Vizitator Herr Spiegellman Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Salut, Am o mica dilema legata de tranzistori de putere... De exemplu in timp ce faceam un pic de practica la dezlipit SMD-uri, am dat peste un APM3055L. Suna cunoscut... asa ca l-am cautat sa vad ce si cum, parea foarte ciudat sa fie varianta SMD a lui 2N3055, care e muuuult mai mare. http://www.datasheetcatalog.com/datashe ... 055L.shtml La acest APM3055L scrie asa : VDSS Drain-Source Voltage 30 V ID Maximum Drain Current – Continuous 15 A Eu am varianta in capsula TO-252. In specificatii am gasit asta : PD Maximum Power Dissipation TO-252 50W Adica... tranzistorul ala pitic suporta 50 W ? Mi pare cam mult pentru dimensiunea lui, comparativ cu 2N3055-ul care deobicei se gasea si cu radiator montat... (da, inainte sa ma pun pe facut, am sa ma pun pe invatat, doar ca ma macina chestia asta pana una alta ) Link spre comentariu
bogdan_ Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Tranzistorul ala nu e deloc 2N3055 pentru ca in primul rand e alt tip, este tranzistor MOS in timp ce 2n3055 este bipolar. Capsula aia TO252 suporta o putere asa mare disipata in masura in care o poti tine la 25 de grade.... ceea ce e cam greu. In practica nu vei putea disipa continuu nici pe departe o putere asa de mare pe tranzistorul ala. Fiind SMD are in general pe post de radiator arie de cupru din placa, si cuprul de pe placa e cam subtire sa formeze un radiator foarte eficient. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 pina una alta...retineti urmatoarele... atunci cind comparati dvs 2 sortimente de brinza diferite...totul este ok...! insa atunci cind comparati brinza cu ceapa...nimic nu mai este ok...!deci...tranzistorul 2n3055 este un tranzistor bipolar npn ...! tranzistorul dvs apm3055l nu are nici cea mai mica legatura cu 2n3055 , decit prezenta nefericita --- si prost aleasa de catre fabricanti , daca vreti parerea mea --- a acelui 3055 din interiorul denumirii...!apm3055l este un tranzistor mosfet , cu canal n ...! la tranzistoarele mos , curentii si puterile care se vehiculeaza pe aceeasi unitate de suprafata sint mult mai mari...! astfel , o putere de 50w pentru acea capsula relativ mica nu este decit ceva absolut banal si perfect obtenabil in conditiile tehnologiei de azi... Link spre comentariu
Vizitator Herr Spiegellman Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 A-ha ! Mersi pentru raspunsuri ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum