Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor pt bandpass6 pana in 5 milioane

Paollo

Postări Recomandate

am simulat cu hp18 o incinta bandpass de vreo 400 litri (sa sune cum imi place mie) dar nu o sa-i pot dau prea multa putere(zice winisd) ca-i sare membrana. ce dif imi recomandati pana in 5 mil? as prefera ceva paacoustic.multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paollo

17

• radue

10

• Sharky

8

• Mircea Bartic

6

Top autori în acest subiect

BL din cate mai tin minte e in functie de banda de frecventa pe care o reproduci si de masa elementelor mobile.(nu am vreme acum sa imi caut notitele despre horn, iar de citit iar carti in nici un caz)

Link spre comentariu

nu stiu exact ce inseamna Bl si nu vreau sa spun prostii, dar stiu ca cu cat e mai mare cu atat difuzorul depune mai putin efort ca sa miste aer parca, sau ceva in genu asta, cine cunoaste sa ma corecteze, oricum pt horn stiu ca tre sa fie Bl destul de mare.

Link spre comentariu

Nici eu nu stiu cam la ce fol BL, dar am citit in datasheet-urile dif Precision Devices : ' A B/L in excess of 32.5T/m for fast accurate lows " deci cred ca se refera la " viteza miscarii emmbranei si la efortul pe care dif il depune sa o miste ";Daca ceva scris mai sus este gresit, rog sa ma corectati :!:

Link spre comentariu

F=BL*I F-fortaI- curentulEfortul e tot ala, asta daca te referi la efort ca si lucru mecanic.Depinde si de ce frecventa vrei sa reproduci si naiba mai tine minte de ce...ca numa o goarna am facut si de atunci am uitatIntreaba-i e cunoscatori ce dif merge mai bine in goarna la banii aia, ca daca ai la dispozitie ditamai spatiul mai bine profiti.

Link spre comentariu

viteza miscarii emmbranei si la efortul pe care dif il depune sa o miste ";

efort=lucru mecanic si e tot ala si daca ai un BL de 100 sau daca il ai 0 si misti tu difu cu mana.BL = factor de forta...cati newtoni ies dintr-un amper care trece prin bobina
Link spre comentariu

Am citit aici pe forum ca daca un dif are BL mic ( sub 25 ) nu e bun de hron; pe langa BL mai trebuie sa aiba si un magnet supradimensionat;Oricum, cred ca cu difu ala merge cel mai bine un bass-reflex.

Link spre comentariu

hp18w nu mere in hornuri pt ca nu a fost proiectat pt asa ceva. folosirea lui in astfel de incinte va duce doar la distrugerea lui mecanica(cam asa ceva stia eu). el a fost proiectat pt BR(suburi, incinte pe 3 cai) dar cred ca face o treba buna si in bandpass-uri(am acasa unul cu fratele sau mai mic hp15w si e minunat)pt hornui orientati-va spre alt ceva (un exemplu ar fi seria challenger:C15-600EL- cu asta vroia sa faca si nexus horn sub , C18-600LF-cu asa so jucat titro ) sau dak aveti cash seria SD de 15" si 18" sunt minunate

Link spre comentariu

ei 21" ii cam marisor dar ideal pt niste demolari :twisted: deasemenea si selenium mere in hornuri(seria WPU de 15" si 18"- sunt la ei siteu si proiecte cu siteme intregei full loaded horn superbe)si mai sunt multe alte variante pt hornuri....depinde de buget

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări