katran Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Folosesc de ceva vreme Mach3 , dar nu stiu sa dau o gaura folosind " helical interpolation " . Exemplu : se cere o gaura de 20mm diametru , 10mm adancime , la coordonatele X50 Y50 fata home-ul masinii ( punctul care reprezinta marginile piesei de prelucrat / X0 Y0 Z0 ) .Freza are 12mm diametru , feed-ul pe Z este f60 , feed-ul pe X si Y este f240 , safe Z 5mm . G-codul ar trebui sa descrie o spirala continua de la Z+5 la Z-10 . In wizard-ul lor , spirala se face in trepte , cu revenirea sculei in centrul gaurii , la safe Z . Nu asta urmaresc . Deci , cum generez codul ala ? Am tot cautat si singura chestie pe care am gasit-o , e un wizard ( copycat ) , numai ca ala nu stie sistemul metric ... Sa fac calculele de conversie ...nu as vrea , sincer ... Multumesc . Link spre comentariu
boederyakumo Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Un exemplu ar fi:Coordonatele de pozitionare nu sunt la cotele cerute dar se pot modifica. Link spre comentariu
katran Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 Multumesc , dar nu asta caut ... Cam asa dau eu gaurile de diametre mari ( peste 20mm ) in momentul de fata , exact cum ai aratat tu ...( area clearance in ArtCam ) .Daca te uiti in poza , o sa vezi cam ce vreau eu ... ( wizard / circular pocket / mach3 ) . Se descrie o spirala , dar in trepte ... Ce vreau eu , este ca spirala respectiva sa fie continua ( ca reprezentarea unui resort , daca vrei ) .Este un sistem rapid , dar necazul e ca nu pot sa-l integrez in ArtCam ( decat daca editez codul , iar asta prefer sa n-o fac , nu prea ma pricep , si nici nu e practic ...) .In a doua poza este un exemplu mai bun cu ce as vrea eu ... ( wizard / copycat / mach3 ) . Spirala este corecta , continua numai ca feed-ul pe Z nu este in regula ...( se duce direct la adancimea finala ... ) , plus ca nu pot sa-i dau datele in mm ... Link spre comentariu
boederyakumo Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Am un manual de programare Daca va ajuta e ok, daca nu, poate ajuta pe altii. Link spre comentariu
katran Postat Mai 24, 2010 Autor Partajează Postat Mai 24, 2010 Multumesc ... o sa incerc sa studiez chestiile alea , dar nu-mi fac sperante ... Am cautat mai serios si am gasit niste raspunsuri ... Mach3 poate sa faca asa ceva , cu o programare corecta , dar ideea era sa pot face asta in ArtCam . Teoretic se poate , se editeaza codul ( se insereaza in cod secventa de gaurire ) . Singurul program care poate face true helical boring este NX-ul ... si de ala nu ma mai apuc sa-l mai invat , e mai complicat decat Catia ...Oricum , multumesc inca o data ...Stima . Link spre comentariu
znecula Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Am un manual de programare Daca va ajuta e ok, daca nu, poate ajuta pe altii.Eu nu pot dezarhiva fisierele trimise de tine.As fi interesat sa arunc o privire.Stima. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Am un manual de programare Daca va ajuta e ok, daca nu, poate ajuta pe altii.Eu nu pot dezarhiva fisierele trimise de tine.As fi interesat sa arunc o privire.Stima.Arhivele merg da trebuie adobe acrobat pentru a vedea fisierul de tip .pdf. Link spre comentariu
znecula Postat Martie 9, 2011 Partajează Postat Martie 9, 2011 Multumesc!Pe acel calculator nu aveam adobe reader.Foarte util manualul.Se pare ca toate cele 3 fisiere contin acelasi manual.Stima. Link spre comentariu
boederyakumo Postat Martie 11, 2011 Partajează Postat Martie 11, 2011 G1Z.010F20.G1G41X1.0Y0G2X1.Y0I-1.Z-.125G2X1.Y0I-1.Z-.250G2X1.Y0I-1.Z-.375G2X1.Y0I-1.Z-.500G2X1.Y0I-1.Z-.562G2X0Y0I-.5G40G0Z0H0M5M9 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum