Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

stabilizator tensiune dispozitiv avertizare mers inapoi

Vizitator licutza

Postări Recomandate

@lucione_cip v-a indrumat corect, eu am facut precizarea legata de plusul condensatorului (ca sa nu fie confuzii).

Eu v-am intrebat de dioda referitor la tipul ei, nu de unde ati procurat-o !

Vedeti sa nu fie dioda zener !

Mai postez o data schema redesenata, poate ca acum este clar.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian_draghiescu

4

• XAN77

2

• lucione_cip

2

• former_Alfred

1

Cumparati orice dioda gasiti din seria 1N4001-1N4007 sau echivalenta, costa

cateva zeci de bani !

Condensatorul sa fie la o tensiune de cel putin 25 V !

Link spre comentariu
Vizitator licutza

Am realizat circuitul cu condensator si dioda.Am folosit un condensator de 2200 microf si o dioda 1n4007.Functioneaza foarte bine,adica nu mai imi apar intreruperi sau distorsiuni dar a aparut un alt fenomen.Dupa ce scot pe liber maneta de viteze adica intrerup alimentarea montajului ,acesta mai piuie de doua ori dar din ce in ce mai incet si mai gajait pentru ca se descarca condensatorul in dispozitivul care beep-aie.Suna aiurea tare,imi vine sa rad parca e pe moarte.Ma gandesc sa folosesc un condensator de capacitate mai mica,de 470 micro cum spunea @comfel mai sus,sa se descarce mai repede sa nu mai sune dupa ce nu mai e alimentat.Ce ziceti e bine?

Link spre comentariu

Puteţi încerca şi cu un condensator de 470uf dar e posibil să reapară întreruperile şi distorsiunile, în schimb puteţi folosi o rezistenţă în paralel cu condensatorul pentru a-i grăbi descărcarea.

Link spre comentariu
Vizitator licutza

Mai am si eu o intrebare asa ca o curiozitate pentru mine(mai invat si eu electronica):de ce ati spus ca acel condensator sa aiba tensiunea cel putin 25V cand la masina am maxim 14V cand incarca alternatorul si am vazut in magazin condensatoare de 16V.De ce nu puteam folosi unu la 16V si trebuie cel putin la 25V?

Link spre comentariu

condensatorul este pus pentru filtraj, el nu ridica tensiunea. Pune lumea de 25v pentru siguranta, in caz ca exista ceva varfuri de tensiune mai mari, practic merge si de 16v, doar ca limita de 16 e prea aproape de tensiunea cu care se va intalnii in permanenta, cea de 14.

Link spre comentariu
Vizitator licutza

Multumesc tuturor pentru ajutor :aplauze .Problema s-a rezolvat prin montarea unui condensator de 4700micro in paralel cu dispozitivul de avertizare fara dioda.Acum se aude bine cand am nevoie de el si dupa ce scot pe liber nu se mai aude nimic pentru ca se descarca condensatorul prin bec ,adica dioda facea mai mult rau decat bine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări