Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

helical boring in Mach3 ...

katran

Postări Recomandate

Folosesc de ceva vreme Mach3 , dar nu stiu sa dau o gaura folosind " helical interpolation " . Exemplu : se cere o gaura de 20mm diametru , 10mm adancime , la coordonatele X50 Y50 fata home-ul masinii ( punctul care reprezinta marginile piesei de prelucrat / X0 Y0 Z0 ) .Freza are 12mm diametru , feed-ul pe Z este f60 , feed-ul pe X si Y este f240 , safe Z 5mm . G-codul ar trebui sa descrie o spirala continua de la Z+5 la Z-10 . In wizard-ul lor , spirala se face in trepte , cu revenirea sculei in centrul gaurii , la safe Z . Nu asta urmaresc . Deci , cum generez codul ala ? Am tot cautat si singura chestie pe care am gasit-o , e un wizard ( copycat ) , numai ca ala nu stie sistemul metric ... Sa fac calculele de conversie ...nu as vrea , sincer ... Multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

3

• boederyakumo

3

• znecula

2

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Multumesc , dar nu asta caut ... Cam asa dau eu gaurile de diametre mari ( peste 20mm ) in momentul de fata , exact cum ai aratat tu ...( area clearance in ArtCam ) .Daca te uiti in poza , o sa vezi cam ce vreau eu ... ( wizard / circular pocket / mach3 ) . Se descrie o spirala , dar in trepte ... Ce vreau eu , este ca spirala respectiva sa fie continua ( ca reprezentarea unui resort , daca vrei ) .Este un sistem rapid , dar necazul e ca nu pot sa-l integrez in ArtCam ( decat daca editez codul , iar asta prefer sa n-o fac , nu prea ma pricep , si nici nu e practic ...) .In a doua poza este un exemplu mai bun cu ce as vrea eu ... ( wizard / copycat / mach3 ) . Spirala este corecta , continua numai ca feed-ul pe Z nu este in regula ...( se duce direct la adancimea finala ... ) , plus ca nu pot sa-i dau datele in mm ...

Link spre comentariu

Multumesc ... o sa incerc sa studiez chestiile alea , dar nu-mi fac sperante ... Am cautat mai serios si am gasit niste raspunsuri ... Mach3 poate sa faca asa ceva , cu o programare corecta , dar ideea era sa pot face asta in ArtCam . Teoretic se poate , se editeaza codul ( se insereaza in cod secventa de gaurire ) . Singurul program care poate face true helical boring este NX-ul ... si de ala nu ma mai apuc sa-l mai invat , e mai complicat decat Catia ...Oricum , multumesc inca o data ...Stima .

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...

Am un manual de programare Daca va ajuta e ok, daca nu, poate ajuta pe altii.

Eu nu pot dezarhiva fisierele trimise de tine.As fi interesat sa arunc o privire.Stima.
Link spre comentariu

Am un manual de programare Daca va ajuta e ok, daca nu, poate ajuta pe altii.

Eu nu pot dezarhiva fisierele trimise de tine.As fi interesat sa arunc o privire.Stima.
Arhivele merg da trebuie adobe acrobat pentru a vedea fisierul de tip .pdf.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări