Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automat pentru tras perdeaua

gogutu

Postări Recomandate

salutare la toata lumea.am si eu o intrebare ;la schema din arhiva pot sa schimb tranzistorii cu altii cu siliciu?bine inteles cu schimbarea polaritatii alimentarii a polaritatii condensatorilor electrolitici si a diodelor.acest autoat il folosesc in alt scop pentru inchiderea si deschiderea unei usi,si as vrea sa stiu parerea unor experti,si daca da mai trebuiesc facute modificari asupra schemei?multumescLA MULTI ANI CELOR CARE ISI SABATORESC ZIUA DE CONTANTIN SI ELENA(iertat sa-mi fie ca am scris cu litere mari nu vreau sa aduc nimanui injurii)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gogutu

3

• yo9hnf

2

• bassbox

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

e vorba de mama mea e in varsta si vreau sa fac acest montaj pentru cotetul pasarilor sa nu se mai chinue sa se trezeasca la 5 dimineata si seara dupa ce amurgeste cand pasarile sunt deja intrate

Link spre comentariu

Scheme gasesti garla pe net. Problema o constituie mecanica sistemului pe care vrei sa-l faci.Ai putea incerca sa faci o usa cu glisiera,eventual chiar cu glisiere de birou de calculator, ambele, una sus si un jos iar actionarea, pentru simplitate cred ca ar trebui facuta cu doua motoare. Se poate perfect si cu unul, dar trebuie mai mult gandita cursa "perdelei" . Vezi cum este gandit sistemul de culisare a indicatorului de frecventa pe scala aparatelor de radio cu lampi.

Link spre comentariu

partea mecanica am realizato dar mai trebuie montajul electronic si asa cum spuneai am facut usa glisanta.problema e daca merge modificata schema iar daca nu cred ca am sa folosesc o schema de actionare automata pentru lumini si apoi voi face probele cu releul.am facut proba cu motorul alimentat si cand ajunge la capat de cursa se opreste deschizand circuitul de alimentare prin contactul capat de cursa sau(limitator)am folosit doua limitatoare de la o poarta actionata electric dezafectata

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări