wbg_1000 Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Ziua buna tuturor.Caut idei pentru o schema (relativ simpluta) de a transfera 12V cc in 12V cc cu separare galvanica. Scopul e de a alimenta o aprindere de masina de productie proprie care merge relativ ok daca partea de control e alimentata separat de cea de forta, crapa insa daca cele doua sunt cuplate la acceasi sursa.Citii topicul cu sursa smps insa imi pare peste necesarul meu (500 mA imi sunt sificienti). Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Va trebuie un convertor cc-cc cu separare prin trafo. Sunt multe scheme pe net; cautati convertor tensiune cc-ca cu transformator ca acela pt. alim. unui tub fluorescent (neon) de putere mica iar pe partea secundara a trafului bobinati o infasurare corespunzatoare pt. cca 9-10V c.a. cu conductor subtire (cred ca fi=0,4 e buna). Nr. de spire se afla prin regula de 3 simpla; cealalta infasurare pt. tub se elimina. Acea tensiune se redreseaza si filtreaza. Succes. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum