EmyRulz Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Pai parca ziceai ca ai inteles ce ti-am explicat atunci la inceput....Ca sa se comporte ca un integrator nu iti trebuie sursa de curent in paralel(eu nu inteleg oricum de ce vrei tu sa masori functia de tf a integratorului dar ma rog).Ca sa scoti din el un filtru trece-jos, nu poti sa pui integratorul asa tronc pur si simplu, trebuie sa il transformi intr-un element de intarziere de ordinul 1, de aceea se pune sursa aceea in paralel si trebuie neaprart sa fie de valoarea curentului Itun. Mai uita-te o data pe calculele pe care ti le-am scris pt FTJ! Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 am inteles ca pentru FTJ ramane sursa in paralel cu C1, si pentru FTS ramane nu?atasez o simulare unde masor curentul de pe C1 / curentul de intrare Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Da, ramane si pt FTS.Partea trece-sus a caracteristicii arata bine, panta de 20 db/decada. Dar fa filtrul exact cum trebuie, nu mai masura pe unde iti vine tie si de asemenea pune valorile curentilor care trebuie. Vezi ca valoare totala a curentului de intrare trebuie sa fie mai mica decat a curentului Iref, de asemenea si valoarea lui Itun, tu le-ai pus mai mari. La mine in simulare merge foarte bine implementat exact dupa calcul, daca la tine nu merge asa inseamna ca gresesti ceva in simularea ta.L.E. acum am vazut ca tu implementezi gresit generatorul Vref! Uita-te in documentul ala al tau in fig 17(la care ti-am mai facut trimitere) sa vezi cum e implementat(nu stiu de ce, dar am impresia ca nu prea iti dai silinta cu proiectul asta si asta nu imi place).Jumatatea din dreapta a generatorului este parte din compresor, iar Imax e de fapt si Iref si cum spuneam trebuie ca toti ceilalti curenti sa fie mai mici ca el. Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 Salut. Vref e ok, imi da tensiunea necesara sa tin mosurile din compresor in subprag, problema e ca nu stiu cum sa scriu in simulare sa imi deie caracteristica FTS corecta in dB. Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 am facut o simulare unde integrez curentul de pe C1 si il afisez in dB, oare asa trebe sa fie iesirea la FTS ? sau eu simulez doar integratorul acuma... Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Ba NU e corect, Iref trebuie sa fie chair curentul ala setat in circuitul care iti da Vref.(ma rog poti sa faci si ca mine adica sa pui pur si simplu tensiunea pt simulare) dar daca tot te-ai apucat, fa circuitul cum trebuie, n-are sens sa mai pui un iref. Uita-te pe circuitul ala cum ti-am spus! Ai multe idei acolo de implementare, nu inteleg de ce nu le folosesti![attachment=0]Untitled.png[/attachment]Nu situ ce ai simulat tu acolo, dar nu arata bine. Nu trebuie sa setezi ceva ca sa iti arate caracteristicile bine, trebuie doar sa le afisezi in dB, circuitul trebuie sa le scoata corect nu sa le "manevrezi" tu. Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 ala e FTB/FTJ cum zice in articol... eu zic de FTS Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 Am simulat acuma FTB/FTS din figura 17 din articol cel cu circuitul redus, si am obtinut pentru Iout1 si Iout2: Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 oare Iout1 ii FTB si Iout2 ii FTJ? Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 si in final rezultatul pentru Iout1 / I3 (curentul de intrare) , si pare sa fie bine, mai trebe sa modific putin conzii sa cresc banda, da tot nu stiu Iout2 e FTJ? Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 21, 2010 Partajează Postat Iunie 21, 2010 Mai omule, scrie chiar in articol ca Iout1 e trece banda si Iout2 e trece-jos, dar e de ordinul 2. Citeste cu atentie, nici pana acum nu ai citit articolul?Da, raspunsul trece-banda pare sa fie bun. Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 Mai am cateva intrebari:1) care e functia de transfer pentru FTJ ordin 2 si ordin superior2) cum implementez un FTB de ordin superior, si care e functia de transfer si calcularea celor 2 conzi Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 Mai am cateva intrebari:1) care e functia de transfer pentru FTJ ordin 2 si ordin superior2) cum implementez un FTB de ordin superior, si care e functia de transfer si calcularea celor 2 conzi3) care e functia de transfer pentru FTB cel mai mic ordin4) care e formula pentru gain la FTJ ordin 1,2 superior, si FTB Link spre comentariu
EmyRulz Postat Iunie 22, 2010 Partajează Postat Iunie 22, 2010 Ar trebui sa iei o carte de semnale si sisteme si sa te documentezi! Astea sunt chestii de baza pe care pana la sfarsitul facultatii ar fi trebuiti sa le cam visezi! Nu situ cu cat o sa te ajute faptul ca iti spun eu acum lucruruile astea, ar trebui sa incerci sa le intelegi. 1) Functia de transfer pt FTJ de ordinul 2 arata cam asa:CodeCogsEqn2.gif[/attachment]Unde cu contorul i se inmultesc toti polii reali iar cu contorul j toate perechile de poli complex-conjugati.2)Folosind aceeasi procedura ca pana acum si ca in articol(ma rog acolo e si optimizat circuitul de aceea nu se vad exact partile trece-sus si trece-jos inlantuite). 3) Fct de transfer pentru trece-banda de ordin 2(minim adica) este:[attachment=0]CodeCogsEqn3.gif[/attachment]4) Nu inteleg exact la ce te referi. Daca te referi la castigul in banda de trecere(care e constant) la toate este A. Daca te referi la castig in general, atunci el este H(jw)^2 in dB. Link spre comentariu
Dark_Soul Postat Iunie 22, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2010 1) ce reprezinta Zeta, s si w0 in cazul asta?2) care e diferenta dintre FTJ ordin 1 si FTJ ordin 2, ce se modifica? (caracteristica de iesire)3) " Unde cu contorul i se inmultesc toti polii reali iar cu contorul j toate perechile de poli complex-conjugati. " adica constanta de timp cu ceilalti? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum