce ar fi de facut? nu pot sa atasez manualul service de la amplif pt ca e prea mare...se gaseste pe hifiengine manual la un kenwood ka 36.Atasez un printscreen cu manualul service, poate e de ajutor. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Nu stiu ce amplificatoare folosesti in locul finalului original, dar banuiesc ca au cel putin cite un etaj diferential la intrare.Legaturile de la pinii 2 (respectiv 17) le aplici intrarii inversoare din amplificatorul tau si R19/C19 (respectiv R20/C20) le inlocuiesti cu cele din bucla de reactie negativa a amplificatorului.Mai este si varianta in care elimini dupa cablajul original pe R19, R20, C49, C50, C19, C20, C11, C12 si pinii 2 (17) de la fostul integrat ii aplici direct intrarilor inversoare de la cele doua etaje finale cu tranzistoare. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Nu stiu ce amplificatoare folosesti in locul finalului original, dar banuiesc ca au cel putin cite un etaj diferential la intrare.Legaturile de la pinii 2 (respectiv 17) le aplici intrarii inversoare din amplificatorul tau si R19/C19 (respectiv R20/C20) le inlocuiesti cu cele din bucla de reactie negativa a amplificatorului.Mai este si varianta in care elimini dupa cablajul original pe R19, R20, C49, C50, C19, C20, C11, C12 si pinii 2 (17) de la fostul integrat ii aplici direct intrarilor inversoare de la cele doua etaje finale cu tranzistoare.Mersi mult de raspuns, esti primul care imi da o speranta ca as mai putea recupera egalizarea, folosesc doua kituri facute de mine dupa schema de la fet 100 (atasez aici si schema). Daca ai timp explica-mi te rog mai detaliat ( daca trebuie cumva sa inlocuiesc si piese din kitul meu si/sau exact unde sa fac legaturile ) pt una din cele doua variante prezentate de tine mai sus, care crezi ca e mai usor de aplicat. stima Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Realizezi a doua varianta prin eliminarea acelor componente dupa pcb-ul original. In atasament este marcat punctul unde realizezi conexiunea. Daca este prea mare sensibilitatea la intrare a lui FET100, vei putea mari usor valoarea lui R6 (pina la 1K). Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Realizezi a doua varianta prin eliminarea acelor componente dupa pcb-ul original. In atasament este marcat punctul unde realizezi conexiunea. Daca este prea mare sensibilitatea la intrare a lui FET100, vei putea mari usor valoarea lui R6 (pina la 1K).Mersi mult, acuma ma apuc de treaba, o sa iti zic ce rezultate obtin Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Atentie ! Terminalul 10 (respectiv 13) se conecteaza la iesirea lui FET100. Se elimina si C13, C14. Ai grija sa nu incurci cele doua canale intre ele. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Atentie ! Terminalul 10 (respectiv 13) se conecteaza la iesirea lui FET100. Se elimina si C13, C14. Ai grija sa nu incurci cele doua canale intre ele.Deci trebuie sa elimin R19, R20, C49, C50, C19, C20, C11, C12, C13 si C14, pinul 2 sa il leg in punctul unde mi-ati facut acel semn, iar pinul 10 sa il conectez la rezistenta R18 (capatul de sus) de pe schema de la fet100. ? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Ai inteles perfect. Conectat in acest mod, mufa de casti si conectoarele la boxe ale amplificatorului devin operationale in continuare. Banuiesc ca FET100 se alimenteaza de la +/-38 si GND de la alimentarea lui Kenwood. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Ai inteles perfect. Conectat in acest mod, mufa de casti si conectoarele la boxe ale amplificatorului devin operationale in continuare. Banuiesc ca FET100 se alimenteaza de la +/-38 si GND de la alimentarea lui Kenwood.Da, de la acei pini care alimetau STK ul am alimentat si fet 100, deocamdata am montat doar un kit la un canal, ma apuc acuma sa ii fac modificarile astea. multumesc Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Ai inteles perfect. Conectat in acest mod, mufa de casti si conectoarele la boxe ale amplificatorului devin operationale in continuare. Banuiesc ca FET100 se alimenteaza de la +/-38 si GND de la alimentarea lui Kenwood.Am terminat acuma de facut modificarile, insa nu se aude nimica in boxe, am impresia ca nu mai primeste deloc semnal. Am scos toate acele piese din lista aia, si am verificat de 2 ori legaturile.. Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Iesirea din FET100 o conectezi pe pcb in locul iesirii de la integrat. Asa va ajunge semnalul si spre mufa de casti si conectorul de boxe. Conexiunile se vad clar pe schema. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Iesirea din FET100 o conectezi pe pcb in locul iesirii de la integrat. Asa va ajunge semnalul si spre mufa de casti si conectorul de boxe. Conexiunile se vad clar pe schema. in momentul de fata boxa am conectat-o direct la iesirea de la fet 100. din cauza asta sa nu mearga oare? Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 Verifica: pinul 1 de la integrat sa fie la intrare FET100.pinul 2 la semnul marcat pe schema trimisa.pinul 10 la iesirea FET100.alimentarea cu +/-38 sa ajunga la FET100.Masa FET100 sa fie conectata la GND.Ai gresit undeva, altfel nu era nici o problema! Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Verifica: pinul 1 de la integrat sa fie la intrare FET100. pinul 2 la semnul marcat pe schema trimisa. pinul 10 la iesirea FET100. alimentarea cu +/-38 sa ajunga la FET100. Masa FET100 sa fie conectata la GND. Ai gresit undeva, altfel nu era nici o problema![/quote prima chestie din lista nu am facut-o. acuma ma apuc sa completez. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum