bogdy165 Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 As avea o nelamurire si va rog ajutati-ma cu niste sfaturi.Recent am facut niste modificari la stroboscop.Miam facut controller la el.Am pus panou cu mufa jack stereo in stroboscop si la fel si in controller.Am scos potentiometru din strob. si lam mutat in controller.Ieri am schimbat mufele jack de pe cablu si din greseala am atins cu firul din drapta ,gnd-ul sau masa de la mufa jack.Eu nu observasem greseala,am bagat sa il incerc si am ramas impresionat,avea o frecventa de clipire mult mai mare decat inainte.Ar avea ceva daca las lasa asa?ar exista vreun risc sa se arda sau eu stiu?Va multumesc. Link spre comentariu
E_manuel Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 Puteai sa ne spui si ce marca de stroboscop ai,globul meu de cristal nu functioneaza !Oricum,pune o rezistenta de circa 2 ohmi mai bine si stai linistit ca merge,cat mai are viata. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 30, 2010 Partajează Postat Mai 30, 2010 daca e modificat,ce folos marca;cat despre ghicit am 2 solutii:1.repari globul,il faci sa functioneze/2.mergi la o ghicitoare profesionista daca vreti sa ma cautati acasa,te dai jos din autobus,urci scarile si suni la interfon! - analogie la 'firul din dreapta' Link spre comentariu
bogdy165 Postat Mai 30, 2010 Autor Partajează Postat Mai 30, 2010 Pentru ce sa pun rezistenta?Stroboscopul nu stiu ce marca e dar ii stiu seria LIJ-8013 luat de la Panasound. Link spre comentariu
bogdy165 Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Deci tot nu am inteles....Are ceva sau nu daca il las asa? Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Are ceva daca apas tasta "a" in acelasi timp cu tasta "q"?Daca tu poti sa-mi raspunzi corect la intrebarea asta,atunci restul forumistilor iti pot raspunde la intrebarea ta Link spre comentariu
bogdy165 Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 mda....multumesc mult de ajutor....sigur o sa mai folosesc acest forum. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Nu ducem lipsa de subiecte de tipul "am un amplificator cu 3 fire taiate si nu stiu unde sa le pun,ajutor" Sau poate poti sa-i ajuti tu Si acum sa-ti zic secretul,ca prin exemple vad ca nu intelegi: Fara schema nu ai cum sa primesti sfaturi pertinente! Fiindca e greu de ghicit (adica imposibil,ca nu avem globuri de cristal etc) ce anume ai tu acoloNici macar nu te-ai obosit sa desenezi in paint conexiunea initiala si cea de acumDar ma rog,tot noi suntem de vina ca-ti tot zicem ca nu stim ce ai tu acolo! Link spre comentariu
ionu x Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 daca tot vorbiti de stroboscop imi puteti da si mie o schema la care sa conectez lampa de la aparatul foto(blitzul)...am gasit pe net tot felul de scheme dar toate cu lampi puternice... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 23, 2010 Partajează Postat Iunie 23, 2010 Blitzul foto are un timp de incarcare dupa care poate fi declansat + lampile folosite au un numar maxim de descarcari/minut. Link spre comentariu
ionu x Postat Iunie 24, 2010 Partajează Postat Iunie 24, 2010 aa..k am cerut asta fiindca am mai vazut pe net scheme cu lampi cu xenon si de cumparat nu am gasit ...adica toate erau auto Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 26, 2010 Partajează Postat Iunie 26, 2010 La TME au ceva lampi Link spre comentariu
mely17 Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Ca sa nu mai deschid alt topic il redeschid pe asta! Am un blit de la un aparat foto mai vechi! Vreau sa modific ca condensatorul care se incarca din 5 in 5 secunde sa fie incarcat continu! Ma gandeam sa il leg la retea si sa reduc cumva tensiunea de la 300-320V la 160-180V (pana la valoarea acea se incarca condensatoru acum)si facand modificarea condensatoru va fi incarcat in continu! Nu intentionez sa il las aprins in continu! Vreau s-a ii fac un controler care sa il faca sa se declanseze de 2-3 pe secunda! Aveti ideie cum as putea sa reduc tensiunea aceia cel mai usor? Ar fi mai bine sa pot sa fac sa se aprinda lampa dupa bas! Ma gandeam sa folosec schema dintr-o orga de lumini, folosind doar partea de bas! Va multumesc! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Pune un condensator mult mai mic,de 10-15 ori. Se va incarca mai repedeNici becul nu ar rezista cu condensatorul original (nici asa n-o sa aiba viata lunga,dar oricat) Link spre comentariu
mely17 Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Am inteles! Ori cum il voi subalimenta sa ii cresc viata! Incerc sa fac o schema sa vedeti la ce mam gandit! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum