MadRaper Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Nu exista ceva software care sa faca defazarea pe un canal? ca ash vrea sa vad si eu cum se aud amplificatoarele mele puse in punte pe un subwoofer. Si nu are rost sa mai fac montajul ala pentru un moft de asta Link spre comentariu
Max Postat August 23, 2005 Autor Partajează Postat August 23, 2005 Nu exista ceva software care sa faca defazarea pe un canal? ca ash vrea sa vad si eu cum se aud amplificatoarele mele puse in punte pe un subwoofer. Si nu are rost sa mai fac montajul ala pentru un moft de asta Ce amplificatoare ai facut in punte? De cati w? Link spre comentariu
MadRaper Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 Pai nu e in punte, am un amplificator stereo si vreau sa-l pun in punte printr`un program ceva, sa vad cum s-ar auzi pe un subwoofer. Asa de proba, si daca imi place cum se aude imi fac si eu un montaj de ala. Link spre comentariu
Max Postat August 23, 2005 Autor Partajează Postat August 23, 2005 Aha. si imi poti spune si mie ce ai folosit? cati w are un amp dala? Link spre comentariu
Max Postat August 23, 2005 Autor Partajează Postat August 23, 2005 Am tot citit treaba asta cu sarcinile la defazor dar nu prea am inteles. Deci eu pot sa pun linistit un difuzor pe 4 ohmi numai ca ar trebuie sa fie de putere mai mare sau cum? HELP :shock: Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 nu-i greu .... daca un amplificator de-al tau scoate sa zicem 100 W/4ohmi, doua in punte vor scoate 200 W/8ohmi ..... si daca un amplifcator de-al tau duce si 2 ohmi atunci poti pune la bridge o sarcina de 4 ohmi si vei avea 250 W/4ohmi ......... ideea ca amplifcatoarele lucreaza ambele pe aceeasi sarcina si cand sarcina este de 8 ohmi, fiecare amplificator "vede" 4 ohmi ai inteles acum ? ;) Link spre comentariu
niq_ro Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 niq_ro - eu nu inteleg ceva la schema defazorului asta cu trzare si iesire defazata si normala - corect ??? daca eu am nevoie de ce defazata - cealalta ce sa fac cu ea ?? sa leg celalalt amplificator ? si astfel BRIDGE-ul sa foloseasca intrare mono ?? :roll:atunci explica-mi tu cum faci o punte....pentru un amplificator in ponte ai nevoie de defazorul asta si de 2 amplificatoare.. eu altfel nu stiu...vad ca la calcule o dai inainte.. zi-mi cum ai facut tu unul practic altfel... Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 am inteles in cele din urma (cred :jy08: )sa iti explic ce vreau eu sa fac ........am 2 amplifcatoare (statie) si vreau sa pun un astfel de defazor .. intrarea in statie e pe 2 mufe cu 5 pini (cate una pt fiecare canal - rusi nebuni) - eu unde pun defazorul ? il pun la o mufa de intrare .... si din defazor imi iese semnal pt ambele amplificatoare - bun, dar mufa cealalta de intrare ce fac cu ea ? :jy28: ramane asa in aer ?? - sau ramane in aer numai cand folosesc amplifu in bridge ??si daca mai am si doua corectoare de ton - cate unu pe fiecare canal ??? ala unde il mai montez ?? care e ordinea ?? ca si volumul il am pt fiecare canal separat :crazy: - rusi nebuni Link spre comentariu
niq_ro Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 asa iti explic ce vreau eu sa fac ........ am 2 amplifcatoare (statie) si vreau sa pun un astfel de defazor .. intrarea in statie e pe 2 mufe cu 5 pini (cate una pt fiecare canal - rusi nebuni) - eu unde pun defazorul ? deci:defazorul il construiesti si intrarea lui o conectezi la sursa de semnal, eventual prin 2 rezistente de cate 10-100k (cate una pe canal) ca sa ai semnal mixat.. apoi la unul din canale baga semnalul nedefazat si in celalalt pe cel defazat cu 180 de grade... la iesirea amplificatorului tau in punte conectezi difuzorul/boxa intre punbtele "calde" revin cu rugamintea sa studiezi articolul de la http://www.niqro.as.ro/defazor.htm unde apare super-schema asta: PS: daca ai corectoare de ton .. e f. bine.. tu intri cu semnalul de la defazor in cele 2 amplificatoarele, care poate fi si inainte de corector... chiar de la potentimetrele de volum sau de la mufele tale cu 5 pini, care sunt foarte bune... si in anii trecuti foarte utilizate, fiind standardizate :wink: Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 da niq .... am inţeles treaba asta, dar acel semnal defazat cu 180 este defazat faţă de cealaltă iesire a defazorului (cea care apare notată cu 0) sau este defazat faţă de intrarea defazorului (care este si semnalul de intrare in toata statia) acum ai inteles ce intreb ? sa mai explic odata - notam cu A semnalul care iese din calculator si duce in defazor, notam cu B semnalul nedefazat care iese din defazor si este insemnat cu 0, si notam cu C semnalul defazat cu 180intrebarea mea este urmatoarea: C este defazat in functie de B sau in functie de A ? :blink: Link spre comentariu
cirip Postat August 24, 2005 Partajează Postat August 24, 2005 C este defazat atat fata de B cat si fata de A, deoarece B este nedefazat (in faza) fatza de A.Pe de alta parte, defazajul dintre intrare si iesire este irelevant atata timp cat B si C, care intra in cele 2 amplifuri, mentin defazajul de 180 grade intre ele.CiripEDIT: Ar mai fi o chestie. M-am uitat mai atent. Schema aia de defazor are o problemutza. Cred ca distorsioneaza rau. Tranzistorul e aproape saturat in punctul static. Daca poti, fa-o in aer si vezi ce si cum suna. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum