Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot vedea filme de pe PC la TV ?

Vizitator Ionut-Cristian

Postări Recomandate

Vizitator Ionut-Cristian

Salut.

Am o placa video Asus ATI Radeon HD4650 (poza 1) si asi vrea sa vad filmele de pe PC sa le vad la TV .Si pentru a vedea imi trebuie mufa S-Video pt. a conecta la PC si mufa SCART sau RCA(acele 3 mufe jack - 2 audio,1 video) pt. a conecta la TV. Dar problema este ca la aceasta placa video nu am S-Video , am D-Sub (VGA) , HDMI şi DVI.

Am zis să incerc cu VGA->SCART( poza 2) şi pentru audio RCA(2 audio) -> jack (poza 3):

a. Conectez mufa VGA la placa video

b. Conectez mufa SCART la TV

c. Pentru sunet conectez mufa RCA (2 audio) la TV

d. Conectez mufa JACK la placa de sunet sau boxe.

Oare mi se va vede ceva la TV daca fac cum am zis ?

Poza 1 : Posted Image Aici se vede clar ce mufe imi trebuie la placa .

Poza 2 :Posted Image

Poza 3 : Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mondan

5

• Spitfire

4

• cristi_74

2

• E_manuel

1

Top autori în acest subiect

Daca TV-ul are intrare HDMI, un cablu HDMI-HDMI e solutia optima.

Daca nu, ma indoiesc ca acel cablu D15SUB-SCART va putea face asta, fara sa aiba un modulator intercalat intre cele doua mufe.Deci trebuie d15sub scart converter.

Unii mai incearca si asa:

http://www.idiots.org.uk/vga_rgb_scart/

Cam fantezista si limitativa solutia...

Link spre comentariu
Vizitator Ionut-Cristian

Nu are intrare HDMI şi de asta am zis că vreau să incerc cu D15SUB - SCART (ca în poza 1 şi 2 ) şi nu ştiu sigur dacă merge , nu vreau sa dau banii degeaba.

Link spre comentariu

Salut.Am o placa video Asus ATI Radeon HD4650 (poza 1) si asi vrea sa vad filmele de pe PC sa le vad la TV ..................

In cazull tau ai nevoie de obiectele din atasament apoi ceva setari prin placa ta video,vezi rezolutia sa nu exagerezi cu una prea ridicata pe televizor.
Link spre comentariu
Vizitator pascudann

Semnalul video de la PC nu este compatibil cu cel TV (scart, rca). Numai TV din noile generatii au si intrari VGA, HDMI compatibile cu cele ale unui PC.

Iti recomand linkul urmator pentru a cauta diverse tipuri de conectoare, cabluri, adaptoare: http://www.hardwarebook.info/ , dar nu ai sa gasesti ce cauti.

Cel mai simplu e sa transferi filmul pe un DVD sau stick de memorie si sa te folosesti de un DVD player (care eventual are si USB).

Link spre comentariu

Adevar graieste pascudann... :rade:

...mai putin cu stick-ul cu film pe el, din pacate majoritatea DVD Player-elor gen Eboda, Myria, etc, desi au port USB, acesta e gestionat de un cip USB 1.1, si nu permite bitstream-ul ridicat cerut de fisierul video, e bun doar pt. mp3-uri si poze.Posibil ca la DVD playerele serioase(Panasonic, Philips, Samsung, etc) sa mearga si film de pe stick.

In orice caz, atat PC-ul cat si TV-ul sa fie oprite, cel mai sigur scoase din priza cand conectezi cablul intre ele.

Link spre comentariu

spitfire, vizavi de usb la dvd playere te cam contrazic: am o pocnitoare de dvd player cu usb, pe nume elite naiba_ştie_cum_îi_mai_zice, cumpărat acum un an de la defunctul interex, şi la care mă uit destul de des la filme puse pe stick.bine, nu d-alea HD, că nici n-ar încape pe sticul de 1 gigel... :rade: părinţii au şi eu un vortex cu usb, şi acolo e la fel: merge sticul cu filme de numa'.

Link spre comentariu

Inseamna ca au controller USB 2.0, pe cele care au USB1.1 nu mi-a mers neam, pe urma am cautat pe net specificatiile cip-ului de pe placuta aceea, si am vazut ca nu se poate...e drept, erau DVD Playere mai vechi, 2004-2005.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Placa aceea video poate fi setata sa scoata pe D15SUB sau DVI, cu 50Hz+interlaced(explorare intretesuta)???Nu e deajuns doar stabilirea acestora din soft, trebuie ca placa video sa aiba capabilitatea hardware. Posibil sa mearga.

Link spre comentariu

Am descafcut televizorul. Intr-adevar pinul 16 de la SCART ajunge la pinul 9 al lui TDA3561. Pin 9 = video - data switching."The insertion circuit is activated by means of this input byan input pulse between 1 V and 2 V. In that condition, theinternal RGB signals are switched off and the insertedsignals are supplied to the output amplifiers. If only normaloperation is wanted this pin should be connected to thenegative supply."e OK ? :nebun:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări