Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare impedanta

Vizitator tib

Postări Recomandate

Vizitator tib

salut!am un mini-amplificator pt chitara, de 1w difuzorul lui e de 8 ohmi, eu vreau sa il schimb cu unul in 4 ohmi... se poate?sau se strica?multumesc anticipatTib

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BF37

2

• Relav

1

• zal

1

Top autori în acest subiect

Depinde ce intergrat foloseste pt amplificare,...., uita-te in datasheet-ul integratului si vezi daca suporta 4 ohm si la ce tensiune. La 4 ohm pe iesire , ampliful ar trebui sa scota 2 w la iesire ,iar acest lucru inseamna cresterea curentului consumat => integratul se va incalzi mult mai repede si tare => integratul , daca nu suporta 4 ohm , se va arde . Daca esti hotarat sa pui diful de 4 ohm , pune si un radiator pe integrat , poate nu va crapa...Bafta !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Cumperi alte boxe.

Explicatie :Exista 2 variante : 1. Amplif de putere medie cuplat cu boxe cu SPL mare => un sunet puternic fara consum exagerat de energie , dar boxele cu astfel de difuzoare sant scumpe. ( 3 decibeli in plus la sensibilitate inseamna , teoretic , ca urechea umana va sesiza dublarea puterii acustice a acelei incinte , la aceeasi amplificare )2. Boxe ieftine cu SPL mai mic cuplate cu un amplif puternic => aceeasi putere , dar cu un consum mult mai mare de energie iar acest gen de boxe , deobicei au si un gabarit mai mare. ( varianta cea mai des folosita , din motive financiare , dar de departe o alegere proasta )
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări