Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sirena antiaeriana ?

TAO

Postări Recomandate

fratilor ?!! vreau sa-mi fac o sirena asemenea cu una din aia antiaeriana care urla ca toti dracii ...dati-mi si mie sfaturi, poze, idei planuri cum pot face asa ceva pe langa faptul ca are un maner care angreneaza un reductor iar acesta angreneaza niste paleti , ce determina sa scoata sunetul ala ?va multumesc !!!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

5

• The Stressmaker

4

• TAO

3

• remus68

3

Top autori în acest subiect

are un maner care angreneaza un reductor

:nas: Este de fapt un multiplicator - inversul reductorului. Rotorul are nevoie de o turatie foarte mare.

Topicul tau nu are nici o legatura cu tematica acestei sectiuni - Atelierul meu

Link spre comentariu

Am avut si eu ocazia sa incerc doua astfel de sirene, din al doilea razboi monidla, ambele cu trepied si cu o maneta mare. Mergeau usor doar cand ajungeau la turatie mare dar plecau greu.

Se aud INVFERNAL de tare !!!

http://www.freepatentsonline.com/7066106.html

http://www.timberwolfsirens.com/sirenBasics.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Civil_defense_siren

http://www.civildefensemuseum.com/sirens/2t22/index.html

Link spre comentariu

daca am postat gresit , a-mi cer scuze, dar, nu am gasit alt post adecvat acestui subiect.

trimiterile voastre sunt foarte interensante, dar nu indeajuns de amanuntite pentru a ma lamuri, sau poate nu inteleg eu. Daca aveti ceva desene in paint sau autocad va rog ajutati-ma .

In nici un caz nu am sa dau pe una 800 ron., e de domeniul fantasticului suma .

Va multumesc !!

Link spre comentariu

...ce determina sa scoata sunetul ala ?...

In afara de acel reductor (ai folosit bine termenul, desi aparent multiplica) trebuie sa mai aiba si o turbina de aer. Aerul intra prin acele gauri alungite din capacul care se vede in poza ta si trebuie sa iasa printr-un ajustaj (o gaura cu un diametru mic si eventual cu o forma conica si/sau in trepte) Trecerea aerului cu viteze mari prin acel ajustaj scoate acel sunet puternic. Amplificarea (daca este nevoie) se face mecanic printr-o palnie specifica. In functie de dimensiunile ajustajului se stabileste frecventa sunetului, iar in functie de forma acestuia tonalitatea. Actionarea manivelei cu o turatie variabila face sa iasa o succesiune de sunete asemanatoare cu cele caracteristice alarmei anti-aeriene.

:aut: Puteai posta la sectiunea "diverse" viewforum.php?f=13

Fi mai indulgent remus, colegul nostru nu pare de rea-vointa. De altfel topicele de tipul "atelierul meu" care se practica pe acest subforum, dupa parerea mea sunt la fel de offtopice. Presupun ca cel ce a "inventat" numele diverselor sectiuni, s-a inspirat din modul de organizare a revistei Tehnium, unde la rubrica atelier, apareau niste constructii diverse, adica asijderea celor de la sectiunea "diverse" unde il expediezi tu. Sper sa-mi fie iertate, atat peroratiile - care nu sunt rau-voitoare la adresa nimanui - cat si offtopicul.Stima tuturor!
Link spre comentariu

daca sunt oftopice trebuie sa se imulteasca ?

Bineinteles ca nu. Insa ar trebui vazut si ce anume este sau nu este offtopic la sectiunea Atelier. Eu spre exemplu am insistat la un moment dat - fara succes - ca niste postari cu tematica de prelucrari mecanice sa fie mutate pe Masini-unelte, sau pe Scule si unelte, unde erau mult mai in mediul lor.
Link spre comentariu
  • Administratori

Eu spre exemplu am insistat la un moment dat - fara succes - ca niste postari cu tematica de prelucrari mecanice sa fie mutate pe Masini-unelte, sau pe Scule si unelte, unde erau mult mai in mediul lor.

nu a avut cine sa le mute, unele sectiuni nu au moderator asa ca nu are cine..
Link spre comentariu

Inainte de a numi un moderator acolo (la "Atelierul meu") trebuie tinut cont ca sectiunea este una dintre cele cu activitatea cea mai redusa. Practic orice moderator ar soma. Asa dupa cum spuneam mai sus, exista undeva o inconsistenta intrinseca. Dupa parerea mea, aceasta consta tocmai in definirea subforumului "Loc de ne laudat atelierele mecanice". Adica cineva pune niste poze cu atelierul lui, ceilalti vad pozele si incep laudele - una, doua, ... - dupa care subiectul s-a cam inchis. Verificati cele 7 subiecte mari si late si veti vedea ca 5 dintre ele sunt croite dupa acest tipic. Cu alte cuvinte nu exista si nici nu se poate injgheba o baza de discutii atractiva pentru user, care este absolut indispensabila unei constructii de tip FORUM. Dupa parerea mea - asa dupa cum mai spuneam, ar trebui schimbata titulatura din "Atelierul meu" in Atelier - spre exemplu - iar obiectul discutiilor sa fie acela al informatiilor privind realizarea unui aparat, dispozitiv sau accesoriu necesar intr-un atelier - fie ca este el electronic, electromecanic, sau de alta natura. Unul dintre putinele - de fapt singurul - topic care este alcatuit dupa acest tipic este "polizor de banc"

Link spre comentariu

Revenind on-topic. Cred ca asta vroiai sa vezi

. Mai exact sunetul este produs de intreruperea ritmica de catre fantele din rotor si stator a aerului produs de partea interioara a rotorului care se compoarta ca un compresor centrifugal. Chiar si cu rotorul descentrat sunetul este super.
Link spre comentariu

In ambele aplicatii prezentate video de catre dem3ntor, este vizibil amatorismul. Desi in aparenta se respecta regulile de baza ale constructiei se observa - la ureche - ca frecventa sunetului scos de sirenele artizanale este foarte joasa - doar intensitatea sporita, face sa ne dam seama ca zgomotul nu este produs de vibratiile mecanice normale ale mecanismelor respective. Atat in cazul unei multiplicari de turatie cat si in lipsa ei (precum in cele doua cazuri) trebuie acordata maxima atentie dimensionarii orificiilor de trecere a aerului, in sensul ca trebuie asigurata viteza de trecere a aerului necesara obtinerii unei anumite frecvente. Cele doua dispozitive in discutie, ar fi trebuit sa aibe - la turatiile motoarelor folosite - fie un numar mai mic de orificii, fie suprafata unui orificiu, micsorata la mentinenerea acestuia.

In alta ordine de idei - desi offtopic - iata aici un exemplu de subiect caruia i-ar fi stat bine la sectiunea Atelierul meu. Nu este vorba nici de o masina-unealta si nici despre o scula sau unealta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări