manely Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Salutare!Vreau sa fac un montaj cu renumitul 555. Sa-l alimentez la 12v cc si sa scot 12v ca 50hz. Se poate face acest lucru? Daca da as dori o schema simpla. Multumesc!! Link spre comentariu
lorik199 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 http://talkingelectronics.com/projects/ ... 5-50Hz.gif linia de sus alimentare 5-15 V linia de jos GND pinu 3=iesire Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Din pot de 10k ce se regleaza? Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 http://freespace.virgin.net/matt.waite/ ... nouts/555/ uite aici cum sa-ti calculezi elementele de circuit pentru a obtine frecventa dorita. vezi ca acei 12 volti obtinuti nu au "putere". spune si ce vrei sa faci cu ei ca sa vedem ce trebuie (daca trebuie) adaugat. in schema data de colegu ai exact 50hz "ajustabili" din variabilul de 10k pentru ca nu e precizie 100% Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Am un amplificator audio care se alimenteaza cu 2x12v. Acest amplificator are un trafoo de 12v, un fir din secundarul trafolui este legat la masa iar celalalt fir intre doua diode, dintr-o dioda iese + din cealalta - si intre +/- am 24v iar intre +/GND am 12v, iar intre -/GND am tot 12v. Deci eu vreau sa alimentez 555 de la masina cu 12v cc si sa-l folosesc ca un simplu trafoo de 12v/50hz ca dupa cele doua diode sa obtin 2x12v. Ce montaj mai trebuie facut pentru a rezista la puterea ceruta de amplificator?Sper ca m-am facut inteles..Multumesc!! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Nu merge! La amplif iti trebuie o putere pe care nici 10 integrate 555 montate in paralel nu ti-o ofera! Faci un invertor care sa-ti alimenteze ampliful pe bara negativa de alimentare (asa vor apare dezechilibre intre ramurile de alimentare in timpul finctionarii si nu e bine) sau poti face un amplificator cu un integrat care se alimenteaza la 12V - de exemplu cu TDA1562Q. Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Am incercat acuma la repezeala o chestie. Am decuplat trafoo si diodele, pe + si pe - am pus 12v(normal trebuia sa fie 24v) dintr-o sursa stabilizata si GND'ul l-am lasat liber(nu am pus nimic pe el) si se aude bine(nu cum se aude ca alimentarea originala dar totusi sunt multumit).Daca fac asa are ceva?Multumesc!! Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Depinde cu ce e amplificatoru' ala. Precizeaza! Daca este simplu, fara iesiri in punte, vei obtine remarcabila putere de... 5W/4 ohmi. Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Este DELUX, model: S2113, are 3 finali TDA2030A, nu e mare scula Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Uita-te in datasheetul lui TDA2030 si vei vedea cum trebuie polarizata intrarea neinversoare in cazul alimentarii asimetrice. Daca nu montezi cele doua rezistente suplimentare si condensatorul de la iesire, vei avea mari probleme! Puterea de iesire va fi cea care am precizat-o mai sus! Este DELUX, model: S2113 Tot Goagalul l-am scotocit si nu a auzit de amplifu' asta! O fi cu faina de orez prin el! Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 solutia corecta ar fi convertoare in comutatie dar nu e treaba usoara. mai bine iti faci rost de amplificator de masina ca sigur gasesti ceva mai bun ca TDA2030. ce difuzoare ai? Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Acuma am inteles. O sa fac maine operatiunea. O fac din lipsa de ocupatie si din pasiune. Multumesc mult pt sfaturi!!O seara buna tuturor!! Link spre comentariu
manely Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Poftiti: http://www.google.ro/search?hl=ro&source=hp&q=delux+dls-2113&meta=&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=Delux+DLS&gs_rfai= Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 la cat de slab e mai bine pui un invertor din ce se gaseste pe piata. macar nu canibalizezi sistemul si mai ai si ivertor pentru alte treburi utile Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum