esu Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Va solicit ajutorul pt depanarea RXTX SWAN 700CX . 1- Defectul-- In toate benzile (3,5 :7:14:21:28)se aude un zgomot specific de receptie ,,oarba,,miscand variabilul de acord se constata ca apar si ceva tonuri . In banda de 7 mhz se aude slab un post de radio RR Actualitati, Calibrarea functioneaza trecand comutatorul ,,MOD DE LUCRU,, din pozitia ,,REC,, in pozitia ,,CAL,,si miscand variabilul de acord semnalul de control se ,,aseaza,, corect pe scala gradata (functie de ecart 100 sau 25khz),am facut si alte verificari cum ar fi masurarea semnalului VFO. Conform celor aratate mai sus cred ca nu sunt pe ,,val,, cu schema logica de depanare Am schema si cartea tehnica ca bibliografie. Am tuburi de rezerva ,,only new,,U.S.A A M C=E-0204, VESATESTER 0507,OCILOGRAF C1 -49 ........... Astept sfaturi si multe indicatii pt a pune in functiune pe RECEPTIE acest tip de aparat. Ofer recompensa in ,, urss tubes,, la primul ,,DX,,. Cu stima IOAN TNX pt atentie Link spre comentariu
Flor Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Prima data o sa recit vechiul proverb: " un tranciver e ceva care se pune pe langa antena. Ai antena, emiti/receptionezi. Nu ai antena, te k in el de aparat".Ca sa nu para prea dura afirmatia spun ca eu personal nu aud deloc bine, adica e ceva care distorsioneaza zgomotul emisiunea facuta de la Palatul Copiilor, cu un emitator de 1.5KW. In linie dreapta nu sunt nici 2km. Dar cum inca nu am antena..Asa ca acelasi fenomen se poat repeta si la tine. Si e foarte greu sa repari ceva care nu e defect, hi, hi..Ontopic. Pune schema, cartea si scrie aici am masurat tensiunea asta, acolo semnalul e atat, ..Ajuta-ma cu informatii exacte, ca sa te pot ajuta cu sfaturi la obiect, nu doar generalitati, ca povestea cu antena. Link spre comentariu
esu Postat Mai 25, 2010 Autor Partajează Postat Mai 25, 2010 Prima data o sa recit vechiul proverb: " un tranciver e ceva care se pune pe langa antena. Ai antena, emiti/receptionezi. Nu ai antena, te k in el de aparat".Ca sa nu para prea dura afirmatia spun ca eu personal nu aud deloc bine, adica e ceva care distorsioneaza zgomotul emisiunea facuta de la Palatul Copiilor, cu un emitator de 1.5KW. In linie dreapta nu sunt nici 2km. Dar cum inca nu am antena..Asa ca acelasi fenomen se poat repeta si la tine. Si e foarte greu sa repari ceva care nu e defect, hi, hi..Ontopic. Pune schema, cartea si scrie aici am masurat tensiunea asta, acolo semnalul e atat, ..Ajuta-ma cu informatii exacte, ca sa te pot ajuta cu sfaturi la obiect, nu doar generalitati, ca povestea cu antena.OK scuze revin cu date mai exacte .cu stima IOAN Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum