Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recomandare filtre pt. coloane 3cai

Vizitator alin69

Postări Recomandate

Vizitator alin69

salut la toata lumeadetin o pereche de coloane LIFE model L5454 si le folosesc pe un amplificator technics sa-ex700problema este ca incintele scot foarte mult bass si medii iar inaltele sunt insesizabile si ma gandeam sa le schimb filtrele, inaltele le-am probat fara filtre si scot foarte mult dar prin filtre...............ele au niste filtre pe 3 cai dar ce am observat este ca doar un dif medii si cel de inalte il folosesc ca cel de bass este alimentat pe direct prin filtru (filtru este pt. el doar ca un suport pt. fire)m-am documentat cum se calculeaza filtrele dar ma depaseste si in plus necesita si ceva investitie care cred ca nu se merita doar pt a fi folosita pt. minesingurele date sunt ce scrfie pe incinte:frecventa 45-20.000hz , impedanta 4-8 ohmi, putere 200-100w este cineva care ma poate ajuta cu schema filtrelor chiar si contra costam zis sa nu risc sa cumpar din magazine filtre deoarece am inteles ca sunt niste porcariimultumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_te

7

• papyreloaded

4

• costy

2

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Vizitator alin69

acum m-am uitat pe filtreau doua bobine si un condensator np de 4.7 uf la 100v si mi sa parut cam unflat,am cautat prin casa si singurul care l-am gasit a fost unul de 1uf la 50v ,l-am schimbat cu cel dupa filtru si sunetul la inalte s-a schimbat simtitor .acum nu stiu ,ziceti si voi ,sa pun condensatori acceasi valoare ca precedentii?,alta valoare? sau la fel cu cel care l-am pus?

Link spre comentariu

pe langa faptul ca acele condensatoare trebuie sa fie de foarte buna calitate si nu electrolitice vezi daca n-ai si niste rezistente pe filtrul tw ;daca da acelea atenueaza inaltele ;dar umbland acolo exista posibilitatea sa arzi tw la puteri mai mari.PS: spune caracteristicile condensatorului schimbat.;sau si mai bine pune o poza buna cu filtrul.

Link spre comentariu
Vizitator alin69

nu are nici o rezistenta pe filtru pt. tw. filtru cuprinde doar doua bobine si un condensator(y.c 4,7uf 100v np) exact asa scrie pe elcel care l-am pus scrie pe el 1 uf si 50v si este ca dimensiune su jumatate din cel vechi mai mult chiar nu stiu :jytuiyu

Link spre comentariu

Musai 4,7 micro la 100 V nepolarizat, sau, în cel mai rău caz, bipolar... Caută la magazine, eventual ia şi filtrul cu tine... Să nu pui polarizat că îţi baţi joc de tweetere, mai ales că spui că încă funcţionează.

Link spre comentariu
Vizitator alin69

va multumesc tuturor de promtitudineo sa caut zilele acestea de 4,7 astept in continoare o schema de filtru pe 3 cai deoarece asa cum am spus si mai sus filtrele astea sunt folosite doar de de medii si inalte ,joasele sunt legate pe direct de pe placa filtrului fara sa treaca prin nimic de pe aceasta(suport de fire) :nebunrau:

Link spre comentariu

To papyreloaded: Dacă mă apuc să explic aici de ce nu se montează condensatori electrolitici polarizaţi în filtrele audio pasive pentru boxe şi mai fac asta vreo câţiva se alege praful şi de topicul ăsta şi încet încet şi de forum. Mai mult ca sigur că deja s-a explicat pe undeva, în vreun topic dedicat... Teoria condensatorului se poate găsi şi în manualele de fizică, electrotehnică, electronică, dar înainte de a pune mâna pe pistolul de lipit şi pe aparatul de măsură ar mai trebui şi citit. Nimeni nu se naşte învăţat!

Link spre comentariu

To papyreloaded: Dacă mă apuc să explic aici de ce nu se montează condensatori electrolitici polarizaţi în filtrele audio pasive pentru boxe şi mai fac asta vreo câţiva se alege praful şi de topicul ăsta şi încet încet şi de forum. Mai mult ca sigur că deja s-a explicat pe undeva, în vreun topic dedicat... Teoria condensatorului se poate găsi şi în manualele de fizică, electrotehnică, electronică, dar înainte de a pune mâna pe pistolul de lipit şi pe aparatul de măsură ar mai trebui şi citit. Nimeni nu se naşte învăţat!

asa, spune-le. Si pe mine ma irita intrebarile astea de clasa 5-a si incep sa le ignor. Daca nu am avea google as mai intelege.
Link spre comentariu

Dragii mei eu doar vreau sa stiu cat rau face condensatorul (eu am pus polarizati cum zice si prin datasheeturi si n-are nici pe naiba) de pe iesirea unui amplificator alimentat asimetric(care daca e de valoare mai mica taie mai sus), electrolitice nu pun in filtre si oricum am avansat la alea active asa ca... :nebun:Ce face polarizatu' de isi bate joc de tweetere, scapa frecvente joase sau?(nu vorbim aici de toleranta)

Link spre comentariu

Nu vorbim despre condensatorii de pe ieşirea amplificatoarelor la un loc cu cei din filtre... În fine... de pierderi, de curenţi de fugă ai auzit? Deci, nu condensatorul face rău, ci ceea ce el nu poate să asigure (tăierea corespunzătoare a frecvenţelor joase) aşa cum ar face-o unul nepolarizat. La puteri şi tensiuni mici sunt OK, dar când treci de 15-20W reali în sus deja nu te mai poţi juca...

Link spre comentariu

Daca pun tweeter direct la amplificator (in care intra semnal de la filtru activ)cu cond. polarizat pe iesire se strica ceva sau nu?

. La puteri şi tensiuni mici sunt OK, dar când treci de 15-20W reali în sus deja nu te mai poţi juca...

asta am vrut sa stiu, eu ma joc cu tda20xx deci pot sta linistit. oricum, am vazut electrolitici polarizati si la amplificatoare de 50w sau mai mult- zicea Remus pe undeva ca orice amplificator poate fi modificat pentru alimentare simpla
Link spre comentariu

Dacă foloseşti filtru activ (de calitate) nu mai ai nevoie de condensator!

am vazut electrolitici polarizati si la amplificatoare de 50w sau mai mult- zicea Remus pe undeva ca orice amplificator poate fi modificat pentru alimentare simpla

După cum am mai spus, nu trebuiesc amestecaţi. Ăia de pe ieşire ţin în spate toată boxa şi tot ce este după ei se împarte prin intermediul filtrului, iar ăia de pe tweetere au după ei o componentă destul de firavă şi dacă nu ai grijă imediat o buleşti. În general difuzoarele sunt componente firave (şi scumpe pe deasupra), şi cu atât mai mult tweeterele (aici nu vorbim de chinezării piezo). Ai văzut cum arată bobinajul unui tweeter vis-a-vis de cel al unui woofer la puteri asemănătoare (lăsăm la o parte puterea în c.c.)?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări