Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

JVC VN-300

Tunereader

Postări Recomandate

Buna ziua! Posed un amp JVC VN-300 (atasez schema electrica mai jos).As dori sa-i maresc puterea de iesire - am boxe de 80 W/4 Ohmi.Va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa fac acest lucru. :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tunereader

7

• zal

5

• remus68

2

• BF37

1

Top autori în acest subiect

Sper ca nu-ti tai elanul cand i-ti spun ca nu se poate ...........decat cu foarte multa rabdare si cunostinte avansate in electronica si in cazul tau ( sa cresti puterea de la 30W in 4 ohm la 80W ) e imposibil , fara sa schimbi complet alimentarea si etajul final , practic un alt amplificator.

Cel mai simplu il vinzi , mai pui niste bani si-ti iei altul mai puternic. Bafta !

Link spre comentariu

Multumesc, BF 37,dar ma gandeam ca daca-i schimb finalii (eventual si pefinalii) cu altii mai puternici si bineinteles maresc alimentarea (traf,punte,conzi ) la 55V, nu e nevoie sa schimb tot etajul final.Nu intentionez sa scot 80W, macar 10-20W in plus dar nu stiu cu ce as putea inlocui 2SC789Y-urile sa aiba acelasi tip de capsula.Ma gandeam sa pun 2N3055 dar are alta prindere... :cry:

Link spre comentariu

echivalenti pentru 2sc789 sint urmatorii...BD 243A, BD 537, BD 539B, BD 951, ++desi schimbarea finalilor nu va ajuta cu nimic la marirea puterii amplifului... :da

Link spre comentariu

OK! Multumesc tuturor celor ce mi-au raspuns. Stiu ca este o schema veche, tocmai de aceea ma gandeam ca i-as putea aduce unele imbunatatiri... "Cand n-ai un batran, sa-l cumperi"...credeam ca n-am gresit cand am luat-o...totdeauna mi-au placut cum erau lucrate "vechiturile"...si ma gandeam ca e mai bine sa-i dau 15%...decat sa-i iau...

Link spre comentariu

Îmbunătăţiri se pot face de dragul calităţii, nu al puterii, are săracul peste 30 ani vechime şi probabil unii condensatori electrolitici au îmbătrînit. Azi se găsesc ptr valorile mai mici (1-10uF) cond nepolarizaţi tip MKT, MKS, MPP, destul de mici ca să-i înlocuiacă pe cei electrolitici. Se mai pot curăţa comutatoarele, mufele, puţometrii...

Link spre comentariu

Sunt multumit cum se aude la puteri mici...dar peste 15W...e jale...nu cred sa fie de vina componentele pasive...si (my mistake)...boxele sunt pe 8 ohmi... . Zal, crezi ca-i pot inlocui etajele finale ( exclus integrate ) si pastra totusi preamplifu ? ...fara sursa diferentiala...nu vreau sa-l vand...am dat pe el o nimica...si as lua de 2 ori mai putin...

Link spre comentariu

Asta presupune schimbarea trafo de reţea, ptr alimentare dublă şi alegera unui etaj final corespunzător, eventual un circuit de protecţie... dar e cam mult de muncă. De ce exclus integrat? Un STK sau SI original, din anii 80-90 (recuperat din alt aparat), e mai bun decît multe schemuţe care circulă pe net, sau kituleţe populare.

Link spre comentariu

OK! M-ati convins, am sa las "mosul" in pace dar o sa-i construiesc un "nepot". Am un trafo baban - 680W - 50V in secundar (o sa scot o priza mediana), 2xMJ2501 + 2xMJ3001 imperecheati si schema de mai jos. Credeti ca iese ceva? Ma ingrijoreaza 741-le, am mai lucrat cu ele si-mi amintesc ca erau zgomotoase...

Link spre comentariu

Oricum schema depinde total de integrat, mai puţin de trz finali şi nu are puterea respectivă, e umflată. La alte integrate dispare corecţia derivei la ieşire. 741 e zgomotos ca preamplificator, aici nu e cazul. Vei scoate cît ampliful A-350, care are cam aceeaşi alimentare.

Link spre comentariu

Dar daca fac schema postata de m@rian - cea cu superdioda - si inlocuiesc mosii cum ai spus tu (fara rezistententele de 470...), cu MJ 3001/MJ 2501 alimentata cu +/-35V cam ce putere as obtine pe 8 Ohmi? :nas: o atasez aici sa nu mai cauti dupa ea...

Link spre comentariu

Cam 40W. Dar de ce nu faci o schemă cu simetrie totală, sînt net superioare, faţă de asta concepută de Sansui prin 1976 şi răsmodificată în timp. Ampliful lui Barbu Popescu de exemplu, sau ăsta http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 unde găseşti şi modificarea ptr trz Darlington (e o erată la varianta asta), cît şi o variantă la tensiunea de +/-35V realizată de mely17.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări