papyreloaded Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 De ce nu? Vreau ceva cu un raport pret/performanta cat mai bun si ar fi exact ce imi trebuie, totusi imi trebuie pe 2 cai si nu 3 iar pentru bass voi folosi tda7294. Iar pe inalte va ramane sectiunea din poza. Totusi, nu zice nicaieri cum sta treaba cu gainul acestei versiuni - cum sa-l calculez si nici detalii despre filtru, la care am observat diferente fata de unul 12db/oct care e facut cu operationale gen tl074. Care e treaba cu rezistentele de 22k(ale partii de joase si inalte) si cea de 6k8 care se intalnesc in coltul din stanga jos al schemei? Se poate aplica un astfel de filtru si in cazul tda7294 sau al altui CI de putere? Va rog ajutati-ma, eu vreau sa inteleg cum functioneaza filtrul in cazul acesta. Chiar daca nu e mare chestie pentru unii dintre voi, eu nu imi explic anumite lucruri As ramane recunoscator daca mi-ar explica cineva mai ca la incepatori Link spre comentariu
baga Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Din ce vad eu , alea sunt filtre rc tip T care se pun inaintea amplificatorului , nu folosesc amplificatorul ca element activ in filtru ca alea cu tl072.Gainul se calculeaza ca la un amplificator normal cu raportul dintre rezistentele de 2,2k sau 3,3k pe bas si alea de 100 ohmi.Pentru frecventa de taiere la filtrele astea ar trebui sa fie ceva calculator online , iar daca pui mai multe r si c creste panta filtrului.Teoretic ar trebui sa poti face filtre si ca alea cu tl072 cu orice amplificator integrat care are intrari inversoare si neinversoare, numai sa ai grija cu stabilitatea.Rezistentele alea de 22k de care ai intrebat fac sa nu fie offset pe iesire,dar sunt si rezistenta de "sarcina" a filtrului.La amplificatoare cu alimentarea simetrica se leaga la masa, iar la cele nesimetrice, ca cele din schema ta, se leaga la jumatate din tensiunea de alimentare (vezi divizorul ala din 2 rez de 22k) Mai asteapta sfaturi, poate posteaza cineva ce a facut asa ceva. Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 m-ar interesa si pe mine daca se poate aplica unui tda7294 Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Schema e devenita clasica; publicata in anii '80 in Elektor sub denumirea de crossover activ pe trei benzi, poate fi adaptata pentru orice tip de amplificatoare integrate de putere. La amplificatorul de joase era folosit artificiul cu tranzistoare care permitea utilizarea incintelor de 4 ohmi, dar are un coeficient de distorsiuni destul de ridicat. Link spre comentariu
papyreloaded Postat Mai 28, 2010 Autor Partajează Postat Mai 28, 2010 Nu se aude sub 300hz deci functioneaza. Initial am pus 220r in loc de rezistenta de 3.3k din greseala si tot mergea, cat de bine n-am fost atent Rezistenta de 3k3 intre r2 si c2 iar cea de 6k8 direct la masa? Cred ca trebuie testat si asta ps: multumesc baga, m-am mai luminat si eu pe tema asta totusi inca nu stiu cum sa calculez valorile inclusiv pentru 18db/oct si cea de-a treia rezistenta care apare Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 7, 2010 Partajează Postat Iunie 7, 2010 reteaua respectiva se poate adapta f usor oricarui amplificator.Subiect mutat la accesorii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum