Mindware Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Mai toate camerele web si de telefon folosesc senzori CCD.CMOS e rar pentru ca e performant.......Nu mai popularizati informatii false. O sa fiu offtopic: ba, e tocmai invers. CMOS e ieftin si mai putin performant ca CCD. Totusi s-au reusit CMOS-uri performante. (a se vedea istoria DSLRurilor unde se stia ca daca se trece la CMOS vor fi mai ieftine, dar nu se putea oferi performanta prea buna la momentul respectiv. Astazi mai toate sunt CMOS). Imi cer scuze dar eu ramasesem cu ce s-a tot spus pe la tv in ultimii ani,plus ca faceam legatura camere de mare viteza>>senzori cmos ->cmos mai bun ca ccd. Ai dreptate. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 1, 2010 Partajează Postat Iunie 1, 2010 Daca ai o camera web de sacrificiu (cu filtrul de infrarosu eliminat, daca vrei sensibilitate) pune-i in fata lentilei un filtru clasic de la masca de sudura, daca vrei sa vezi fascicolul direct. In mod normal filtrele de sudura sunt facute sa opreasca infrarosul atenuandu-l de cateva zeci de ori. Probeaza filtrul cu o lentila de diametru mai mare (10-15 cm) si incearca sa faci "punctul" prin filtru pe un termometru. Daca termometrul indica o temperatura in urcare cu viteza mica atunci poti sa-l folosesti si pentru aplicatia ta. Daca nu este suficient pui mai multe filtre intre led/laser si camera web. Diferenta dintre ccd si cmos este ca ccd-ul este de 10 ori mai sensibil la lumina decat cmos, de aceea am recomandat o camera web, de obicei au senzori cmos. O idee ar fi sa lasi camera web fixa si sa plimbi filtrul intre camera si laser urmarind pata de lumina de pe filtru in camera web. In loc de filtru "plimbaret" poti folosi un geam fumuriu, filtrul ramanand fix in fata camerei web. La capitolul 3d nu te opreste nimeni sa folosesti 2 camere web departate la 6.5 cm pentru vizionare normala de la care folosesti rosul de la o camera si albastrul de la cealalta ( filtrare software) pe care le combini in aceeasi imagine pe ecran. Mai poti folosi camere de supraveghere cu iesire video alb/negru si un monitor/placa de captura sau supraveghere cu intrari separate de culoare/canale cu posibilitate de mixare direct pe ecran, apoi folosesti ochelari 3d. In teorie, daca 2 camere video identice cu iesire analogica (de supraveghere) le legi alimentarile impreuna, ar trebui ca semnalele video ale celor 2 camere sa fie sincronizate, asa renuntand la mixer si putand fi folosite direct catre un monitor cu intrari separate de culoare. Daca maresti distanta intre camere la mai mult de 6.5 cm creste senzatia de relief. Link spre comentariu
Vizitator mirela82 Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Buna. Sper ca nu deranjez; cautand pe google despre epilare definitiva cu laserul diode am nimerit pe acest forum unde un domn incerca sa construiasca un aparat de epilare pentru sotia dumnealui, problema este ca dupa autentificare si logare in sectiunea respectiva nu am mai gasit acele postari(2008). Sunt foarte curioasa daca a reusit pana la urma, sper ca da ca sa mapoata ajuta si pe mine daca doreste. Imi cer scuze daca am postat gresit si cu scuzele de rigoare va rog sa ma ajutati daca aveti cunastinta despre aceasta problema. Nu cred ca este epilarea definitiva o problema a persoanelor care posteaza pe acest forum dar pentru mine nu am cuvinte sa descriu cat de jenanta si suparatoare este. Multumesc Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Cred ca aceasta discutie o cauti viewtopic.php?f=209&t=29359 iar comentariul este al userului @wangine (Sâm Mai 03, 2008 1:09 pm este data). Nu am cunostinte multe despre aceste epilatoare dar cred ca functioneaza pe principiul: "vanezi" firul de par printr-o lupa, setezi tinta luminoasa pe el, apesi butonul si in acel moment laserul principal genereaza raza care distruge prin vaporizare radacina firului de par. Parerea mea este ca se foloseste un laser cu CO2, probabil de la 50W in sus si nu lasere rosii de 5 mW cum sunt cele din comert la care se facea referire. Oricum distrucerea unei radacini de par, tinand cont ca are si un nerv acolo, este destul de dureroasa plus ca utilizatorul trebuie sa aiba mana sigura si experienta altfel arde pielea daca rateaza firul de par. Daca la acest principiu te referi http://www.dermaestetique.ro/epilare-definitiva/ atunci nu se foloseste epilarea cu distrugere prin vaporizare ci mai degraba distrugerea prin absorbtie luminoasa in radacina pe par si cresterea temperaturii radacinii firului de par pana la aproape 50-60 grade celsius unde celulele firului de par mor. Lungimea de unda este aleasa astfel incat la tipul de piele respectiv, absorbtia de caldura a pielii sa fie mult mai mica decat absorbtia de caldura din firul de par. Cam asta inteleg eu din metoda descrisa acolo. Link spre comentariu
Vizitator mirela82 Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Buna. Multumesc de mesaj. Da despre acea postare vorbeam si sunt curioasa daca a reusit. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Pai de ce nu postezi in topicul ala,daca acolo se vorbeste despre asa ceva? Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 pentru ce-ti trebuie se foloseste un filtru dichroic si o camera cu senzor cmos.laserul folosit focaliza la o distanta foarte precisa sau aveau un range foarte mare in care scotea un spot de dimensiune constanta ?e cam veche discutia, dar acum am vazut-o si sunt curios daca s-a finalizat in vreun fel. am lucrat si eu la niste chestii foarte similare, dar abordarea se facea diferit. oricum partea de soft e durerea cea mai mare. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Dioda laser trebuie alimentata printr-o scc; cea mai la indemana e cea cu 317,dar poate fi si cu 2 tranzistori,cu oglinda de curent,cu IC specializat,etc.La urma urmei totul consta in indemanarea operatorului. Probabil ca e un procedeu dureros si necesita anestezie locala...eu am iesit,la aparatura medicala nu ma bag. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 ...eu am iesitchiar pe @tyc am vrut sa-l intreb in postul anterior, dar din pacate nu mi-a iesit citatul din pagina 1. asta e , daca ai iesit ai iesit.banuiam un scanner 3d. pentru ars fire de par exista solutii home safe cu o chestie de se cheama lumina pulsata. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Cred ca te referi la al doilea paragraf din postul meu anterior unde chiar la acel lucru se refera. In principiu se poate face si homemade dar asta nu schimba caracteristica de baza a radacinii unui fir de par, acela de a avea un nerv. Orice interventie asupra radacinii de par se soldeaza automat cu interventia asupra acelui nerv. De aceea aceste aparate sunt mici ca si diametru al razei de lumina, acoperind o arie mica si implicit putine fire de par, altfel durerea ar fi intensa plus ca se raceste zona pentru a "amorti" nervii. Cred ca daca vrei sa faci un asemenea aparat atunci trebuie gasite tipul filtrelor si tipul lampii care se pare ca e cu xenon. Cat despre varianta cu laser se pare ca este de culoare rosie (vazuta intr-un filmulet) si are limitari majore la firele albe, gri si rosii plus ca nu se poate folosi la piele neagra. Poate o explicatie e data aici (Eng): http://www.ehealthandbeauty.com/light_a ... eauty.html . Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 eu nu ma refer la firele de par, filtrul de care ziceam se pune la camera la alte aplicatii. pentru firele de par sunt produse gata facute, costa destul , dar si la un cabinet specializat te costa mai mult si rezultatele sunt relative asa cum se spune. nu ma interesaza subiectul si consider ca e aceeasi chestie ca si cu apendicele, scoatem ceva dar nu stim in ce fel influenteaza altceva. referinte sunt destule si cred ca un electronist pasionat ar putea sa experimenteze diverse culori , puteri, frecvente, numai cobai sa aiba. http://www.laserhairremovalreview.com/ si pe you tub Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum