papyreloaded Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 (in privinta unui SAL1620) O să meargă... Are parametrii T-S pe undeva şi acolo are şi frecvenţele: 45-7000 Hz. Deci, dacă o să folosească un tweeter care coboară doar până la 5000 Hz şi o să folosească un filtru pe două căi de ordinul II, cu frecvenţa de separare pe la 6000 Hz o să fie OK.Eu unul m-am lamurit, va multumesc si la mai mare, sa mai invatam si noi de la avansati Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 impedanta 4-8 ohmi,asta-i buna Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 E bună, la fel zic şi eu, dar din păcate e adevărat! Are şi un prieten al meu ceva asemănător (SAL), pe care scrie exact la fel: 4-8 ohmi. De ce?? Pentru că woofer-ul are borne separate pe incintă, iar mediile şi înaltele, prin filtru, alte două borne. Există în felul ăsta posibilitatea să le legi separat la amplificatoare diferite (caz în care se ia în considerare impedanţa de 8 ohmi) sau se conectează în paralel pe spatele incintei (au şi firele de conexiune în dotare) şi în cazul ăsta consideră ei că ar fi 4 ohmi impedanţa echivalentă, mai ales că woofer-ul nu are filtru. Nu prea mi se pare corect calculul, dar asta e... Link spre comentariu
Vizitator alin69 Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 astea sunt incinteleexact asa scrie pe ele 4-8 ohmau doar doua borne pe spate , unul din dif de bas este legat pe direct ,dar din filtru cele doua dif mai mari scrie pe ele 6 ohm,eu am masurat la bornele incintei si a rezultat 8 ohm acuma nu stiu ce sa zicce ziceti sa pastrez filtrele sau sa le schimb? Link spre comentariu
ionut_te Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Woofer-ele par identice, aşa că ar merge puse nişte filtre noi pe două căi, eventual lucrate cu pasiune de vreun user de pe aici, dar, ar fi nevoie de tot ce scrie pe difuzoare (pe toate, inclusiv tweetere), pentru calculele ce se impun! Link spre comentariu
Vizitator alin69 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Woofer-ele par identice, aşa că ar merge puse nişte filtre noi pe două căi, eventual lucrate cu pasiune de vreun user de pe aici, dar, ar fi nevoie de tot ce scrie pe difuzoare (pe toate, inclusiv tweetere), pentru calculele ce se impun! multumesc pt pareridar cred ca am rezolvat ,am pus condensatori noi si acum am niste inalte .. ceva de speriat fata de ce aveam inainteacesta este cond. de l-am pusce parere aveti este bun? Link spre comentariu
lorik199 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 este relativ bun, unul WIMA nu stricalegati-l ferm de placa, o sa se rupa de la vibratii terminalele, eu am patit asa cu o bobina ce statea doar in sarme, si ma miram de ce da sa moara tweeterul(intrau frecv joase in el) Link spre comentariu
Vizitator alin69 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 este relativ bun, unul WIMA nu stricalegati-l ferm de placa, o sa se rupa de la vibratii terminalele, eu am patit asa cu o bobina ce statea doar in sarme, si ma miram de ce da sa moara tweeterul(intrau frecv joase in el) eu zic mersi ca l-am gasit si pe asta ca am cautat tot orasul si nu gaseam decat bipolari sau polarizati deci nu prea am avut de unde sa aleg mersi inca o data Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum