Vizitator SpikeMaster Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Salut. As dori si eu daca se poate, o schema pentru un emitator Ir si pentru un receptor compatibil cu emitatoru!Pretentiile sunt mici :)Vreau sa fie pe doua canale (On/Off) si sa poata fi utilizat pe o raza de minim 1,5 - 2 metri.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Spitfire: acela este un receptor .. am aceasta schema, insa nu am puso in practica deoarece nu stiu cum sta treaba cu emitatoru ...nu am schema lui! Link spre comentariu
Spitfire Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Orice telecomanda de TV poate servi ca emitator, bate fara probleme la cca. 8-10 metri, montajul functioneaza perfect. Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 ok, montajul functioneaza ...Dar telecomanda TV are multe butoane!De unde va sti receptoru care buton inchide si care deschide?sau e ca la TV, butonul rosu deschide circuitul iar oricare altul inchide! Link spre comentariu
Stefan Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 pai nu stie apesi pe un buton - ON si iar apesi pe alt buton - OFF Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 stiu ca e cam vechi topicul dar revin putin la el ca sa nu deschid altul! :DAm facut in sfarsit rost de ci CD4017 si m-am apucat sa fac schema!Dar am o intrebare! Pot inlocui tranzistorul BC548 cu BC546 ? nu am gasit acel tranzistor :(De asemenea, nu am acel receptor TSOP1738Am unul dar nu stiu de care e! si mai am unul, dar e cu doua picioruse!! Trebuie neaparat acea serie! Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 Merge fara probleme BC546. Dar TSOP1738 trebuie musai...e vreo 5 lei unul pe Maica Domnului. Asa arata: Link spre comentariu
Vizitator SpikeMaster Postat Iunie 9, 2010 Partajează Postat Iunie 9, 2010 nu tine de pret ... problema este ca nu gasesc la magazin :(Doar daca comand de pe net!dar nici pe net nu gasesc! Link spre comentariu
electronunervos Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 pot sa contruiesc un "prelungitor" pt telecomanda astfel incat un modular fm sa stea bagat in cotiera iar eu sa il controlez cu telecomanda el fiind ascuns bine. nu stiu daca exista un astfel de dispozitiv. ce oare poate face asa ceva? transmisia intre receptor-montaj-emitator sa fie facuta prin cablu...... receptorul fiind undeva ascuns in bord dar cu vedere buan asupra telecomenzii. Raspuns: IR repeater, simplu de facut.... sunt suficiente scheme pe net. astfel nu stric designul bordului infingand un modulator, el va sta ascuns in cotera unde are si alimentare! Link spre comentariu
Vizitator gaby007boss Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 am gasit eu ceea ce vrei dar nu ma descurc cu pcb-ul ca imi trebe si mie aceasta schema http://www.virtualelectric.ro/links/ele ... omanda.php deci daca se pricepe cineva la pcb ar fi super ok.Va multumec! Link spre comentariu
vcdec Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Gata facut viewtopic.php?f=59&t=106282 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum