Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfaturi construire retea wireless pentru cartier

Vizitator skufy

Postări Recomandate

Vizitator skufy

salut as vrea sa fac o retea wifi intre vecinii de la mine din scara si inca cativa vecini din blocurile alaturate !eu locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje,eu stau la etajul 2 si am cativa prieteni in bloc la mine (2 la parter , 1 la etajul 1, 3 cu mine la etajul 2, 1 la etajul 3) plus inca cativa vecini in blocurile alaturate ,o sa atasez aici o schema cum sunt blocurile acum ideea este in felul urmator : eu m-am gandit sa pun la mine un router cu o antena omnidirectionala si apoi ceilalati sa ii conectez prin wireless dar ideea este ca .. prin peretii blocului nu este semnal asa bun ca nah sunt pereti din fier-beton si e cam greu. M-am tot uitat pe net si am cautat cum sa construiesc eu o antena omnidirectionala sa fie destul de puternica sa imi treaca prin peretii blocului sa ajunga la toti prietenii dar nusttiu de unde sa incep !

Ce sa cumpar sa incep construirea antenei omnidirectionale ? Am cumparat un router si o placa de retea wireless pt mine momentan.

Atasez si schema blocurilor:

http://img204.imageshack.us/img204/9307 ... reless.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• LostCell

1

• The Stressmaker

1

Incepe prin a da o gaura langa fereastra, pe peretele exterior si de a monta in exterior routerul intr-o cutie etansa (eventual cu gauri de aerisire in partea de jos si un mic ventilator). Daca ai balcon pe partea aceea este perfect. Prin gaura treci firul de retea. Ca alimentare ai 2 variante : cablu separat de alimentare (220V sau 12V cu alimentatorul in casa, recomand ultima varianta pe 12V, cu prelungirea firului) sau PoE http://en.wikipedia.org/wiki/Power_over_Ethernet . Vecinii pot folosi un adaptor usb tot asa scos afara sau in fata geamului cu vedere directa catre router (max 5 m la USB pentru o viteza convenabila). Sau, la vecinul 1 sau 2 pui un router wifi, in exterior sau in fata unui geam cu vedere catre routerul tau, in regim repeater sau bridge in functie de model pentru wifi sau cablare cu cablu utp.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

clientii 1,2,3,4,prin cablu,si 5 wireless,sau daca te intelegi bine cu locatarii din blocul dintre clientul 4 si 5 atunci tragi si la el cablu :101,e mai ieftin pe cablu si ai viteze mai mari pe retea

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator mihalisGR

eu intre garaj si apartament am folosit :2xAP-301 si WUS-201 (cam 150 m distanta) firma AirTies. E turceasca da mere super! nu am avut probleme! mai greu a fost cu setatul...Despre pret?!?! cam 75-80 de euro toate!le-am luat din carfur GR. da cred cas si in carfur RO ca au cam aceeasi marfa ,dar preturile mult mai unflate in RO :sparge:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări