Vizitator tib Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 salut!am un mini-amplificator pt chitara, de 1w difuzorul lui e de 8 ohmi, eu vreau sa il schimb cu unul in 4 ohmi... se poate?sau se strica?multumesc anticipatTib Link spre comentariu
BF37 Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Depinde ce intergrat foloseste pt amplificare,...., uita-te in datasheet-ul integratului si vezi daca suporta 4 ohm si la ce tensiune. La 4 ohm pe iesire , ampliful ar trebui sa scota 2 w la iesire ,iar acest lucru inseamna cresterea curentului consumat => integratul se va incalzi mult mai repede si tare => integratul , daca nu suporta 4 ohm , se va arde . Daca esti hotarat sa pui diful de 4 ohm , pune si un radiator pe integrat , poate nu va crapa...Bafta ! Link spre comentariu
Vizitator tib Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 ok, mersideci exista si riscul.. vad eu:))thank's! Link spre comentariu
Vizitator calatorul Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Am un mixer de 2X300W si 4 ohmi iar boxele sunt de 300W (una) si 8 ohmi. ce as putea face sa le pot folosi la capacitate? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Le laşi în pace, sigur nu duc puterea reală, dar pe un amplif de 4 Ohmi vor funcţiona lejer, şi ele şi ampliful. Link spre comentariu
Vizitator calatorul Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 dar ce as putea face pentru a avea o putere mai mare? Link spre comentariu
BF37 Postat Iunie 10, 2010 Partajează Postat Iunie 10, 2010 Cumperi alte boxe.Explicatie :Exista 2 variante : 1. Amplif de putere medie cuplat cu boxe cu SPL mare => un sunet puternic fara consum exagerat de energie , dar boxele cu astfel de difuzoare sant scumpe. ( 3 decibeli in plus la sensibilitate inseamna , teoretic , ca urechea umana va sesiza dublarea puterii acustice a acelei incinte , la aceeasi amplificare )2. Boxe ieftine cu SPL mai mic cuplate cu un amplif puternic => aceeasi putere , dar cu un consum mult mai mare de energie iar acest gen de boxe , deobicei au si un gabarit mai mare. ( varianta cea mai des folosita , din motive financiare , dar de departe o alegere proasta ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum