Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometru defect

Vizitator mariandaria

Postări Recomandate

Vizitator mariandaria

am o navigatie VW MFD si cred ca sa srticat potentiometru din partea dreapta, nu imi merge scrool-ul, adica se invarte si intr-o parte si in alta dar nu face nimin, iar cand apas pe el merge functia lui doar ca nu mai functioneaza nici intr-o parte nici in alta.va rog poate stie careva unde pot gasi un potentiometru , din cate am inteles este vorba de unul optic. navigatia este facuta de blaupunkt, iar acel potentiometru are functia de a intra in meniu, sau de a comuta de pe radio pe cd.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ghita_cosma

2

• remus68

1

• staicudorel

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mariandaria

faza este ca l-am dat jos si l-am desfacut dar nu avea nimic, nu parea sa fie defect, l-am montat inapoi dar tot nu mergeun tip mi-a zis ca este optic, cica asa stie el, dar daca te rog poate imi zici si mie ce trebuie sa-i fac pentru ca l-am desfacut si parea ok din punct de vedere mecanic. multumesc

Link spre comentariu
Vizitator mariandaria

problema este ca l-am desfacut dar nu este cu contacte , are niste leduri mici sau nu le stiu denumirea lor si o rotita din plastic care cand se invarte intrerupe semnalul dintre ele, are si functie de intrerupatoriar potentiometru este capsat si are 6 pininu gasesc o schema electrica a navigatiei sau un manual service poate gasesc un inlocuitor a potentiometrului... va rog mult Navigatia este facuta de BLAUPUNKT si este RADIO NAVIGATION SISTEM VW atasez o poza cu seria lui

Link spre comentariu

faza este ca l-am dat jos si l-am desfacut dar nu avea nimic, nu parea sa fie defect, l-am montat inapoi dar tot nu merge

:aut: Il dai jos, il desfaci si postezi poze cu el. Din povesti nimeni nu stie ce ai tu acolo!
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Verificati daca acel "potentiometru" se poate decapsa ! Ca si la panourile de casetofoane acesti senzori mecano-electrici (dupa cum pare in pozele dumneavoastra ) au lamele metalice care culiseaza pe un traseu cablat,acestea avind din fabrica o vaselina siliconica care cu timpul sa intarit si actioneza ca un izolator intre lamelele in miscare si partea cablata fixa cea ce duce la nefunctionalitate a acestui ansamblu .Daca reusiti decapsarea recomand curatirea acestei vaseline intarite cu motorina; curatirea lamelelor si arcuirea lor pentru o mai buna tensiune pe suprafata de contact cu traseul circular fix fara a le modifica pozitia pe calea de rulare.Motorina are suficienta grasime pentru a realiza ungerea sistemului mecano-electric timp indelungat pentru care eu nu am recurs la a mai adauga sistemului vaselina.

Link spre comentariu
Vizitator mariandaria

pai eu lam decapsat dar partea naspa este ca nu are lamele metalice, are ca o tija mica care se invarte iar pe peretii potentiometrului sunt ca niste leduri mici si am inteles de la altii colegi ca functioneaza cu impulsuri eletrice cand se invarte butonul. Mie imi merge functia de apasat pe el dar daca invart ori intr-o parte ori in alta nu face nimic se invarte dar nu actioneaza.. dupa ce il desfac si il pun ianpoi imi merge cam o zi ,si pe urma aceeasi poveste. va rog poaste ma puteti ajuta

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Potentiometrul asta nu este cel verde?ala numai optic nu este.Cati pini are?intro parte 3 si in cealalta 2?Eu am gasit mai demult asa ceva si am cumparat multe din pacate stocul e pe sfarsit(mai am doar 11 bucati) si nu mai gasesc asa ca nu l;e vand.Cum zice colegul mai sus o poza cu el ar lamuri lucrurile.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 8 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări