Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator baterie auto din sursa pc

klinutzu

Postări Recomandate

salut,am cautat pe forum dar nu prea am gasit ce ma interesa. am nevoie de o schema cu modificari minime pt a da o tensiune de iesire de aprox 13.8v, eventual care sa opreasca automat incarcarea.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klinutzu

4

• mosfet

1

• Cilibiu

1

• ain

1

Top autori în acest subiect

E cu siguranta pe aici pe forum la Alimentare o discutie unde explica cineva exact cum trebuie procedat pt a modifica o sursa ATX sa scoata tensiunea necesara pt a incarca o baterie auto; modificarile sunt minime. Nu mai tin minte insa topicul.

Link spre comentariu

multumesc,m-am uitat dar nu stiu daca ma descurc sa fac ceva de acolo... am reusit totusi sa modific tensiunea dintr-o sursa cu circuitul "2003", am obtinut 14,2V, iar acum ar trebui sa ii mai fac automatizarea pt incarcare completa.apare o alta problema si ma gandesc daca pot sa o rezolv cu un releu pe iesire: bateria si incarcatorul vor fi puse pe o rulota, care nu va fi legata la 220V permanent, ci numai ocazional. cred ca va apare problema descarcarii bateriei in timp, dar banuiesc ca se poate rezolva cu un releu comandat de 220V pus pe iesirea spre baterie. sau imi dati alt sfat?

Link spre comentariu

Da se poate si ce zici tu!Si chiar ar fi bine, dar ca sa iti decupleze bateria cand este incarcatatrebuie sa cauti alta schema, sau o ai deja?Ca sa poti decupla bateria atunci cand nu este incarcatorul bagat in priza iar in acelasi timp din incarcator sa nu alimentezi consumatori bateriei faci asa, iei un releu de 240V bobina, si lamelele contactelor sa suporte 30A, sau pui mai multe in paralel pentru un consum mai mare.Releul in conectezi la stecherul care il bagi in priza, COM de la releu il conectezi la baterie, NO il conectezi la incarcator iar NC il conectezi la consumator!In varianta asta functioneaza astfel, cand bagi incarcatorul in priza releul iti deconecteaza bateria de la consumator si tio conecteaza la incarcator, cand scoti stecherul din priza decupleaza bateria de pe incarcator si tio cupleaza pe consumator!ASta ca sa previ alimentarea consumatorilor din incarcator!Daca imi dai si o schema care iti decupleaza dupa incarcare tio modific pentru ce iti trebuie!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări