satelit Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 As vrea sa fac o alarma cu un PIC si un telefon mai vechi (simens A57,A75) care sa transmita SMS,dar nu stiu citeva date tehnice cum sunt: protocol comunicare pentru aceste telefoane ,coduri de control etc.Va rog sa ma ajutati cu ceva idei, sau daca nu sunt date tehice pentru aceste telefoane ce optiuni mai sunt.Multumesc Link spre comentariu
volhov Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 In primul rand, succes! Daca singura problema sunt datele tehnice pe care nu le stii, te poti documenta din urmatoarele surse : http://www.siliconchip.com.au/cms/A_102670/article.html sau http://www.serasidis.gr/circuits/smscon ... roller.htm. Si mai sunt si altele, totul e sa cauti. Link spre comentariu
puiu Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 1. Mult succes!!!2. Eu zic s-o iei batraneste si sa faci fiecare lucru separat: asta inseamna ca trebuie sa faci alarma primadata si apoi sa faci transmiterea alarmei cu ajutorul telefonului GSM. Pare simplu, dar este mai greu de facut ca sa respecti toate baremurile impuse atat la alarma cat si la telefon. Pentru inceput iti trebuie sa stiicati pini si care anume iti trebuie pentru conectarea telefonului. Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Pe hardware (telefon-uC) iti trebuie sa folosesti USART, in tel intrii direct cu semnale TTL, nu necesita conversie, Rx/Tx/GND si eventual +5V pe pinul de incarcare. Pentru SMS folosesti comenzi AT, pentru detalii si idei ia sursa http://smstools.meinemullemaus.de/, si vezi acolo, iti dezvaluie multe. Eu m-am jucat cu SMS, e drept cu tel Ericsson si pe linux. Dar comenzile AT is la fel, treaba ta este sa le integrezi in programul care-l bagi in PIC. La fel, pentru alarma, vezi ca cele de fabrica au port serial, te poti inspira din ele. Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Multumesc pentru idei,m-am lamurit cu comenzile AT, vreau sa fac niste teste intre PC si un telefon cu un program in C++ (rs232 ->telefon) pentru confirmarea comenzilor,dar inainte de toate trebuie sa stiu pinii telefoanelor Simens A75, A57 (unul dintre ele) ca sa-mi fac un cablu rs232 la TTL telefon.Daca aveti ceva documentatie despre pinii acestor telefoane va rog sa ma ajutati.Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
Vizitator AirBoy Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Pinout la telefonul de care pomenesti ai aici: http://pinouts.ru/CellularPhones-P-W/si ... nout.shtml Ai nevoie de pinii: 1. Vin (daca vrei sa incarci telul pui 5V pe pinul asta) 2. GND (masa) 3. Tx (la conevertorul TTL-RS232) (-> RX pe seriala) 4. Rx (la convertorul TTL-RS232) (-> TX pe seriala) Scheme de convertoare cu MAX3232 gasesti pe gogu daca nu si aici. Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 Multumesc pentru informatii. Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 6, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2010 Am testat varianta PC-> telefon siemens A75 cu un soft in C++ pe RS232 si raspunde la comanda AT cu OK iar celelalte comenzi cu ERROR iar pe telefon apare mesajul (NU ESTE INREGISTRAT 10000100).Credeti ca acest telefon nu cunoaste comenzile AT?Daca aveti idei va rog sa ma ajutati.Multumesc Link spre comentariu
srdjan Postat Iunie 6, 2010 Partajează Postat Iunie 6, 2010 daca te ajuta cu ceva vezi atasamentul. dupa ce descarci roaga un moderator sa stearga atasamentul. Link spre comentariu
volhov Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Am testat varianta PC-> telefon siemens A75 cu un soft in C++ pe RS232 si raspunde la comanda AT cu OK iar celelalte comenzi cu ERROR iar pe telefon apare mesajul (NU ESTE INREGISTRAT 10000100).Credeti ca acest telefon nu cunoaste comenzile AT?Daca aveti idei va rog sa ma ajutati.MultumescSigur poti folosi comenzi AT. Iar mesajul "NU ESTE INREGISTRAT 10000100" in opinia mea este dat de faptul ca nu ai pus cartema SIM in telefon. Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Multumesc pentru ajutor,se poate sterge attachment-ul .Ma gindesc ca poate softul in C++ care l-am facut are ceva probleme PC-> GSM (am mai lucrat cu comunicatie seriala PIC->PC si nu au fost probleme),dar am incercat PC hyperterminal XP-> GSM si nu pot scrie nici o litera in acea fereastra de la hyperterminal,daca este o optiune de bifat pentru a folosii acest hyperterminal al XP-ului va rog sa ma ajutati.Va multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
ramsesrr Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 Cel mai probabil nu ai configurat bine hyperterminalul (nu ai pus cum trebuie baud rateul - la fel ca tine patisem si eu) sau nu ai realizat bine conexiunea PC-telefon Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Dar mai ti minte cum ai facut? Link spre comentariu
ramsesrr Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 pai am pus pt un SE T230 baud rateul 9600biti/s si pt a lega telefonul la portul serial am folosit max232 Link spre comentariu
satelit Postat Iunie 7, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2010 Da,eu la siemens A75 am cablu original USB-> telefon,am incercat toate ratele de transfer si imi vede doar AT,ATI raspunde cu OK si 042 restul error.Testele sunt facute cu un soft in C++,iar conunicatia o fac pe RS232 pentru ca in C++ cablu il vad un fel de convertor USB to serial.Pe net am vazut foarte multe exemple cu sony ericsson si cred ca o sa cumpar unul sa ma joc.Cam pe la ce pret este un telefon SE second hand care l-ai testat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum