Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Consrtuctie amplficator

Vizitator dragomir1995

Postări Recomandate

Vizitator dragomir1995

Buna am achizitionat nu de mult un amplficator de tipul acela vachi as350 acel amp romanest si are arst in el mai multe chesti cea ce nu e ars este transformatorul si acei condensatori mari din mijloc si tranzistori finali. Cea ce vreu sa va intreb este ce amp as putea face cu transformatoru acela ma refer la ceva de peste 2x150 w daca se poate. Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

3

• remus68

2

• Spitfire

1

• buzea

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

Buna am achizitionat nu de mult un amplficator de tipul acela vachi as350 acel amp romanest si are arst in el mai multe chesti cea ce nu e ars este transformatorul si acei condensatori mari din mijloc si tranzistori finali. Cea ce vreu sa va intreb este ce amp as putea face cu transformatoru acela ma refer la ceva de peste 2x150 w daca se poate. Multumesc anticipat!

acel transformator este calculat pentru a asigura alimentarea celor doua etaje finale de 35w fiecare,amplificatorul are o putere de 2x35w sinus(curati)parerea mea este sa te apuci de alte sporturi ,nu de electronicatu nu ai fost la scoala in clasa a X a ,cum dracu sa obtii din ceva mai mare din ceva mai mic??? :sparge: :aut: inainte de a pune o intrebare gindeste si putin logicdaca tu nu ai cunostinte elementare de fizica cum o sa construiesti amplificatorul?? macar legea lui Ohm o stii? nu cred!stii ca exista tranzistori NPN/PNP?stii cum se masoara tensiunile? intensitatile? stii ca te poti curenta ?o fi aici forum de electronica dar.......L A S A T E !!! :aut:P.S.am citit toate cele 9 posturi ale tale,toate incep cu "BUNA",nu am nimic cu nici un fel de minoritate,etnica sau sexualagaseste alt mod de salut ,intre barbati nu prea se practica "buna",se poate interpreta ...poti incepe cu :buna ziuasalutsalut pe toata lumea
Link spre comentariu

saracu nu o sa mai intre pe forum o vreme.............asa ti-e cu tineri astia cum sunt si eu noi banuim ca nu se poate dar intrebam sa nu ramanem prosti:))

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Apai daca asa i pe forumu asta pui o intrebare si incepe sa isi bata joc de tine nici nu mai fac alt topic

este forum de electronica dar nu te putem invata legi elementare ale fizicii ,trebuie sa inveti singurelectronica nu se face dupa urechede ce nu incerci sa repui in functiune acel amplificator? chiar daca este facut praf ,merita sa fie repus in functiune ,poti face scoala pe elce ai mai construit pina acum? raspunde sincer!
Link spre comentariu
Vizitator dragomir1995

deci sa va spun cei cu ampul ala prima data am masurat si am descoperit ca tranzistorul bd238 este ars nu am gasit acel tranzistor iar cineva mia dat un bd434 ca echivalent mia dat si npn si pnp leam schimbat si dupa aceea a inceput sa iasa fum din unu din tranzistori apoi pe un canal se auzea inaltele tare si fara bass si fara medii asa ca lam lasat balta de acea vreu sa folosec piese din el pentru a facce un al amp mai mare

Link spre comentariu

L A S A T E !!!

Nu, nicidecum, APUCA-TE!Studiaza proprietatile componentelor, topologii de amplificatoare, clase de functionare, moduri de alimentare, etc, etc.Iar legat de amplificatorul acela, daca nu reusesti macar sa-l refaci ca nou, cum crezi ca o sa construiesti altul mai bun, mai puternic?! Si cu ce?! Cu componente "obosite", un traf de alimentare prea mic, etc?!Aproape nimic din ala nu mai e bun, nu mai e de actualitate-ori il repari, ori la reciclare cu el!
Link spre comentariu

Am impresia că nu înţelegi româneşte şi avea dreptate viobio şi cei care ţi-au recomandat să mai studiezi.

Poţi să alimentezi ce vrei cu trafo, kitul ăla de cacao nu scoate în veci puterea aia, citeşte datele integratului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări