Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare MAX232

nr4

Postări Recomandate

EXEMPLU:Se dau 10 bucati MAX232, dintre care:Un singur MAX232 este receptor, iar ceilalti 9 sunt transmitatori.Ma intereseaza daca pot sa leg cele 9 Output-uri la pinul de input la receptorului, fara ca acele output-uri in stare activa(in "idle" iesirea CMOS este undeva la -8V datorita rezistentelor de pull-up pe intrarea TTL)(dar care nu transmit) sa influenteze in mod negativ transmisia.Cele 9 transmitatoare nu vor transmite in acelasi timp.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nr4

2

• dorofteius

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Nu merge.Chiar daca "nu transmit date", in realitate 8 TXuri vor tine linia in zero, in timp ce al 9-lea se va stradui din rasputeri sa traga un 1 din cand in cand. Probabil ca nu va reusi.Ai nevoie de buffere care sa poate fi puse in HiZ cand nu au nimic de spus sau macar ceva colector/drena in gol. Nu stiu sa existe asa ceva ptr RS232, dar poti bricola ceva cu cate un tranzistor, daca viteza de comunicatie nu e prea mare.Cirip

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsurile prompte.M-am informat de 75176 si pare a fi ceea ce-mi trebuie, insa am cateva neclaritati:1. Daca utilizez SN75176A, pare sa nu mai fie nevoie de ic-ul max232, si il pot lega direct la pinii RX si TX ai microcontroller-ului.2. Pe langa diodele TVS si rezistentele de terminatie, nu inteleg partea cu: "pt fiecare ceva rezistente si condensatori".Momentan sunt la partea de "proiectare" si alegere a componentelor corespunzatoare, iar acest SN75176A, imi rezolva cateva probleme majore. Chiar daca initial problema a plecat de la standardul RS232, voi dori sa ma indrept catre rs485.Ar mai fi si SN75LBC184 ce contine si protectia ESD, doar ca nu ii cunosc disponibilitatea prin magazine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări