Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

se invarte motorasul invers la pick-up Akkopg 201 Cmepeo

guttuso

Postări Recomandate

am inlocuit rezistenta cu una de 1k si 10w sper sa nu afecteze in timp ca nu e ca cea veche de 7,5wmerge brici :Dvreau sa va multumesc pentru ajutorul acordat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 83
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• guttuso

28

• miron1947

16

• doru3160

15

• mișa

9

Top autori în acest subiect

FELICITARI!Perseverenta nu alta !Bine ca s-a rezolvat ( Doza e bune de ceva?)5 pagini si 64 posturi pentru un motor si mai ales o rezistenta 1k/7W

Link spre comentariu

@mila "5 pagini si 64 posturi pentru un motor si mai ales o rezistenta 1k/7W"Corecta remarca.Nu vreau sa fiu rautacios dar un asemenea subiect nu isi avea locul la VINTAGE.Exista topic de reparatii radio-tv-audio-video.Si mai sant si altele....

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

am inercat sa masor amperii din priza cu multimetrul de mai susam setat comutatorul pe 20A~ am pus borna neagra la COM si cea rosie la 20Amax. am bagat un fir in priza si cand l-am pus pe al doilea mi-au puscat firlele, aparatul nu s-a stricat.ce s-a intamplat?

Link spre comentariu

... mi-au puscat firlele, aparatul nu s-a stricat.

ce s-a intamplat?

Inseamna ca firele au fost slabe,prea subtiri... :ras:

Un pic de fizica-electricitate nu ar fi rau de citit daca nu s-a facut acest lucru pana acum,numai ca si fizica la fel ca si carnea de porc pica greu la stomac,trebuie "rumegate" bine,si in doze mici repetate zilnic :rade:

La modul serios acum vorbind,nu mai incercati asa ceva,se poate lasa cu urmari mai grave.

PS-pana va lamuriti cu fizica...curentul intr-un circuit se masoara direct cu ampermetrul in serie cu o rezistenta de sarcina,si indirect,masurand tensiunea pe o rezistenta de valoare cunoscuta,legata in serie cu consumatorul,dar niciodata direct cu ampermetrul simplu pe sursa/priza...

Link spre comentariu

Prietene,nu ai inteles esentialul,chiar daca au fost fixate corect,ce ai facut tu e comparabil cu gestul aviatorilor japonezi din timpul razboiului,sau cu aprinsul unui chibrit ca sa vezi cata benzina mai ai in rezervor(chibritul poti sa-l aprinzi corect,dar efectul nu o sa-ti placa)...asa ca daca o sa vrei sa asculti ce ti-au spus toti pana acum,e bine,daca nu...poti face ce vrei de acum incolo,banuiesc esti major si vaccinat la timp :rade:

Link spre comentariu

am inercat sa masor amperii din priza cu multimetrul de mai susam setat comutatorul pe 20A~ am pus borna neagra la COM si cea rosie la 20Amax. am bagat un fir in priza si cand l-am pus pe al doilea mi-au puscat firlele, aparatul nu s-a stricat.ce s-a intamplat?

??? oarece sa intamplat??? scurt! :bataie :aut: :sparge:
Link spre comentariu

N-a inteles nimeni nimic.Firele s-au puscat pentru ca amperii nu erau acolo,in priza.Trebuie perseverat si urmat exemplul lui Tesla.Marile descoperiri necesita efort si sacrificii.Bafta!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări