Max Postat August 17, 2005 Partajează Postat August 17, 2005 Are cineva vreo schema de bridge intre 2 canale cu alimentare de +12V si masa? Link spre comentariu
niq_ro Postat August 18, 2005 Partajează Postat August 18, 2005 http://www.niqro.as.ro/defazor.htm Link spre comentariu
Max Postat August 18, 2005 Autor Partajează Postat August 18, 2005 Nu prea am inteles schema la defazorul ala. Se pune inainte de amplificator..dar cum este? mono? Link spre comentariu
niq_ro Postat August 19, 2005 Partajează Postat August 19, 2005 Nu prea am inteles schema la defazorul ala.ce nu ai inteles? ai o intrare si 2 iesiri, una defazata cu 180 de grade fata de cealalta.. Se pune inainte de amplificator..dar cum este? mono?daca dublezi montajul o sa ai o schema de defazor "stereo" si ai nevoie de 4 amplificatoare, cum este in exemplul ala, cu 4 amplificatoare de 40W obtii 2 stereo de 125W PS: s-a mai discutat asta :cry: Link spre comentariu
Max Postat August 19, 2005 Autor Partajează Postat August 19, 2005 am inteles. dar nu prea vad pe desen valoarea pieselor. Poate ma mai ajuti inca o data daca se poate sami dai ca la prostii. Poate e si din cauza oboselii.. dar cred ca mai degraba nu stiu:) Merge si pe TDA1562 ? Link spre comentariu
chetross Postat August 20, 2005 Partajează Postat August 20, 2005 Ub este alimentarea defazorului.In cazul primului montaj, cu un tranzistor, ii dai 12V.In cazul esp probabil +/-15. Link spre comentariu
Max Postat August 20, 2005 Autor Partajează Postat August 20, 2005 Ce tip de tranzistor este? iar acolo condensatori sunt de 4mF sau 1mF ?Rx trebuie neaparat pus? Link spre comentariu
Max Postat August 20, 2005 Autor Partajează Postat August 20, 2005 Cam asta ar fi schema de la acest defazor? http://drtb.go.ro/defazor.sch Link spre comentariu
Max Postat August 21, 2005 Autor Partajează Postat August 21, 2005 Ce tranzistor trebuie sa fie (valoarea)?Condesatoarele sunt de 1mF? Mai trebuie sa mai pun ceva dupa amplificatoare ca sa pun un sub pe sarcina de 4 ohmi? Merge si pentru tda1562? Link spre comentariu
niq_ro Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 eu ti-am dat un link cu schema: si la legare nu e bine.. ce ai desenat tu, trebuie sa pui difuzorul intre L si R ..de obicei merge la amplificatoare cu tranzistoare sau cu integrate care nu-s deja "brige"-ate cum e TDA1562 (deci nu merge la el) Ub e tensiunea de alimentare pentru preamplificator si ii pui rezistenta in functie de ea... condensatorii ai pot fi de la 1uF pana la 10uF (cu cat e valoarea mai mare, cu atat reda frecventele joase mai bine) pune de 2,2 sau 4,7uF :wink: tranzistorul poate fi orice fel de npn gen BC107 dar mai bine unul cu zgomot redus gen BC413 Link spre comentariu
Max Postat August 22, 2005 Autor Partajează Postat August 22, 2005 Mai trebuie sa mai pun ceva intre iesirile amplificatorului si sub? (sub-ul este pe sarcina de 4 ohm) Link spre comentariu
niq_ro Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 nu mai trebuie sa pui nimic, doar ca sarcina trebuie sa fie de valoare dubl[ decat ar fi functionat amplificatoarele singure.. vezi si tu ca s-a mai discutat pe forum de legarea in punte.... de ce trebuie o sarcina de impedanta dubla si cred ca scrie si la pagina mea, pe care tot eviti s-o citesti si ... vezi la http://sound.westhost.com/project14.htm ca sunt destule informatii daca nu vrei sa citesti un rezumat :lol: Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 22, 2005 Partajează Postat August 22, 2005 niq_ro - eu nu inteleg ceva la schema defazorului asta cu trzare si iesire defazata si normala - corect ??? daca eu am nevoie de ce defazata - cealalta ce sa fac cu ea ?? sa leg celalalt amplificator ? si astfel BRIDGE-ul sa foloseasca intrare mono ?? :roll: Link spre comentariu
Max Postat August 22, 2005 Autor Partajează Postat August 22, 2005 daca nu merge pe tda1562... o schema de 40w rms(4ohmi) sau 50w rms(4ohmi) sa mearga la 12V si masa.. ca sa pot face puntea intre ele.Facand o mica paranteza ce inseamna EIAJ? Link spre comentariu
adi_0106 Postat August 23, 2005 Partajează Postat August 23, 2005 nu cred ca ai cum sa scoti din 12 V 40 - 50 W fara ca amplificatorul sa fie deja BRIDGEsa facem un mic calcul - presupunem ca ai un amplificator care alimentat la 12 V scoate 12 V pe iesire (ceea ce ar insemna ca amplificatorul sa fie ideal - fara caderi de tensiune) pe o sarcina de 4 ohmi - asta inseamna ca se formeaza un curent de 3 A => o putere de 12 X 3 = 36 W ......... dar cum amplificatoare ideale mai greu gasesti (sau deloc) ...... incearca altcevadaca vrei putere mare din 12 V incerca o sursa in comutatie BAFTA !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum