Th3_uN1Qu3 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Aproape sigur au zburat operationalele din mixer si posibil si condul de pe intrare plus unul din tranzistorii de semnal din partea de amplificare. Nu de alta, dar nu e singurul care a facut o prostie de genul. Cand inlocuiam sursa de la mixer intr'una din asta am reusit sa montez pe un canal -15v in loc de iesirea audio din mixer. Deh, asa se invata. Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 din greseli se invata meserie Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 Aproape sigur au zburat operationalele din mixer si posibil si condul de pe intrare plus unul din tranzistorii de semnal din partea de amplificare Nici vorba de asa ceva! Nu "zboara" toate operationalele daca se face un simplu scurtcircuit la masa iar condensatorul de la intrare nu ar avea nimic si daca l-ar alimenta invers la 40V!Cel mult, in momentul atingerii la masa a unei linii de alimentare, s-au intrerupt (ars) unul din tranzistoarele T301, T302 din stabilizatorul de +/-14V. Degeaba ne dam cu parerea pina cind nu efectueaza masuratori. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Nici vorba de asa ceva! Nu "zboara" toate operationalele daca se face un simplu scurtcircuit la masa iar condensatorul de la intrare nu ar avea nimic si daca l-ar alimenta invers la 40V!Cel mult, in momentul atingerii la masa a unei linii de alimentare, s-au intrerupt (ars) unul din tranzistoarele T301, T302 din stabilizatorul de +/-14V. Degeaba ne dam cu parerea pina cind nu efectueaza masuratori.Nu am zis "toate" operationalele. La mine se arsese cel care facea amplificarea de microfon. Iar condul de pe intrare crede'ma ca l'am gasit sarma dupa figura asta. Daca s'au ars trz din stabilizator intai atunci da, operationalele nu au patit nimic, dar in cazul meu nu facusem scurt la masa ci conectasem alimentarea unde nu trebuie... Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 La mine se arsese cel care facea amplificarea de microfon Un canal de preamplificare contine 7 (sapte) tranzistoare (3 PNP-uri si 4 NPN-uri), fara sa fie vreun operational pe acolo! Corectorul de ton Baxendall (joase / inalte) si filtrul de banda pentru medii au in componenta lor cite un operational. Condensatoarele de la intrare (C101 si C102 de 10uF/40V) nu se vor "face sirma" nici daca aplici 100V la iesirea din preamplificator sau corectorul de ton!!! Decit sa vorbesti vorbe aiurea, mai bine te abtii. Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 am atins din greseala una dintre aceste placute de masa ca sa intelegeti mai bn am pus niste poze mai jos : http://it.tinypic.com/r/2lniosh/6 http://it.tinypic.com/r/icsncm/6 http://it.tinypic.com/r/2zodut5/6 Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Verifica pe placa 3 (are montate potentiometrele de la egalizator) daca cele doua tranzistoare T301, T302 sint bune - am specificat acest lucru mai sus. Pe placutele alea din poze (notate cu 7) sint conexiunile pentru alimentarea cu tensiune a modulelor din intrari si conexiunea cu potentiometrul de volum. Daca conexiunile spre potentiometru ar fi fost atinse accidental la masa, nu se intimpla nimic. In schimb, atingerea la masa a firelor de alimentare ar fi ars instantaneu cele doua tranzistoare. Tot nu inteleg de ce ai desfacut amplificatorul pentru a inlocui butoanele potentiometrelor! Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 l am desfacut ca sa schimb potentometrele ptr ca era defecte si nu mergeau inlocuite pe dinafara am gresit cand am zis ca am schimbat butoanele ,ma refeream la schimbarea potentometrelor Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Eu am citit altceva. pai i am schimbat butoanele si pnm nu am mai montat o la locOricum, de cind ti-am tot zis de tranzistoarele alea, faceai niste masuratori si vedeai daca se alimenteaza cu tensiune modulele de semnal mic. Se pare ca nu le ai cu electronica si in acest caz ar trebui sa apelezi la un prieten electronist cu mai multa experienta, sa te ajute, ca altfel vei ajunge sa dai mai multi bani pe piese arse decit valoreaza amplificatorul! Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 pai treaba e ca am un aparat de masura mai prost si nu prea stiu sa masor cu el ,poate imi zice si mie cineva cum se face, sunt dornic sa invat Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Cum arata aparatul, ce model este? Analogic sau digital? Pune eventual o poza. Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 uite aici o poza http://it.tinypic.com/r/259ftjc/6 Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Fixezi selectorul in dreapta jos, in dreptul la "50 DCV" - la cap de scala masoara 50 Volti tensiune continua. La acest tip de aparat, atunci cind masori o tensiune continua, trebuie sa ai grija ca firul negru din stinga sa fie totdeauna la potentialul negativ, iar firul rosu din dreapta la cel pozitiv. Pentru a intelege mai bine ce se petrece intr-un amplificator si rolul componentelor intr-un montaj electronic, citeste aici viewtopic.php?f=66&t=48955&start=0 Descarci atasamentele postate de mine si le citesti. E imposibil de depanat acel amplificator prin corespondenta, din moment ce tu nu stii nici macar sa masori cu un multimetru si nu poti identifica componentele dupa o schema. Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iunie 1, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 1, 2010 pai mai stiu si eu ceva asa in mare ,mersii o sa ma apuc sa citesc alea Link spre comentariu
StefanAndrei Postat Iulie 28, 2010 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2010 am reparat mixerul ,problema era de la tranzistoarele t301 si t302 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum