Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistenta 0.1 ohmi

Vizitator draghici dragos

Postări Recomandate

Salutare.Am construit un far de bicicleta cu un led de putere.Am folosit o sursa de curent constant de 700 mA.Ledul meu poate accepta un curent mai mare, deci vreau sa fac sursa sa debiteze un curent mai mare.Pentru aceasta trebuie doar sa montez o rezistenta de 0.1 ohmi in paralel cu rezistenta existenta.Acest grup de rezistente are rolul de traductor de curent.Din pacate nu reusesc in nici un fel sa gasesc o rezistenta de 0.1 ohmi de putere mica.Unde pot gasi o astfel de rezistenta ?Am cautat peste tot prin oras si pe net.Un SMD este exact ce-mi trebuie dar in lipsa pot pune si una de 0.5 W daca ma chinui.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misuraelectronic

3

• MifTy

1

• lorik199

1

• cristian_draghiescu

1

0,1 ohm la 0,5 watt costa 1 ron bucata...! din pacate pentru dvs , n-avem cum sa ne intilnim decit prin buzau sau prin bucuresti...!

Link spre comentariu

evident...puneti 0,22 ohm doua bucati in paralel de 0,25 ohm...si voila , gata rezultatul...!obtineti 0,11 ohm la 0,5watt... :da

Link spre comentariu

Stim.Problema este ca nu gasesc rezistente de sub 1 ohm decat de putere 5 W.Oricum multumim.Am acasa un aparat de masura stricat.Am sa caut prin el. Poate gasesc ceva.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

0,1 ohm la 0,5 watt costa 1 ron bucata...! din pacate pentru dvs , n-avem cum sa ne intilnim decit prin buzau sau prin bucuresti...!

1 ron o rezistenta? e de precizaie 0,1 %?

o poti face din nichelina(cumperi o rezistenta de resou si tai din ea un pic,si gata)

pt 0,1 ohm se poate face din sarma de 0,1 mm de cupru sau mai subtire
Link spre comentariu

Salutare.Am construit un far de bicicleta cu un led de putere.Am folosit o sursa de curent constant de 700 mA.Ledul meu poate accepta un curent mai mare, deci vreau sa fac sursa sa debiteze un curent mai mare.Pentru aceasta trebuie doar sa montez o rezistenta de 0.1 ohmi in paralel cu rezistenta existenta.Acest grup de rezistente are rolul de traductor de curent.Din pacate nu reusesc in nici un fel sa gasesc o rezistenta de 0.1 ohmi de putere mica.Unde pot gasi o astfel de rezistenta ?Am cautat peste tot prin oras si pe net.Un SMD este exact ce-mi trebuie dar in lipsa pot pune si una de 0.5 W daca ma chinui.

văd că eşti din constanţa, du-te la abisinia (lângă spitalul mare, faţă în faţă cu sediul enel), şi vorbeşte cu patronul...cu puţin noroc, are pe stoc smd-urile care te interesează...la dina nu cred să aibă, dar e posibil, iar la dioda... să nu mai vorbim!!! :rade:
Link spre comentariu

stati linistit domnu lorik , ca n-aveti dvs bani sa cumparati rezistoare de 0,1 ohmi / 0,5w de toleranta 0,1 la suta...! unu la mina ca nu se gaseste in magazine absolut pe nicaieri , facindu-se numai la comanda pentru aplicatii speciale ...si doi la mina , pretul respectivilor fabricanti pentru asa ceva este nefiresc de mare...cel putin citiva dolari bucata...!

Link spre comentariu

http://de.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=1000106+5187718+147198&No=0&getResults=true&appliedparametrics=true&locale=de_DE&catalogId=&prevNValues=1000106&filtersHidden=false&appliedHidden=false&originalQueryURL=%2Fjsp%2Fsearch%2Fbrowse.jsp%3FN%3D1000106%26No%3D0%26getResults%3Dtrue%26appliedparametrics%3Dtrue%26locale%3Dde_DE%26catalogId%3D%26prevNValues%3D1000106
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări