Vizitator draghici dragos Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 Salutare.Am construit un far de bicicleta cu un led de putere.Am folosit o sursa de curent constant de 700 mA.Ledul meu poate accepta un curent mai mare, deci vreau sa fac sursa sa debiteze un curent mai mare.Pentru aceasta trebuie doar sa montez o rezistenta de 0.1 ohmi in paralel cu rezistenta existenta.Acest grup de rezistente are rolul de traductor de curent.Din pacate nu reusesc in nici un fel sa gasesc o rezistenta de 0.1 ohmi de putere mica.Unde pot gasi o astfel de rezistenta ?Am cautat peste tot prin oras si pe net.Un SMD este exact ce-mi trebuie dar in lipsa pot pune si una de 0.5 W daca ma chinui. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 0,1 ohm la 0,5 watt costa 1 ron bucata...! din pacate pentru dvs , n-avem cum sa ne intilnim decit prin buzau sau prin bucuresti...! Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 O rezistenta de 0,1 ohmi de dimensiuni reduse este usor de confectionat in regim de amator. Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Mai 21, 2010 Partajează Postat Mai 21, 2010 evident...puneti 0,22 ohm doua bucati in paralel de 0,25 ohm...si voila , gata rezultatul...!obtineti 0,11 ohm la 0,5watt... Link spre comentariu
Vizitator draghici dragos Postat Mai 28, 2010 Partajează Postat Mai 28, 2010 Stim.Problema este ca nu gasesc rezistente de sub 1 ohm decat de putere 5 W.Oricum multumim.Am acasa un aparat de masura stricat.Am sa caut prin el. Poate gasesc ceva. Link spre comentariu
Vizitator hitune Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 o poti face din nichelina(cumperi o rezistenta de resou si tai din ea un pic,si gata) Link spre comentariu
lorik199 Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 0,1 ohm la 0,5 watt costa 1 ron bucata...! din pacate pentru dvs , n-avem cum sa ne intilnim decit prin buzau sau prin bucuresti...!1 ron o rezistenta? e de precizaie 0,1 %?o poti face din nichelina(cumperi o rezistenta de resou si tai din ea un pic,si gata)pt 0,1 ohm se poate face din sarma de 0,1 mm de cupru sau mai subtire Link spre comentariu
MifTy Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Salutare.Am construit un far de bicicleta cu un led de putere.Am folosit o sursa de curent constant de 700 mA.Ledul meu poate accepta un curent mai mare, deci vreau sa fac sursa sa debiteze un curent mai mare.Pentru aceasta trebuie doar sa montez o rezistenta de 0.1 ohmi in paralel cu rezistenta existenta.Acest grup de rezistente are rolul de traductor de curent.Din pacate nu reusesc in nici un fel sa gasesc o rezistenta de 0.1 ohmi de putere mica.Unde pot gasi o astfel de rezistenta ?Am cautat peste tot prin oras si pe net.Un SMD este exact ce-mi trebuie dar in lipsa pot pune si una de 0.5 W daca ma chinui.văd că eşti din constanţa, du-te la abisinia (lângă spitalul mare, faţă în faţă cu sediul enel), şi vorbeşte cu patronul...cu puţin noroc, are pe stoc smd-urile care te interesează...la dina nu cred să aibă, dar e posibil, iar la dioda... să nu mai vorbim!!! Link spre comentariu
misuraelectronic Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 stati linistit domnu lorik , ca n-aveti dvs bani sa cumparati rezistoare de 0,1 ohmi / 0,5w de toleranta 0,1 la suta...! unu la mina ca nu se gaseste in magazine absolut pe nicaieri , facindu-se numai la comanda pentru aplicatii speciale ...si doi la mina , pretul respectivilor fabricanti pentru asa ceva este nefiresc de mare...cel putin citiva dolari bucata...! Link spre comentariu
89-CEC Postat Iulie 19, 2010 Partajează Postat Iulie 19, 2010 Salutare.Am construit un far de bicicleta cu un led de putere.Am folosit o sursa de curent constant de 700 mA.Ledul meu poate accepta un curent mai mare, deci vreau sa fac sursa sa debiteze un curent mai mare.Pentru aceasta trebuie doar sa montez o rezistenta de 0.1 ohmi in paralel cu rezistenta existenta.Acest grup de rezistente are rolul de traductor de curent.Din pacate nu reusesc in nici un fel sa gasesc o rezistenta de 0.1 ohmi de putere mica.Unde pot gasi o astfel de rezistenta ?Am cautat peste tot prin oras si pe net.Un SMD este exact ce-mi trebuie dar in lipsa pot pune si una de 0.5 W daca ma chinui. http://de.farnell.com/jsp/search/browse.jsp?N=1000106+5187718+147198&No=0&getResults=true&appliedparametrics=true&locale=de_DE&catalogId=&prevNValues=1000106&filtersHidden=false&appliedHidden=false&originalQueryURL=%2Fjsp%2Fsearch%2Fbrowse.jsp%3FN%3D1000106%26No%3D0%26getResults%3Dtrue%26appliedparametrics%3Dtrue%26locale%3Dde_DE%26catalogId%3D%26prevNValues%3D1000106 Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 20, 2010 Partajează Postat Iulie 20, 2010 pretul respectivilor fabricanti pentru asa ceva este nefiresc de mare...cel putin citiva dolari bucata...!Asta pentru că se face foarte greu calibrarea. În altă ordine de idei, se găsesc la Farnell cu toleranţă de 1% şi au preţ decent.http://ro.farnell.com/susumu/rl1220s-r1 ... dp/9376291 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum