Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme alimentare microcontroler

XAN77

Postări Recomandate

masina=dacia supernova clima 2002, cu alarma de fabrica

Am in prezent conectat un avertizor stresant de uitat lumini aprinse, conectat pe sigurantele de accesorii si pozitii (deci fara buton usa). Am vrut sa fac un (smart)buzzer cu controler avr, attiny13. Anume sa aibe un sunet intrrupt si nu continuu, care dupa un anumit timp (20-30 secunde) sa inceteze. Alimentarea este : dioda serie pe plus, C de 1000/16v nou, 78L05, 100nF smd nou. AVR comanda printr-un BC337 un buzzer cu bobina (de ceas de la tarabe de 3 lei) direct la 12V. Daca pun buzeru la 5v suge tot curentul din 78L si se reseteaza controlerul intruna. In casa functioneza ok, pe masina (pozitii aprinse, motor oprit, chiea nu se afla in contact) se reseteaza intruna, ca atunci cand aveam buzeru pe 5v, adica cum face un pac buzeru face reset, per ansamblu pacane buzzeru continuu. Conectat pe bateria masinii dupa ce am deconectat una din bornele bateriei, merge ok, deci nu ii displace tensiunea de baterie auto, si nici buzerul de ceas nul deranjeaza. Sugestii !

L.E.

rezolvat, am pus o rezistenta serie cu buzerul, una de 39 ohm, ca se cam incingea daca mergea prea mult. Cu acea rezistenta vad ca merge si pe masina ok.

Imi cer scuze ca am facut topic aiurea.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări