Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor 36Vcc la 36V trifazat

Vizitator atilacarmen

Postări Recomandate

Vizitator atilacarmen

Va salut. Am o mica problema. Am un motor trifazat asincron ( giromotor ) pe care doresc neaparat sa-l invart. Am nevoie de o schema cat mai simla pentru a converti o tensiune continua de 36V in 36V trifazat cu o frecventa variabila de la 0 la 400Hz. Cu speranta ca voi primi un raspuns rapid.... Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• vio2007

1

• blazeu

1

• viopa

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu stiu de ce imi face impresia ca motorul este din echipament de aviatie. Daca este asa, cauta sa faci rostul si de convertizorul ce-l alimenta, sa afli de la ce avion [elicopter] provine.Da , tensiunea este 36v cc si 400 hertz si stiu ca, daca vrei sa o produci prin alte cai este foarte costisitor. Daca gresesc , si este alta cale mai ieftina, sa se posteze [de cunoscatori in domeniu], informatiile necesare.AM UITAT ;ATENTIE CA TREBUIE RESPECTATA FRECVENTA DE 400 HERTZI !

Link spre comentariu

Se poate folosi partea ce comanda de la convertizoarele trifazate de 220->380v si la partea de forta se vor folosi tranzistoareSe poate adapta si dintr-o schema de comanda pt motoarele stepper (cred)

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Da. Este un motoras de pe un avion. Consuma cam un amper. Eu nu cred ca nu putem gasi o schema sa alimenteze motorasul asta. Am studiat un pic problema inainte sa postez aici. Ceva idei am, dar mai am nevoie de surse de inspiratie.

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Foarte util link-ul dat de tine. Multumesc. Este o sursa de inspiratie. As vrea totusi ceva mai simplu. cu piese indigene... Eu am ceva idei, dar nu functioneaza la parametrii nominali.

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Din cate stiu... Se poate construi un numarator cu frecventa variabila in baza 6. dupa asta se pune o matrice de diode, dupa care vin finalii... 3 pnp si 3npn Dintre emitorii si colectori lor se culege trifazicul. Nu-mi mai aduc aminte montajul electronic. Oricum... O sa-l postez aici pe masura ce il realizez.Cu acel montaj am reusit sa invart motorul.Problema era ca acel montaj imi asigura trifazatul in impulsuri dreptunghiulare. Se incalzeau exagerat si finalii si motorul.As vrea sa obtin un trifazic sinusoidal.

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Ei... Ai pus punctul pe I . Aici am eu probleme. Se incalzesc exagerat. Poate nu i-am polarizat bine, poate nu am folosit ce trebuie... Urmeaza sa vin cu o schema detaliata la ce am facut. Poate ma puteti ajuta.

Link spre comentariu

Nu am vazut schema dvs., dar daca se incalzesc la 400Hz in regim "dreptunghiular" exista o greseala in comanda.Functionarea in regim sinus inseamna reducerea randamentului (cresterea pierderilor si incalzirea tranzistoarelor) la aproape 50%Oricum, aplicat unei sarcini inductive, "dreptunghiularul" ala numai dreptunghiular nu mai ramane...Succes!

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Salut. Revin cu o schema prototip de la care am plecat initial. Am lucrat la ea acum 4 ani si nu-mi mai aduc aminte varianta finala. Sunt cam pe fuga in cursul saptamanii. Revin cu detalii sambata cel mai probabil. Sa auzim numai de bine....

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

E totusi o problema. Eu la motor am doar trei intrari. x,y,z. Habar nu am cum sunt legate infasurarile... Stea-Triunghi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări