kuchta Petru Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Am o mare problema, mama mea in virsta de 92 de ani, uita frecvent sa inchida robinetul de apa rece. Ea sta in celalalt corp de cladire si eu nu pot sa o verific la orice ora daca a inchis apa. A-si dori sa aplic in acest caz o schema simpla si eficace . Am vazut undeva o chiuveta cu o baterie numai pentru apa rece care avea la baza ei o fereastra acoperita cu un geam de culoare rosie( ceva IR ca la TV).Pot sa folosesc si altceva in loc de IR ceva fotodioda fotorezistenta pentru aceeasi operatie? Petrica Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 -Electrovalva de gaze (de se pune la centrala si care e comandata, in caz de "Doamne fereste!" de senzorul de gaz) de 220V cred ca este perfecta . Electrovalvele de masina de GPL au diametrul tevii prea mic...-Bariera IR care sa aibe Ledurile de TX si RX unul langa altul si care sa comande un temporizator-Temporizator....de cat o fi nevoie , care se comande electrovalva Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Cu un senzor de prezenta pentru iluminat si o electrovalva de masina de spalat automata.Electrovalva ptr. gaz nu merge pentru ca ea ramane intr-o pozitie de inchis dupa aplicarea unui impuls electric indiferent de comenzile ulterioare(ea se reseteaza numai manual). Link spre comentariu
nelu F Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Uite aici cu senzor IR: http://www.clubafaceri.ro/director/stan ... 0Flow.html Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Cu un senzor de prezenta pentru iluminat si o electrovalva de masina de spalat automata.Electrovalva ptr. gaz nu merge pentru ca ea ramane intr-o pozitie de inchis dupa aplicarea unui impuls electric indiferent de comenzile ulterioare(ea se reseteaza numai manual).Corect ! Acum mi-am dat seama ! Si astea de masina de spalat sunt cele mai bune cred la diametru + ca se gasesc peste tot (ieftine), cred ca se gasesc garla pe la centre de fier vechi. Link spre comentariu
nelu F Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Electrovalva de la masina de spalat nu functioneaza la 220(230)V? Daca se intampla sa se intrerupa curentul ramai si fara apa. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Atunci electrovalva de GPL de 12V care are surub in cap pentru comutare manuala. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Electrovalva de la masina de spalat nu functioneaza la 220(230)V? Daca se intampla sa se intrerupa curentul ramai si fara apa.[/quote.......si drobul de sare statea sa cada se poate folosi un UPS eventual. Link spre comentariu
nelu F Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Imi place ca esti optimist, dar fiind de zeci de ani pe aceste plaiuri mioritice nu vad un drop de sare in intreruperea curentului electric, iar solutia cu UPS pentru o automatizare la robinet ma face sa rad chiar mai tare decat tine.O solutie artizanala pentru aplicatia respectiva+UPS cred ca ajunge la nivel de costuri peste o baterie cu ventil comandat IR sau alta solutie de automatizare existenta pe piata (neluind in calcul eforturile personale ce trebuiesc depuse de Petru, care ar trebui sa lucreze dupa tot felul de surse de informatie disparate in lipsa unui proiect cap coada). A, solutia data de tine cu senzor pentru iluminat ar duce la actionarea electrovalvei ori de cate ori ar trece o persoana pe langa chiuveta sau daca nu reusesti sa reglezi senzorul cum trebuie, ori de cate ori se intra in bucatarie. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Multumesc pentru sfaturile date, desigur ca am sa folosesc o electrovalva, vad eu ce fel de alimentare, iar pentru comanda voi folosi un fascicol laser care se intrerupe prin suvita de apa ( aici am sa ma mai gindesc un pic). Inca odata multumiri pentru raspunsuri. 73' Petrica Link spre comentariu
nelu F Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Petrica, nu stiu ce indemanare ai in partea de executie mecanica, dar cea mai simpla solutie am vazut-o afara intr-o fabrica si consta in actionarea unei pedale de comanda a unor robineti intermadiari(un cadru in forma de "U" ce se apasa cu picioul). Poti actiona astfel inchis/deschis un robinet si/sau 2 robineti cu bila pt apa rece si/sau calda, dozarea ulterioara facandu-se din bateria chiuvetei. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Da, buna metoda si ingenioasa, simpla si eficace, iar pentru inchidere mai trebuie un arc pentru revenire. Multumesc si toate cele bune- Petrica Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 O completare la ce a spus @nelu F. Fiind in varsta probabil nu va avea suficienta putere sa apese pedala (sau alte motive) dar, daca pui o placa in fata chiuvetei ( sa zicem 50X50 cm), care controleaza debitul de apa prin simpla asezare pe placa. Asa, doar cand sta pe placa va putea folosi chiuveta. Bateria chiuvetei poti sa o lasi nemodificata. Asa, doar cand sta pe placa va curge apa, indiferent daca este deschis robinetul la chiuveta. Inspira-te din modul de functionare al unui cantar mecanic pentru masurarea greutatii la adulti sau copii. La control ai 2 variante electric si mecanic. Varianta electrica implica ca, sub placa, sa montezi un microcontact care va controla electroventilul (principiu asemanator cu cel al lifturilor pentru prezenta persoane in cabina) iar varianta mecanica implica principiul cantarului care, printr-un sistem de parghii sau cablu de ambreiaj sau cablu de frana de bicicleta, va controla un robinet de apa montat sub chiuveta. Daca mergi pe varianta electrica cu microcontact foloseste o tensiune de 12V la partea de comanda (microcontactul) care va controla un releu. Acel releu va controla ventilul electric. PS: La varianta electrica gandeste-te in primul rand la siguranta persoanelor chiar daca implica adaugari de circuite aditionale. Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iunie 2, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 2, 2010 Am sa vad cit de grea va fi revenirea pirghiei,eventual voi pune o contragreutate pentru echilibrarea fortelor. Petrica Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Iulie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2010 Se poate inchide subiectul.Multumesc de colaborare. Petrica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum