Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Am nevoie de o parere!

Vizitator R4p7ile

Postări Recomandate

Vizitator R4p7ile

1. Salutare,sunt nou pe aici si as avea si eu nevoie de o parere in legatura cu niste boxe sony de 17cm pt masina.Daca dau casetofonu (toata linia e sony)mai tare de 25 incep sa distorsioneze,aceleasi model de boxe la cumnatu pe masina rup. Sa fie +/_ inversate(firele nu mai au aceleasi culori,probabil sunt innadite pe undeva,poate fi si asta cauza?)? k la nivel mediu cand le`am montat nu iti dai seama la sunet...

2. Am facut rost de o statie Topline 2x100W,merge conectata cu un cas SONY/CDX-GT20

http://www.be-loud.ro/produse/CD_Player ... /CDX-GT20/

adica stiti daca are iesire RCA parca se cheama?

3. Se merita sa cump un dif auto 30cm Boschmann BM-30350 350W 4 ohm

http://buy.mikado.ro/product_info.php?c ... ts_id=2383

si sa ii fac cutia eu pt un sub?

ms si sper k am fost explicit!Orice parere e bn venita!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj_Dog

2

• ionescu liviu

2

1. Salutare,sunt nou pe aici si as avea si eu nevoie de o parere in legatura cu niste boxe sony de 17cm pt masina.Daca dau casetofonu (toata linia e sony)mai tare de 25 incep sa distorsioneze,aceleasi model de boxe la cumnatu pe masina rup. Sa fie +/_ inversate(firele nu mai au aceleasi culori,probabil sunt innadite pe undeva,poate fi si asta cauza?)? k la nivel mediu cand le`am montat nu iti dai seama la sunet...2. Am facut rost de o statie Topline 2x100W,merge conectata cu un cas SONY/CDX-GT20http://www.be-loud.ro/produse/CD_Player ... /CDX-GT20/adica stiti daca are iesire RCA parca se cheama?3. Se merita sa cump un dif auto 30cm Boschmann BM-30350 350W 4 ohm http://buy.mikado.ro/product_info.php?c ... ts_id=2383si sa ii fac cutia eu pt un sub?ms si sper k am fost explicit!Orice parere e bn venita!

1. casetofonul e de vina- el distrosioneaza si d-aia se aude urat (poate e si configurat aiurea din setari)2. difurile se vor auzi muuult mai bine pe statie, daca playerul nu are iesire rca cumperi un adaptor hi-low si ai rezolvat problema3. NU
Link spre comentariu

pai cum ai lega si difuzoarele sony si subwooferul pe aceiasi statie?pune difuzoarele pe statie si regleaz-o calumea si o sa vezi ca o sa sune mai bine iar pt bass am eu un bass pack de vanzare, daca te intereseaza da-mi un mesaj privat!

Link spre comentariu
Vizitator R4p7ile

ma gandeam ca se pune doar subu pe statie si boxele raman pe casetofon (nu ma pricep prea bn..si nici nu am vazut la careva)daca merge sa leg boxele astea nu mai caut sub k si asa nu prea am bani...ma invarteam in juru sumei de 100 lei...acum caut kit de cabluri pt statie si sa vad cum trag firele

Link spre comentariu
Vizitator adrian_mirea

În general boxele și stațiile nu sunt interschimbabile, în orice combinație. Sistemul audio este gândit ca un ansamblu, ca un singur "circuit" ca să zic așa. Nu merge să pui orice boxe... pot apărea chiar probleme mai grave, gen să se ardă ceva [ bine, în cazul tau nu cred, fiind vorba de boxe de mașină din câte am înțeles ]Pot fi nepotriviri de impedanță și/sau putere între casetofon și boxe. În plus uneori calitatea boxelor din comerț este slabă, au doar putere mare, ca să facă mult zgomot, dar nu au calitate, și când le dai tare pot apărea distorsiuni.

Link spre comentariu

În general boxele și stațiile nu sunt interschimbabile, în orice combinație. Sistemul audio este gândit ca un ansamblu, ca un singur "circuit" ca să zic așa. Nu merge să pui orice boxe... pot apărea chiar probleme mai grave, gen să se ardă ceva [ bine, în cazul tau nu cred, fiind vorba de boxe de mașină din câte am înțeles ]Pot fi nepotriviri de impedanță și/sau putere între casetofon și boxe. În plus uneori calitatea boxelor din comerț este slabă, au doar putere mare, ca să facă mult zgomot, dar nu au calitate, și când le dai tare pot apărea distorsiuni.

Se numesc DIFUZOARE. :bataie O boxa este alcatuita dintr-un difuzor montat "pe" o "cutie", mai corect spus - incinta acustica.Nepotriviri de care spui tu nu prea cred ca sunt, intrucat cam tot ce tine de auto sunt pe 4 ohmi. Si nu cred ca exista vreun difuzor care sa nu reziste in conditii normale la acea putere "de neimaginat" pe care o au cd playerele de masina.Tocmai, distorsiunile provin de la cd player/radio pt ca atat poate el, iar in combinatie cu difuzoare proaste de sensibilitate mica vrei sa dai mai atare dar distorsioneaza ca ajunge amplificatorul la maxim. Si cand zic maxim nu ma refer la volum, ca nu mai duce rotita volumului.Tocmai de aceea s-a indicat sa se puna difuzoarele pe statie, ca e mai puternica, si de aceea se va si auzi mult mai bine.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator R4p7ile

Cum arata un adaptor hi-low si cum se leaga la cas k nu are iesire RCA?Si am 2 difuzoare de 20 de cm (cele din poza) merge sa le fac cutie si sa le pun pe statie,ce stiti de ele,sunt bune de ceva?si cam ce incinta imi trebuie pt ele?sau sa le vand pe toate si imi recomandati sa cump alte boxe,alt casetofon?[attachment=1]100605_210253.JPG[/attachment][attachment=2]100605_210232.JPG[/attachment][attachment=0]100605_210455.JPG[/attachment]

Link spre comentariu
Vizitator ralphmandl

io zic sa le feci incinta bass reflex, dar ai grija sa o calculezi bine. adaptorul high-low se leaga la boxele din spate si din el tragi fire RCA la statie.

Link spre comentariu

Nu la orice difuzor poti face incinte bass-reflex, pana nu ai parametrii difuzoarelor nu poti sti.Iar aceste difuzoare nu par a avea aparametrii. Cel mai sigur e sa le faci incinta inchisa, in cazul acesta.

Link spre comentariu
Vizitator R4p7ile

dar se merita sa le fac?45-50 de litri e de ajuns?si pot sa las boxele sony pe spate si din ele sa trag la statie sau sa pun doar unele din ele pe statie...nush cum sa fac k momentan nici o pereche din astea nu se aud bn

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări