yo3gje Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Am facut rost de un filtru electromecanic tip Kokusai MF455 . Am si cele doua cristale de purtatoare. Vreau sa incropesc un transceiver monobanda (20 meter band )foarte simplu. Nu stiu ce parametrii are filtrul, si pe net n-am gasit nimic asemanator. Poate puteti sa ma ajutati cu o informatie sau link despre filtrele Kokusai.Cu respect Gelu YO3GJE Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 20, 2010 Partajează Postat Mai 20, 2010 Asta este tot codul? Nu mai scrie nimic dupa MF-455? Link spre comentariu
yo3gje Postat Mai 31, 2010 Autor Partajează Postat Mai 31, 2010 Scuze Se numeste Kokusai MF455ZM-24ANdaca stie cineva ceva despre el va rog.Gelu YO3GJE Link spre comentariu
yo3gje Postat Iunie 8, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2010 Chiar nu stie nimeni nimic despre filtrul asta? Ma intereseaza valoarea condensatorilor de la intrare si iesire , si impedanta acestuia . Dupa nume ar fi un filtru electromecanic de 455khz cu trecerea de 2,4 khz; Nu reusesc sa-mi dau seama daca este USB sau LSB. Oricum intentionez sa fac un montaj de test, ( generator- retea de adaptare- filtru- retea de adaptare -osciloscop) si o sa spuna el singur ce este. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 8, 2010 Partajează Postat Iunie 8, 2010 Filtrele Kokusai, din cate stiu eu, nu au nevoie de condensatoare de acord la intrare. Link spre comentariu
Vizitator yo2cmh Postat Iunie 12, 2010 Partajează Postat Iunie 12, 2010 Salut ! Ai dreptate ,e un filtru electromecanic cu banda de trecere 2,4 kHz ,dar are la capete bobine de adaptare,fara ele nu-l poti folosi.Bobinele sint in carcase metalice cu dimensiunea laturei egala cu latimea fizica a filtrului. Chiar nu stie nimeni nimic despre filtrul asta? Ma intereseaza valoarea condensatorilor de la intrare si iesire , si impedanta acestuia . Dupa nume ar fi un filtru electromecanic de 455khz cu trecerea de 2,4 khz; Nu reusesc sa-mi dau seama daca este USB sau LSB. Oricum intentionez sa fac un montaj de test, ( generator- retea de adaptare- filtru- retea de adaptare -osciloscop) si o sa spuna el singur ce este. Link spre comentariu
yo3gje Postat Iunie 12, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2010 Ce noroc pe mine! inseamna ca am si bobinele originale... Voiam sa stiu daca este usb sau lsb. Dupa masuratoarea facuta ar fi mai degraba USB. Noroc ca am cristalele de 455 USB si LSB. Sa vezi ce transceiver cu tuburi iese ! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Super,si eu am cautat cristalele dar in final nu am gasit si am facut cu rezonatoare pe 455.Poate ca gasesc vreo data fiindca am auzit un home made pe lampi cu un astfel de filtru. As da un 10 ca si filtru pentru transceiver. Link spre comentariu
yo3gje Postat Iunie 21, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2010 Multumiri pt raspuns ! Link spre comentariu
maxxim33 Postat Iunie 29, 2010 Partajează Postat Iunie 29, 2010 Ai gasit cumva o schema de medie frecventa in care este pus filtrul kokusai? Link spre comentariu
yo3gje Postat Iunie 30, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 30, 2010 Am gasit scheme ( pt aparate fabricate industrial ) care contin filtru facut de Kokusai. Din pacate nu este de tipul pe care il am eu. Mai ma ingrijoreaza o chestie: filtrele Kokusai imbatranesc (chiar daca sant NOS ). Fenomenul de imbatranire se manifesta sub forma degradarii suspensiei din burete a elementilor filtrului. Buretele se topeste si se transforma intr-o mazga lipicioasa care blocheaza / altereaza rezonanta liniei cu elemente a filtrului. Unele filtre pot fi decapsulate,curatate (!) si reasamblate, ca de ex. MF455 10AZ ( info de pe net ). Alte filtre nu pot fi decapsulate fara a pune in pericol functionalitatea filtrului. Filtrul pe care il am este cositorit, si deci periculos de decapsulat. D'aia ma interesa exact pentr ce freq a fost facut filtrul meu ca sa fiu sigur ca nu rezoneaza gresit ( din cauza mai sus mentionata ) iar frecventa masurata de mine coincide cu frecvanta specifica a acestui tip de filtru. Link spre comentariu
maxxim33 Postat Iulie 1, 2010 Partajează Postat Iulie 1, 2010 Pai restul filtrelor nu mai au buretele acela http://www.wa3key.com/filters.html Daca mai ai schema pune-o aici te rugam. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum