Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rețea celulară în MATLAB!!!!!


Vizitator Dona

Postări Recomandate

Vizitator Dona

Salut!

As avea nevoie de ajutorul vostru!

Am realizat o retea celulara in MATLAB in interiorul careia am generat un numar de utilizatori.Cererea utilizatorilor, situati la marginea celulelor (margine delimitata matematic de o serie de hexagoane mai mici), de a transmite un pachet de date trebuie respinsa de catre statiile de baza.

Intrebare: Cum verific daca un punct apartine sau nu unei zone? (cod)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • srdjan

    3

  • EmyRulz

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Dona

OK! Done that!

Ceea ce nu stiu eu...e chiar codul matlab!

if (utilizator) ”are coordonatele x si y (adica apartine zonei de interes)” than

”aplic algoritmul meu”

 

Multumesc!

Link spre comentariu
:) aia nu stiu nici eu. matlab e inca o enigma neabordata pentru mine... spor la treburi.LE: arata-mi un exemplu de zone ca sa inteleg clar niste situatii posibile. teoretic ar trebui definit perimetrul zonelor ca un vector de muchii de hexagon.muchiile hexagoanelor se pot identifica ori dupa coordonatele x1y1 si x2y2 ale capetilor unei muchii sau folosind o matrice. daca e matrice va avea si celule goale. eu sincer miros un algoritm recursiv gen "labirint" sau "saritura calulului" la sah. nu am idee unde vei implementa chestia, daca ti se pare ca va consuma prea multe resurse la procesare recursiva se poate si ciclic dar va fi mult cod.
Link spre comentariu

Pai depinde foarte mult de cum ai descris reteaua celulara. Imi vine tare greu sa cred ca ai facut tu reteaua aia si nu stii cum sa vezi daca un punct e intro zona sau nu.De scris cod in Matlab e foarte simplu daca mai stii alte limbaje de programare, foloseste cu incredere Help-ul pentru sintaxa.

Link spre comentariu

daca nu ma insel tu nu cunosti coordonatele statiei (punct) din interiorul unei celule (hexagon) si doresti sa stii care celula sa preieie comunicatia cu statia. geometric nu cred ca se poate. tot ce poti face e o triangulatie dar se bazeaza pe puterea/distanta dintre 3 celule si statie. odata obtinute coordonatele statiei se poate calcula cea mai scurta distanta fata de un nucleu (centrala) de celula. ar mai fi o varianta ca statia sa asiste la luarea deciziei dar nu stiu daca poate comunica cu 3 celule deodata pentru a reda niste valori. poate aberez... cat despre ce am vorbit mai sus am fost total pe langa pentru ca imi imaginam altceva :)

Link spre comentariu
Vizitator Dona

Cunosc coordonatele statiilor de baza. (in jurul lor am creat celulele.)

 

Ceea ce ma intereseaza strict pe mine este sa verific daca utilizatorul se afla sau nu in marginea celulei pentru a calcula o simpla probabilitate de respingere a cererilor! (cum e cazul utilizatorilor incercuiti din poza atasata.) Pot sa urmaresc unde anume se localizeaza user-ul?

Celulele sunt delimitate bine matematic inclusiv statiile de baza si celulele alea de raza mai mica ajutatoare...deci si zona ”interzisa ” o pot descrie matematic...in concluzie nu cunosc sintaxa :">

Insa mi ai dat o idee cu distanta de la utilizator la statia de baza \:D/ ...i think i gonna make it.

 

Multumesc mult .Nice day

Link spre comentariu
Vizitator Dona

Me again! Vin cu o noua intrebare! Legata tot de utilizatorii mei ciudati!Am folosit ideea ta -->”srdjan” ,cu distanta de la statia de baza la utilizator.Nu prea vrea ! why?Indiferent de distanta de la BS la user programul nu mi recunoaste userii din margine! Am atasat programul iar textul colorat e cel care imi da batai de cap! O seara frumoasa!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări