Vizitator mariandaria Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 am o navigatie VW MFD si cred ca sa srticat potentiometru din partea dreapta, nu imi merge scrool-ul, adica se invarte si intr-o parte si in alta dar nu face nimin, iar cand apas pe el merge functia lui doar ca nu mai functioneaza nici intr-o parte nici in alta.va rog poate stie careva unde pot gasi un potentiometru , din cate am inteles este vorba de unul optic. navigatia este facuta de blaupunkt, iar acel potentiometru are functia de a intra in meniu, sau de a comuta de pe radio pe cd. Link spre comentariu
ghita_cosma Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Nu e,,optic''. Cu putina rabdare si un pic de atentie poti sa-l repari. Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 faza este ca l-am dat jos si l-am desfacut dar nu avea nimic, nu parea sa fie defect, l-am montat inapoi dar tot nu mergeun tip mi-a zis ca este optic, cica asa stie el, dar daca te rog poate imi zici si mie ce trebuie sa-i fac pentru ca l-am desfacut si parea ok din punct de vedere mecanic. multumesc Link spre comentariu
ghita_cosma Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Daca tot l-ai desfacut arcuiesti contactele ;cureti si aplici un spray de contacte .SUCCES(REVIN-O CU PROGRESE). Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Mai 31, 2010 Partajează Postat Mai 31, 2010 problema este ca l-am desfacut dar nu este cu contacte , are niste leduri mici sau nu le stiu denumirea lor si o rotita din plastic care cand se invarte intrerupe semnalul dintre ele, are si functie de intrerupatoriar potentiometru este capsat si are 6 pininu gasesc o schema electrica a navigatiei sau un manual service poate gasesc un inlocuitor a potentiometrului... va rog mult Navigatia este facuta de BLAUPUNKT si este RADIO NAVIGATION SISTEM VW atasez o poza cu seria lui Link spre comentariu
remus68 Postat Iunie 2, 2010 Partajează Postat Iunie 2, 2010 faza este ca l-am dat jos si l-am desfacut dar nu avea nimic, nu parea sa fie defect, l-am montat inapoi dar tot nu merge Il dai jos, il desfaci si postezi poze cu el. Din povesti nimeni nu stie ce ai tu acolo! Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Octombrie 14, 2010 Partajează Postat Octombrie 14, 2010 am desfacut navigatia si va arat potentiometru cu pricina[attachment=4]12102010(002).jpg[/attachment] Link spre comentariu
staicudorel Postat Octombrie 15, 2010 Partajează Postat Octombrie 15, 2010 Verificati daca acel "potentiometru" se poate decapsa ! Ca si la panourile de casetofoane acesti senzori mecano-electrici (dupa cum pare in pozele dumneavoastra ) au lamele metalice care culiseaza pe un traseu cablat,acestea avind din fabrica o vaselina siliconica care cu timpul sa intarit si actioneza ca un izolator intre lamelele in miscare si partea cablata fixa cea ce duce la nefunctionalitate a acestui ansamblu .Daca reusiti decapsarea recomand curatirea acestei vaseline intarite cu motorina; curatirea lamelelor si arcuirea lor pentru o mai buna tensiune pe suprafata de contact cu traseul circular fix fara a le modifica pozitia pe calea de rulare.Motorina are suficienta grasime pentru a realiza ungerea sistemului mecano-electric timp indelungat pentru care eu nu am recurs la a mai adauga sistemului vaselina. Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Octombrie 16, 2010 Partajează Postat Octombrie 16, 2010 pai eu lam decapsat dar partea naspa este ca nu are lamele metalice, are ca o tija mica care se invarte iar pe peretii potentiometrului sunt ca niste leduri mici si am inteles de la altii colegi ca functioneaza cu impulsuri eletrice cand se invarte butonul. Mie imi merge functia de apasat pe el dar daca invart ori intr-o parte ori in alta nu face nimic se invarte dar nu actioneaza.. dupa ce il desfac si il pun ianpoi imi merge cam o zi ,si pe urma aceeasi poveste. va rog poaste ma puteti ajuta Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Potentiometrul asta nu este cel verde?ala numai optic nu este.Cati pini are?intro parte 3 si in cealalta 2?Eu am gasit mai demult asa ceva si am cumparat multe din pacate stocul e pe sfarsit(mai am doar 11 bucati) si nu mai gasesc asa ca nu l;e vand.Cum zice colegul mai sus o poza cu el ar lamuri lucrurile. Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 atasez ceva poze cu el, poate gasesc unul sau o navigatie defecta sa o cumpar Link spre comentariu
Vizitator mariandaria Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 va salut dupa multe cautari pe net am gasit care este piesa cu pricina. va atasez linkul cu piesa respectiva http://www.grayhill.com/UserFiles/file/ ... r_62AG.pdf este vorba despre optical encoder si are seria 62ag. se poate cumpara de la noi sau poate prin comanda. va multumesc Link spre comentariu
Vizitator lupu_al3x Postat August 20, 2012 Partajează Postat August 20, 2012 spune-mi, te rog, de unde ai achizitionat potentiometrul?? multumesc anticipat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum