Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mica nedumerire in legatura cu un kit audio

Vizitator udarntors

Postări Recomandate

Vizitator udarntors

salutareAm o mica nedumerire cu un kit audio la care i-am pus schema electrica atasat, e un kit de putere 80w-8 ohmi sau 125w-4 ohmi, sau cel putin asa scria in foaia tehnica.Am cumparat acu vreo cativa ani, cand am inceput sa imi fac amplificatorul, vreo 3 sau 4 kituri, dar fiind foarte sensibile iar eu destul de neglijent, pe rand le-am facut praf.Acum am ramas cu unul iar pe celelalte le folosesc drept placi cu componente de schimb.Problema a aparut dupa o petrecere acum un an, cand folosit ceva vreme cateva ore bune (pana la 18), pe una din parti a aparut un fel de distorsiune la volum mic, un barait ca si cum ceva nu facea contact sau ca si cum ar harsai un difuzor descentrat. Dupa cateva luni harsaitul s-a extins si la cealalta parte, acum ambele incinte dadeau impresia ca ar fi stricate, desi asta se intampla doar la un volum mic, se poate ca atunci cand ii dadeam mai tare harsaitul sa fi ramas dar sa fie acoperit de muzica... asta ramane un mister pentru mine. Tin sa precizez ca ambele incinte audio, difuzoarele in sine sunt in stare perfecta nu sunt descentrate si sunt pe 4 ohmi 150w.Insa marele mister e ca problema a disparut cand am pus in paralel niste boxe mai mici de home theatre pe 6 ohmi iar rezistenta totala e destul de mica.intrebarile mele:-care e problema?-ce pot face?-exista riscul sa ia foc ceva? (integratul de pe kit are o functie de protectie care la suprasarcina opreste tot)-pot continua asa? fiindca exista si o parte buna, noile boxe parca au luat functia de difuzoare de medii, ceea ce lipseste din incintele mari acestea avand doar un dif de bass si tweeter. multumesc anticipat! :d[attachment=0]schema electrica.jpg[/attachment]

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

2

• rares01

1

Acest fenomen se intimpla de obicei la etajele finale care au curentul de repaus prea mic si tranzistoarele finale/prefinale nu au tensiune suficienta de prepolarizare. Posteaza schema in alt format care sa permita vizualizarea ei.

Link spre comentariu
Vizitator udarntors

kitul audio este de la adelaida se numeste ad-020v3integrat de preamplificare tda7250[attachment=0]schema electrica1.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

TDA7250 nu este preamplificator - este driver si asigura comanda tranzistorilor finali. Pe pinii 3 si 8 se regleaza curentul de mers in gol al finalilor, prin cei doi condensatori. Verifica componentele de la pinii respectivi, eventual modifica valoarea condensatorilor pentru a asigura un curent de repaus mai mare. Spune ce tensiune este intre pinii 12 - 13 respectiv 18 - 19.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări