Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutorrr PIC si GSM telefon

satelit

Postări Recomandate

As vrea sa fac o alarma cu un PIC si un telefon mai vechi (simens A57,A75) care sa transmita SMS,dar nu stiu citeva date tehnice cum sunt: protocol comunicare pentru aceste telefoane ,coduri de control etc.Va rog sa ma ajutati cu ceva idei, sau daca nu sunt date tehice pentru aceste telefoane ce optiuni mai sunt.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• satelit

11

• volhov

3

• ramsesrr

3

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

1. Mult succes!!!2. Eu zic s-o iei batraneste si sa faci fiecare lucru separat: asta inseamna ca trebuie sa faci alarma primadata si apoi sa faci transmiterea alarmei cu ajutorul telefonului GSM. Pare simplu, dar este mai greu de facut ca sa respecti toate baremurile impuse atat la alarma cat si la telefon. Pentru inceput iti trebuie sa stiicati pini si care anume iti trebuie pentru conectarea telefonului.

Link spre comentariu
Vizitator AirBoy

Pe hardware (telefon-uC) iti trebuie sa folosesti USART, in tel intrii direct cu semnale TTL, nu necesita conversie, Rx/Tx/GND si eventual +5V pe pinul de incarcare.

Pentru SMS folosesti comenzi AT, pentru detalii si idei ia sursa http://smstools.meinemullemaus.de/, si vezi acolo, iti dezvaluie multe. Eu m-am jucat cu SMS, e drept cu tel Ericsson si pe linux. Dar comenzile AT is la fel, treaba ta este sa le integrezi in programul care-l bagi in PIC.

La fel, pentru alarma, vezi ca cele de fabrica au port serial, te poti inspira din ele.

Link spre comentariu

Multumesc pentru idei,m-am lamurit cu comenzile AT, vreau sa fac niste teste intre PC si un telefon cu un program in C++ (rs232 ->telefon) pentru confirmarea comenzilor,dar inainte de toate trebuie sa stiu pinii telefoanelor Simens A75, A57 (unul dintre ele) ca sa-mi fac un cablu rs232 la TTL telefon.Daca aveti ceva documentatie despre pinii acestor telefoane va rog sa ma ajutati.Multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Am testat varianta PC-> telefon siemens A75 cu un soft in C++ pe RS232 si raspunde la comanda AT cu OK iar celelalte comenzi cu ERROR iar pe telefon apare mesajul (NU ESTE INREGISTRAT 10000100).Credeti ca acest telefon nu cunoaste comenzile AT?Daca aveti idei va rog sa ma ajutati.Multumesc

Link spre comentariu

Am testat varianta PC-> telefon siemens A75 cu un soft in C++ pe RS232 si raspunde la comanda AT cu OK iar celelalte comenzi cu ERROR iar pe telefon apare mesajul (NU ESTE INREGISTRAT 10000100).Credeti ca acest telefon nu cunoaste comenzile AT?Daca aveti idei va rog sa ma ajutati.Multumesc

Sigur poti folosi comenzi AT. Iar mesajul "NU ESTE INREGISTRAT 10000100" in opinia mea este dat de faptul ca nu ai pus cartema SIM in telefon.
Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor,se poate sterge attachment-ul .Ma gindesc ca poate softul in C++ care l-am facut are ceva probleme PC-> GSM (am mai lucrat cu comunicatie seriala PIC->PC si nu au fost probleme),dar am incercat PC hyperterminal XP-> GSM si nu pot scrie nici o litera in acea fereastra de la hyperterminal,daca este o optiune de bifat pentru a folosii acest hyperterminal al XP-ului va rog sa ma ajutati.Va multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Cel mai probabil nu ai configurat bine hyperterminalul (nu ai pus cum trebuie baud rateul - la fel ca tine patisem si eu) sau nu ai realizat bine conexiunea PC-telefon

Link spre comentariu

Da,eu la siemens A75 am cablu original USB-> telefon,am incercat toate ratele de transfer si imi vede doar AT,ATI raspunde cu OK si 042 restul error.Testele sunt facute cu un soft in C++,iar conunicatia o fac pe RS232 pentru ca in C++ cablu il vad un fel de convertor USB to serial.Pe net am vazut foarte multe exemple cu sony ericsson si cred ca o sa cumpar unul sa ma joc.Cam pe la ce pret este un telefon SE second hand care l-ai testat?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări