Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VIO.TUBE.AMP.-reparatii aparatura cu tuburi

Vizitator viobio

Postări Recomandate

Vizitator viobio

aici voi posta tot ce trece pe la mine pentru diverse reparatii

amplificatoare de chitara

amplificatoare audio

microfoane care au partea de amplificare cu tuburi

preamplificatoare

etc

fac acest lucru pentru a veni in ajutorul celor care sunt interesati de aceste reparatii si au mai putina experienta

daca se considera ca nu va avea interes rog moderatorii sa stearga acest topic

acum o ora am terminat de reparat un amplificator PIGNOSE 60GV ,produs in China ,cumparat din America(390 dolari)

vechime 2 ani

http://www.theguitarfiles.com/product_id-1886.html

defect

o lampa finala 6L6CG defecta

cauza a fost un condensator de cuplaj ,cupleaza G1 finala cu etajul defazor,avea pierderi extrem de mari

am inlocuit ambii condensatori de cuplaj cu unii de calitate

am inlocuit ambele finale cu 6P3C-E

rezistentele din G2 finale au fost schimbate cu rezistente de 1k/2w,cele originale sunt de 470 ohmi

tensiunea de negativare a fost crescuta de la 42v la 46v,aceasta tensiune corespunde unui curent de mers in gol de 25mA

pentru a creste tensiunea de negativare se mareste putin valoarea rezistentei de 68k de pe placa sursei

tensinea de negativare se obtine din infasurarea secundara de anodica

proiectantul chinez a pus un condensator de 470nF ,redresoare ,si o celula de filtraj

acel condensator este cam dubios,sfatul meu este sa se inlocuieasca cu o rezistenta si o dioda zenner de 60v,nu se stie cind se strapunge sau intrerupe si se da negativarea peste cap,de aici apar alte defecte ale tuburilor finale sau in cel mai rau caz defectarea transformatorului de iesire

parerea mea despre acest amplificator

are sunet bun ,este lucrat cu piese ieftine ,prea inghesuite piesele

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

2

• Kosmin

1

• zal

1

• zaitzus

1

Top autori în acest subiect

Cred ca e binevenit acest topic, sunt multi pasionati care nu au cunostinte solide in domeniu si totusi incearca sa-si regleze head-ul, asadar cu sfaturi si cateva scheme/poze se poate rezolva o treaba mai marunta.Apropo ce a zis tipu cand ai inlocuit 6l6gc cu 6p3s-e ? ma refer la sunet ....ca estetic nu conteaza.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cred ca e binevenit acest topic, sunt multi pasionati care nu au cunostinte solide in domeniu si totusi incearca sa-si regleze head-ul, asadar cu sfaturi si cateva scheme/poze se poate rezolva o treaba mai marunta.Apropo ce a zis tipu cand ai inlocuit 6l6gc cu 6p3s-e ? ma refer la sunet ....ca estetic nu conteaza.

baiatu e destupat la creier! si bun chitaristla ora 19 ma duc la sala de repetitii sa vad cum se aude
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator viobio

Va rog sa nu ma uitati cu pioneerul meu cand aveti ceva vreme.

sorry dar nu am timpnu vreu sa ma trezesc cu el facut guler,daca nu iese cum trebuie
Link spre comentariu
Vizitator viobio

modificare amplificator HARLEY BENTON GA5este un tunningam introdus un corector de ton pe trei benzi si un masterbutonul de volum (original) devine drivebutonul EQ devine masterschema este scoasa de mine dupa cablajul imprimatcorectorul introdus este incercuit pe schema cu linie punctatase renunta la placuta pe care este montat potentiometrul EQ,acest potentiometru se va recupera si va fi folosit la reglajul de bas,valoarea lui este de 1Mse dezlipeste conectorul la care este conectata placuta EQamplificatorul este bine conceput ,nu are brum ,componentele sunt de buna calitatecondensatorul de 150pF a fost montat pentru putin bright,condensatorul este incercuit pe schema ,valoarea poate varia intre 150pF si 2,2nF ,in functie de tonul doritrezistenta de 220k se inlocuieste cu o rezistenta de 1M daca se doreste amplificare mai mare se pot mari rezistentele din anodele triodelor ,pina la 330k,ne putem juca cu elepentru un sunet mai clean de poate renunta la condensatorii de 22microF care sunt montati in paralel pe rezistentele de 2k2 din catodele triodeloracest amplificator se poate copia extrem de simplumare atentie la masurile de electrosecuritate ,sunt tensiuni mari ,pot provoca moartea

Link spre comentariu
Vizitator viobio

fotografiile sunt destul de explicite daca doreste sa faca cineva modificarea si nu intelege ceva sunt la dispozitia dv[attachment=0]5.JPG[/attachment]am uitat ceva acest amplificator are alimentate filamentele tuburilor in CCfiltrajul tensiuni anodice este asigurat de patru celule care au condensatori de doar 22microF,nu are pic de brum de 50hz,aviz amatorilor de sute de microF pe filtrajtraseul de masa este realizat impecabil ,pleaca mai multe trasee din acelas punct

Link spre comentariu

Da, cablajul e bine făcut, între traseele cu tensiuni anodice şi celelalte e spaţiu de 2,5...3mm şi soclurile de cablaj ''întoarse'' au spaţiu între pini sănătos. Dovadă că se fac şi lucruri cu cap în marea Chină. :aplauze Printre amatorii de la noi e obiceiul de a lăsa 0,5mm între trasee, indiferent de tensiuni şi de a proiecta cablajele duble ca ptr radiofrecvenţă.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Imi cer scuze , dar consider oportun sa atasez cate ceva de la Pignose , poate folosi in viitor cuiva....Poti sa ne confirmi daca seamana vreo schema dintre cele de fata chiar cu modelul cu pricina ?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Imi cer scuze , dar consider oportun sa atasez cate ceva de la Pignose , poate folosi in viitor cuiva....Poti sa ne confirmi daca seamana vreo schema dintre cele de fata chiar cu modelul cu pricina ?

prietene Victorpoti pune aici orice gasesti interesantnu ma ajuti pe mine neaparat ,ii ajuti pe cei care au scule de reparatapreciez gestul :da :aplauze :101te astept la un Remy Martin
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator viobio

revin la Pignose G60VRam schimbat traful de alimentareacum este pentru 220vtraful se poate construi sau comandaeu am comandat unu la Petraprimar 220vsecundare310V/0,2A/pentru anodica2X3,5v/5A/pentru filamente40V/0,05A/pentru negativaresecundarul este putin supradimensionat ,pentru o functionare lejeraodata cu inlocuirea trafului am facut si un circuit pentru reglarea tensiunii de negativarein schema originala tensiunea de negativare se obtine din infasurarea pentru anodicaeste o economie fara sens,prin condensatorul C3 ,care are o calitate indoielnicatensiunea de negativare este fixa,nu se poate reglase realizeaza circuitul din schemase elimina C3se conecteaza firul Un- in catodul diodei D5 se regleaza semireglabilul de 50k pe valoarea maximase conecteaza doua miliampermetre intre anodele finalelor si traful de iesirealimentam amplificatorul reglam tensiunea de negativare astfel incit sa corespunda unui curent de 25mA prin fiecare finalaacest reglaj se face cu toate butoanele de reglaj pe 0 si difuzor conectatpentru cei mai exigenti voi posta mai tirziu si un reglaj de negativare pentru fiecare finala in parteMODIFICAREA NU SE VA FACE DE INCEPATORI !MARE ATENTIE SUNT TENSIUNI MARI,ULTIMA PLIMBARE POATE FI SPRE 666 :rzb SAU CREMATORIU!!!!!!![attachment=4]pignose g60vrh.pdf[/attachment]astept reclamatii

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator viobio

FENDER TWIN AMP ( THE EVIL AMP)traf de alimentare defecttensiunea anodica de 400v in loc de 470v ,cred ca a fost bagat la 220v din gresealacondensatori de filtraj uscatitraful va fi rebobinat ,primarul va fi bobinat pentru tensiunea de 220v,erea pe 110v USAmultumesc dl Lazaroiu pentru ajutoramplificatorul este de nota 10acest combo nu este recomandat celor care au probleme cu mijlocul ,are 38kg!![attachment=0]Copy of 000_0157.jpg[/attachment][attachment=1]Copy of 000_0156.jpg[/attachment][attachment=2]Copy of 000_0155.jpg[/attachment][attachment=3]Copy of 000_0153.jpg[/attachment]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări