Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum masor rezistenta la un difuzor

Andrei87

Postări Recomandate

salut.am si eu un difuzor si as dori sa aflu ce impedantza are.el este un dif dintrun logitech z5500.[ala mare la 500w]as vrea sa stiu dak este pe 4 ohmi sau pe 8.ms anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andrei87

6

• zal

1

• gica70

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

E defect şi nu se poate măsura cu ohmmetrul? Difurile erau pe 4 Ohmi în sărăcia aia de Lojitek, de aia se ardeau, ori integratele de la bas, ori diful, ori amîntrei.

Link spre comentariu

salut.nu nu este ars.merge perfect,dar vreau sa aflu impedantza sa pun 2xtda 7294 pe eltdax2 stiu k scot 8-16 ohmi.si dak diful este mai mic,face prob.ms anticipat

Link spre comentariu

as dori sa aflu ce impedantza are

Masori cu ohmmetrul la bornele difuzorului, inmultesti rezultatul cu 1,15 si ai aflat impedanta.
Altii iau 1,2...
Link spre comentariu

salut.dap am masurat si imi da 9,2 diful este de 8 am masurat si avea 8 si inmultit imi da 9,2.dap aparatul dak pun bornele[aparatului] in scurt imi da 4pe scala la 200??o fii aparatul dereglat?

Link spre comentariu

salut.nu nu este ars.merge perfect,dar vreau sa aflu impedantza sa pun 2xtda 7294 pe el

tdax2 stiu k scot 8-16 ohmi.si dak diful este mai mic,face prob.

ms anticipat

_______________________________________________________________Dar de unde stii ca TDA ori 2 scot 8-16 ohmi dar tda ori 4 cit scot???.... Nu ar fi mai bine sa va documentati doar aveti la dispozitie NET-ul .accesati pe Google TDA 7294 si-i vedeti caracteristicile - tensiunea in sarina si in gol,puterea W,impedanta ETC ,nu este mai simplu asa si apoi inmultesti

cu cit vreti.........

Link spre comentariu

dap aparatul dak pun bornele[aparatului] in scurt imi da 4pe scala la 200??o fii aparatul dereglat?

Mai mult intuind cele scrise, zic si eu, că aparatul de măsură este defect, sau are bateria descărcată.
Link spre comentariu

Technical SpecificationsTotal FTC power: 505 watts RMSSub-woofer: 188 watts RMS (into 8 ohms, @ 100Hz, @ 10% THD)Satellites:Left/Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1khz, @ 10% THD)Center: 69 watts RMS (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)Rear Left & Right: 62 watts RMS x 2 (into 8 ohms, @ 1kHz, @ 10% THD)Total Peak power: 1010 wattsMaximum SPL: >115 dBFrequency response: 33 Hz � 20 kHzAmplifier: Ultra-linear, high-capacity analogSignal to noise ratio: >93.5 dB, typical 100Input impedance: 8,000 ohms

Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen

Pur si simplu pui aparatul de masura (perfect functional ) pe bornele difului si vezi ce zice. E 4 sau 8 Ohmi..Zice aparatul.

Link spre comentariu

avand in vedere ca difuzoarele au o rezistenta omica de ordinul a cativa ohmieste bine sa verifici daca instrumentul afiseaza erori mai ales daca ai un instrument analogdaca la punerea in scurt a tastelor instrumentul afiseaza 4 ohmi (ce e drept cam mare totusi)scazi aceasta valoare din cea masurata oricum masuratoarea este orientativa daca instrumentul are o scala de 200, nu are si una de 20 ?poate ca eroarea era ceva mai mica

Link spre comentariu

N'are 20, sigur e un digital simplu gen 830B. Ia'ti niste sonde mai tepene, daca scazi 4 ohmi din 8 obtii 4, dar eroarea e mult prea mare ca sa fii sigur ca asta e rezultatul corect. Sau poti sa incerci pur si simplu cu niste fire groase in loc de sonde, din moment ce ai de masurat un singur difuzor nu cred ca trebuie sa'ti cumperi sonde noi (inca).Diful din Z5500 sigur nu e pe 8 ohmi dar pare mi'se ca e pe 6, ca la 4 ohmi nominal ar bubui TDA'urile intr'o fericire. Oricum daca vrei sa'l pui si in alta cutie o sa ai nevoie de o gramada de alti parametri pe langa rezistenta in DC. Sunt softuri care masoara acei parametri, daca vrei te ajut.

Link spre comentariu

salut.Th3_uN1Qu3 chiar as vrea dak ma putetia juta in legatura cu parametriam facut rost de un dif de z5500 moca,si as vrea sa ii fac o casutza,dar nu stiam ce impedantza are,acum am rezolvato cu impedanta,dar mai am cutia,dak vreti vb pe mess iulian_b87ms anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări