Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6S33S - se


mișa

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 299
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • mișa

    107

  • zbodeoc

    29

  • cnegrea0

    13

  • hpavictor

    11

Top autori în acest subiect

Misa : de ce ai nevoi de un castig asa de mare ?Cred ca este de ajuns numai SRPP care sa atace direct etajul final , sau ai observat ca nu poate ataca corect etajul final format din cele 3 tuburi ?Zi-ne mai multe te rog .

Link spre comentariu

poze cu prosdusul final? date de traf....

Datele la trafuri sunt in pdf !!! Complet !!!Poze a pus in alt thread , tre sa cauti .Nu-mi mai amintesc care thread ...
Link spre comentariu

Avem de a face cu cel mai puternic amplificator SE de pe acest forum ,pacat ca acel link nu poate fi deschis de toata lumea ,ar trebui pusa o arhiva chiar aici.

Link spre comentariu

Pe schema din pdf @misa exista o omisiune/scapare ,mai trebuiau adaugate/lipsesc rezistentele de grila finale(grilele la tuburile finale merg direct in cursorul potentiometrelor de negativere unde mai avem si cite un condensator de un micro-cursor masa...,astfel devine "nefunctional").Trebuie modificat "acolo" ,uni poate doresc sa_l execute(si cunosc mai putin).

Link spre comentariu

In primul rind trebuie sa va spun ca aceasta schema, pe care am realizat-o practic am pus-o pe forum din respect pentru cei de la care am invatat ceva in domeniul lampilor.Etajul srpp cu 6n13 are amplificare in tensiune aproape 2. Ataca formidabil de bine cele 3 grile datorita impedantei mici de iesire. Am facut o gramada de teste. Mai are si rol estetic acea lampa...Cistigul global nu e exagerat de mare, daca stai sa te gindesti ca lampile finale trebuie atacate cu 200Vvv pentru a scoate la iesire puterea maxima.Am facut urmatoarele experiente:1. Negativare automata (pentru fiecare tub in parte) si am obtinut aprox. 42W sinus continuu.2. Negativare fixa si am obtinut 68W dar instabilitate.3. Negativare mixta (cu Rk=47 Ohmi) si am obtinut 51W sinus continuu si o stabilitate excelenta.Banda la 50W e de la 29Hz la 40Khz, iar la 30W e de la 18Hz la 60Khz.Poza amplificatorul e doar un experiment. Sasiul care se vede e doar experimental si nu ramine definitiv. Am avut nevoie de un suport pe care sa pot monta piesele grele si sa evit scurturi distructive.Intr-adevar, am uitat sa desenez resistentele din grila. Asta doar datorita neatentiei la transpunerea schemei in format electronic. De fapt aceste rezistente au fost montate pentru ca fata ele nu merge.Iata niste poze, si schema pusa direct pe forum (corectata):

Link spre comentariu

Felicitari Mihai "stiam eu" ca va iesi ceva ...deosebit , driverul e perfect cu 6H13c... :aplauze alim. pe driver banuiesc ca ar fi ...+350-380v oricum proiectul e din "zona" HI_END

Link spre comentariu

Tensiunea de alimentare a srpp-ului e 360V. Toate tensiunile sunt masurate efectiv, dupa intrarea in regim a amplificatorului.In circuitul de negativare, din potentiometre se regleaza tensiunile de grila imtre -80V si -100V. Spun asta pentru ca sa poata fi calculate valorile rezistentelor in functie de valoarea potentiometrului. Eu am folosit potentiometre de 10K si am iutat sa trec valoarea rezistentelor, si imi e lene sa o calculez acuma.Rog pe cineva cu mai multa putere sa stearga subiectul cu nume identic pe care nu stiu cum l-am creat.

Link spre comentariu

..Banda la 50W e de la 29Hz la 40Khz, iar la 30W e de la 18Hz la 60Khz...

Un lucru extraordinar este raspunsul in frecventa a acestui amplificator si in special la frecvente superioare(in ciuda cantitati mari de fier si cupru),desigur si raspunsul la frecvente inferioare este extrem de bun avind in vedere configuratia SE.

Probabil ca mitul defavorabil legat de conectarea mai multor tuburi finale in paralel in cazul SE va mai pierde din intensitate.

Link spre comentariu

Am testat cu 3 lampi imperecheate si cu 3 complet diferite. In ambele situatii am reglat curentul identic prin toate.(220-250mA) Nu am observat diferente semnificative nici masurate nici auzite.Pentru hpavictor: Degaja mare caldura...Vreo 55W termici fiecare anod de finala, plus puterea filamentelor. 6N13 nu se incalzeste groaznic. Traful de alimentare, care in gol nu se incalzeste sesizabil cu mina, in sarcina se stabilizeaza pe la 50 grade dupa citeva ore.Toti condensatorii nepolarizati sunt MKP. Cei in paralel cu Rk sunt foarte importanti. Diferenta cu/fara e mare la masuratori la frecvente inalte si enorma cu semnal dreptunghiular.E posibil sa renunt la toti condensatorii in paralel cu Rk. Pierd citiva W dar nu mai depind de calitatea acestora.Urmeaza sa proiectez cablaje pentru zonele din schema care se preteaza la asa ceva.

Link spre comentariu

Apropo in regimul asta de functionare pt. finale .....cu 55w fiecare disipati cit estimezi ca vor dura finalel....?

In cazul acestui proiect nu prea conteaza. Eu sper totusi sa ating 1000 ore... dar numai timpul ne va arata realitatea. (6S33S-E)Despre sunet, pot sa afirm ca imi place. La puteri sub 30W e ceva deosebit, incredibil as putea spune. Cu toate astea, chiar si la putere maxima suna bine. Ceea ce imi place e ca "nu face galagie", adica trebuie sa fi nebun sa aduci amplificatorul in zona in care face galagie.Practic testul de sunet nu e complet pentru ca am facut numai un canal. Doar in regim stereo o sa imi fac adevarata impresie.
Link spre comentariu

...Nu sunt mare fan de SE,...La puteri sub 30W e ceva deosebit,incredibil as putea spune, ...Practic testul de sunet nu e complet pentru ca am facut numai un canal. Doar in regim stereo o sa imi fac adevarata impresie.

Aaa...,daca in mono face impresie/incredibilă (nu ati vorbit clar de la inceput), in stereo o sa "rămîneţi mut de uimire"(nu prea o sa mai gasiti cuvinte potrivite pentru aprecieri)...

__Posibil/probabil sa deveniti fan SE ,cind va fi prezent si cel de al doilea canal la datorie (aproape garantat se va intimpla acest lucru).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări