Vizitator mortii2000 Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Imi puteti spune si mie cum pot trece 1 far de bicicleta de pe dinam pe baterii? Link spre comentariu
remus68 Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Il dai jos dupa dinam si il pui pe baterii. Link spre comentariu
srdjan Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 doar sa nu-ti vina ideea sa pui si dinam si baterii "ca sa incarc bateriile cand pedalez" Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Poti sa-ti faci un comutator automat "dinam" - baterii. Deoarece "dinamul" este de fapt un alternator monofazat, va trebui sa redresezi in prealabil tensiunea furnizata de acesta. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Din ce stiam eu,dinamul e doar un dinam,care scoate CC! Asta pentru ca peria colectoare (ca cealalta borna e la carcasa) este astfel intrerupta,incat la iesire sa fie doar o alternanta (ca in cazul redresarii monoalternanta)Cel putin asa era alternatorul comunist pe care l-am desfacut acum ceva timp...Si oicum,unui bec nu-i pasa daca e alimentat in cc sau ca,deci nu prea trebuie redresare. Se poate folosi un releu de tensiunea alternatorului,pentru a face comutareaSau un montaj electronic,care comanda un releu,caz in care o redresate pt montaj e intr-adevar necesara Link spre comentariu
yo9hrb Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Din cate stiu, dinamul de bicicleta e de fapt alternator. Daca nu ma insel, rotorul este un amarat de magnet, iar statorul - bobina. Fara nici o perie. Deci trebuie redresata tensiunea. Cu cateva diode se poate face si trecerea automata de la dinam la baterii, astfel incat sa nu ramai fara lumina cand te opresti. Link spre comentariu
Selena Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 In functie de marca, sunt montate pe biciclete ambele tipuri: cu rotor bobina, sau cu rotor magnet (multipolar). Ambele sunt alternatoare - nu ar avea nici o logica colectorul redresor mecanic pentru farul bicicletei, cu atat mai putin jumatate de colector care sa preia tensiune doar 50% din timp. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum