Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

radio Moldova S733T

Postări Recomandate

Buna...Ma numesc Roberto....sunt din BAIA MARE....As avea nevoie de ajutor in sensul ca mi-a dat cineva un radio Moldova S733T produs de Electronica . L-am deschis pentru ca nu are receptie si am vrut sa vad care e defectul....Mentionez ca sunt doar un depanator amator...in sensul ca am urmat un liceu de electronica dar nu am mers mai departe cu studiile...In sfarsit...radioul are bobinele de pe bara de ferita distruse si nu stiu cate spire a avut fiecare si unde trebuie conectate... Pe unde scurte are tendinta de a fluiera si a receptiona ceva posturi....As dori sa-l repar...Ma puteti ajuta va rog...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nordix

2

• elmar

1

• dan-a2

1

• kripton

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pentru acest aparat am gasit doar o fotografie de slaba calitate cu schema ...am incercat sa explic cam cum vine cele 4 bobine .Daca sunteti cit de cit familiarizat cu citirea unei scheme o sa va dati seama cum trebuie prinse firele bobinelor.Pentru unde scurte conectati cel putin antena exterioara daca vreti sa prindeti ceva...SUCCES!

Link spre comentariu

Salut,Iata datele bobinelor de pe bara de ferita :Petru UL bobina de acord ( L203 ) are 204 spire . In secundar are 9 spire . Ambele infasurari sunt realizate cu lita de RF 5x0,08mm CuEM+matase . bobina secundara fiind peste primar, la mijlocul acestuia .Pentru UM bobina de acord ( L202 ) are 67 spire . In secundar are 3 spire .Ambele infasurari sunt realizate cu lita de RF 9xo,o8 mm Cu EM + matase .bobina secundara , imediat langa primar .In caz ca sunt complet distruse , bobinele se pot inlocui (sau rebobina ) cu cele similare de la majoritatea radioreceptoarelor romanesti cu bara de ferita cilindrica prevazute cu gamele UL si UM .refacandu-se bobinele secundare daca nu coincid .Voi reveni cu poze pentru modul exact de conectare al bobinelor si schema electrica a radioreceptorului.Iata pozele promise :Circuitul imprimat este vazut dinspre partea placata .

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 13 ani mai târziu...

buna Grup caut schema  RADIO MOLDOVA S733T ,  ce am gasit nu se poate distinge valorile pieselor (neclara și contrastul foarete mare ) am incercat repararea schemei nu am reușit , am atașat și pozele cu șasiul .

Imagine WhatsApp 2024-04-04 la 14.21.56_a495331b.jpg

Imagine WhatsApp 2024-04-04 la 14.21.34_90889a4a.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări