Vizitator metalla Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Unde pot gasi o schema de convertor de tipul enuntat mai sus? Mentionez ca vreau sa-l folosesc pentru alimentarea unui receiver construit pentru USA adica 120V/60Hz.Transformator coborator de la 220V la 120V am facut, puterea lui este suficienta, singura problema ca afisorul de la receiver imi arata niste caractere ciudate. Initial am crezut ca sunt probleme cu tensiunea de 120V (adica nu este valoarea care trebuie) dar cineva mi-a spus ca problema ar putea fi frecventa diferita (60Hz) pe care lucreaza receiver-ul.Vreun sfat ?Multumesc anticipat! Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Crezi ca merita investitia?E mai simplu sa iei unu gata facut!! Link spre comentariu
Vizitator metalla Postat Mai 22, 2010 Partajează Postat Mai 22, 2010 Unul gata facut nu am gasit. Ma refer la un convertor de frecventa........50Hz/60Hz. Practic de asta am nevoie un convertor AC/AC la 110V (sau 220V) si o putere de cca 150W.Din pacate nu am gasit vreo schema de convertor de frecventa decat una la care nu este specificata puterea. Link spre comentariu
radusa Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Incearca sa gasesti schema receiver-ului, ca sa te lamuresti daca afisajul are intradevar nevoie de vreo tensiune alternativa de 60Hz. Daca da, avand in vedere ca aceea tensiune probabil este mica, cred ca e mai simplu sa construiesti un oscilator de 60Hz cu tensiunea ceruta si sa injectezi aceasta tensiune in punctul respectiv in locul celei de 50Hz care intra acum. Link spre comentariu
Vizitator metalla Postat Mai 23, 2010 Partajează Postat Mai 23, 2010 Multumesc pentru sfat radusa. Cred totusi ca am nevoie de un convertor 50Hz/60Hz pentru ca am si o incalzire destul de mare a radiatorului tranzistorilor finali si asta in conditiile in care am exacta tensiunea de 120V la intrarea receiverului. Am sa solicit si schema lui la sectiunea corespunzatoare, poate o are cineva. Link spre comentariu
radusa Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Radiatorul este acolo ca sa se incalzeasca. Daca ai final in clasa A, atunci e normal sa fie cald si cand nu are semnal pe final.In ceea ce priveste display-ul nu pot sa ma pronunt, dar in rest totul merge in curent continu unde frecventa nu mai are nici un rol. Despre ce aparat e vorba? Link spre comentariu
harman37arun Postat Mai 24, 2010 Partajează Postat Mai 24, 2010 Cred ca e suficient sa ne spui tipul de procesor daca nu gasesti schema aparatului ar fi posibil sa functioneze si la 50Hz. Link spre comentariu
Vizitator metalla Postat Mai 25, 2010 Partajează Postat Mai 25, 2010 Este vorba de Sherwood RX-4010R. O cerere pentru schema a fakut-o anul trecut un prieten de-al meu aici pe forum dar.....nici un rezultat :cry: Link spre comentariu
moro Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 La fel cum spune si radusa, daca etajele sunt alimentate in curentcontinuu (mai mult ca sigur) atunci nu trebuie sa iti faci griji in privinta transformatorului de alimentare, in cazul extrem cumpara unul din comert cu specificatiile tensiunilor din secundar identice cu al celui original pe care il ai in reciver.In ceea ce privesc caracterele ciudate de pe display, sfatul meu ar fi sa iti faci rost de schema, sa nu isi ia vreun integrat un fel de clock de pe frecventa retelei.Cel mai simplu ca sa iti dai seama, uita-te pe placa cu sursa de alimentare si vezi daca toate secundarele din transformatorul de alimentare sunt redresate si filtrate de un condensator corespunzator, daca este asa inseamna ca nu isi ia nimeni un clock de pe frecventa retelei. In privinta display-ului daca este vorba de tensiunea de filament (3-5V~) nu conteaza frecventa curentului care alimenteaza acele filamente, la fel de bine poti sa-i dai in gura si cu 3V la 100khz ca n`are nici pe cucu.Oricum , bafta! Link spre comentariu
radusa Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Iti dau un link catre schema lui RX-2010. E prea mare fisierul ca sa-l pun aici. http://dl.fisier.ro/files/pb3bcmpn2aoj7 ... _.pdf.html Daca e acelasi controller pt display atunci o sa te ajute in depanare. Personal nu cred ca are vreo legatura cu frecventa retelei, problema ta. Succes Link spre comentariu
Vizitator metalla Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Multumesc. M-ati convins. Ma cramponam de tensiunea transformatorului ........ca nu corespundela 50HZ cu ceea ce este nevoie dar aveti dreptate. Acum sa vad daca este acelasi integrat .Multumesc inca odata! Link spre comentariu
Vizitator michaela Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 este exact problema mea : ceasul meu din US, cu tot transformatorul 220/110 RadioShack o ia la goana si în interior are un fel de capusa neagra din bitum care acopera ieftin procesorul.Cred ca îmi trebuie exact un Invertor, capabil sa furnizeze 110V cu un 60Hz cât se poate de precis pentru ora, care invertor sa poata primi orice în intrare, DC, AC 220, sau tensiuni continue pozitive, negative, orice.25W la iesire ar fi suficienti, dar pentru a face proiectul mai atractiv, hai s-o specificam*****************************************************************INVERTOR 110V 60 Hz 50W pentru ceas alarma/desteptator digital american*****************************************************************cu intrare "populara" 220V 50 Hz în prima faza.Un mic Pic µprocesor cu PWM pentru a crea unda de putere 110V, un redresor de intrare spre o DC nestabilizata, o zener 5V pentru Microchip, o selfa rezonanta/filtranta 60 HzProfesori din toate liceele tehnice, unitiva. Platim prototipul.. E bine, nu ? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Octombrie 18, 2013 Partajează Postat Octombrie 18, 2013 Daca e ca ceasurile clasice de la noi,faci un mic generator cu quart pe 60 hz si bagi semnalul asta in el.De obicei dupa transformatorul din interior o sa gasesti o infasurare care nu e redresata,acolo e .Daca vrei ce ai spus mai sus si realizezi asa ceva, cred ca te costa cat 10 ceasuri,daca e un ceas normal. Link spre comentariu
radusa Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Rezolvarea in cazul ceasurilor cu IC specializat, poate fi chiar mult mai simpla.Aceste IC-uri pot primi si 50Hz si 60Hz, avand un pin de unde se face selectarea frecventei folosite.Pt exemplificare se poate vedea datasheet-ul lui LM8560 sau TMS3450. Aceste doua IC-uri au chiar mai mult si anume backup de la baterie in cazul caderii retelei, cand un oscilator intern preia clock-ul necesar. Link spre comentariu
Vizitator michaela Postat Octombrie 19, 2013 Partajează Postat Octombrie 19, 2013 Sã te-audã cel de sus.. !Dar, ca sã fie mai ieftin, procesorul specializat e pur si simplu înecat/protejat/lipit de circuitul imprimat într-o chestie care seamãnã cu bitum negru.Ceasul meu e un "Sharp Blue Jumbo LED Alarm Clock, Black - Walmart", care se vinde prin Walmart-uri nici $19. Are 4 cifre afisori led cu 8 segmente gigantice, de exact 5 cm înãltime fiecare.Ca sã-l vândã $19 au niste solutii la circuitul imprimat, conectoare adhoc de circuitul imprimat, butoane "inventate" si ele, ceva de speriat de ingenioase.Imposibil sã umblii prin bitumul ãla sã scurtcircuitezi pinul nu stiu care 50-60Hz. De aceea eu mi-am zis cã o solutie de convertor spre 110V/60Hz ar fi avut mai mult succes, mai ales cã ar fi putut fi industrializatã în toatã UE, si ar fi servit si la statia de emisie a amicului de la începutul thread-ului ãstaAnyways, multumesc de sprijin si sfaturi bune Rezolvarea in cazul ceasurilor cu IC specializat, poate fi chiar mult mai simpla.Aceste IC-uri pot primi si 50Hz si 60Hz, avand un pin de unde se face selectarea frecventei folosite.Pt exemplificare se poate vedea datasheet-ul lui LM8560 sau TMS3450. Aceste doua IC-uri au chiar mai mult si anume backup de la baterie in cazul caderii retelei, cand un oscilator intern preia clock-ul necesar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum