Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit Hobby CNC, exista interes?

Vizitator iselro

Postări Recomandate

Da am vazut :aplauze se pare ca vorbim aceasi limba......succes in continuare .Eu personal ma ocup in timpul liber de alte chestii.......asa ca as dori sa-mi cumpar unul la gata :freaza: cum am specificat mai sus.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• katran

6

• pirvuti

4

• bbogdanmircea

4

• mihaighe

3

Top autori în acest subiect

Vizitator iselro

Pun o poza cu seria veche CNC Pure de la ISEL (nu se mai produce de catre isel)modificarile sunt urmatoarele:tablele laterale si frontale sunt inlocuite cu profile + picioare cu talpi reglabileghidajele de pe X si Z nu mai sunt din profil de aluminiu cu bucsi cu alunecare ci din otel cu role profilateCNC-ul este compus din drivere si sursa de la Hi-End ramane surub cu bile pe Y (montat sub masa) si surub trapez + piulite trapez de la Hi-End + portcablurile tot de la Hi-End, motoarele raman aceleasi de 1.35 Nm, se modifica placa de pe Z in loc de profil e o placa din aluminiu, motorul Kress, ca si cel din poza. Va exista si varianta "la gata" asamblata si cu toate configurarile facute dar la pret comercial nu hobby.

Link spre comentariu
Vizitator OldMann

si pe mine m-ar interesa doar partea mecanicanica, poate un pret?...pentru partea electronica, ca propunere, cred ca s-ar putea livra ca si kit, poate unii impatimiti ar fi dispusi sa-si construiasca singuri acest subansanblu. Sau ar putea achizitiona pe bucati , de atat cat au bani....

Link spre comentariu
Vizitator iselro

cu mici imbunatatiri/modificari (se inlocuiesc ghidajele din profil de aluminiu cu bucse de alunecare cu ghidaje din bara de otel D12mm si role) si cu driverele de la hi-end in locul controllerului proma

Link spre comentariu

Nu mai bine spui clar ce suma esti dispus sa cheltui ? Daca poate omu' , atunci i-ti face o oferta ... eu cel putin asa as face ... e mai simplu ...cred... bafta !!!

Link spre comentariu
Vizitator OldMann

Nu mai bine spui clar ce suma esti dispus sa cheltui ? Daca poate omu' , atunci i-ti face o oferta ... eu cel putin asa as face ... e mai simplu ...cred... bafta !!!

In hoby, de obicei bagi bani si din meserie scoti bani. Depinde de care parte te situezi. Cei care fac hobby vor la preturi suficient de mici, nu te astepta ca cineva sa bage sume de 2000-2500euro. Probabil ca o abordare din acest punct de vedere e gresit, poate o abordare mai sociala si mai actualizata la criza prinde si acest segment de clienti (hobby-sti), carora cred ca va adresati.
Link spre comentariu

Mai bine nu ma bagam in seama singur pe-aici ... si-mi vedeam de treaba ... Ce-mi trebuie mie sa dau sfaturi ? Si asa nu ma pricep ... mai bine i-mi vad eu de jucariile mele ... In definitiv , fiecare le stie pe ale lui ... ce si cat are de cheltuit , etc .regret sincer ca m-am bagat ca blegu' ... nu mai fac ... P.S. Criza .... stii ce face romanul cand nu mai are bani ? I-ti spun eu : schimba 100 de euro ...

Link spre comentariu
Vizitator OldMann

P.S. Criza .... stii ce face romanul cand nu mai are bani ? I-ti spun eu : schimba 100 de euro ...

Interesant...nu pot decat sa-ti urez...lovite-ar criza...
Link spre comentariu
Vizitator iselro

salutare tuturor, ca sa lamurim o data pentru totdeuna: solutia propusa e una de calitate si noi nu comercializam solutii proaste PUNCT. cei care vor sa iasa ieftin (sau aproape gratis) va rog mergeti la praktiker, luati niste bucati de pal, niste sine de sertar pt mobila, holsuruburi, 3 suruburi metrice cu piulite, niste motoare de la ce stiu eu ce xeroxuri dezafectate si spor la treaba.se va analiza ce inseamna sa se comercializeze partea mecanica separat. - routerul propus este disponibil imediat in varianta comerciala (pret 2500 euro + tva), pretul pt hobby este cel mai mic posibil si mi se pare foarte bun pentru calitatea componentelor mai ales ca sunt incluse toate componentele necesare si nu necesita prelucrari la terti etc.spor la mesterit!alex

Link spre comentariu

intervin si eu :da exista pe piatza catziva importatori de CNC-uri "made in china" de ex. un cnc de 800mmx 700mmx 90mm - 4790 eur+tva si 1200x800x90mm - 5800 eur+tva si mai mic nu esteasta la prima strigare ca se mai negociaza usor. si sunt solutzii la cheie: bagi in priza si-tzi faci treaba! plus garantzie. eu ma "folosesc" de un ruter chinezesc de 3x2m (al unui prieten) si se comporta f. bine (atasez poza). X si Y sunt pe cremaliera (o sa desfac sa fac poza la sistem maine) si are o precizie de 0.0... (ca tot auzisem ca pe cremaliera nu este precizie!) si e pe motoare pas cu pasdeci: ideea e ca varianta expusa e o varianta f. buna ca si pretz pt. hobby. pt. aplicatzii "business" exista alte oferte la altzi bani. deci: scoatetzi produsul cu eticheta de pretz (riscatzi un pic). si daca nu se cumpara aici poate se vinde in Ungaria, Austria, etc...bafta!

Link spre comentariu
Vizitator iselro

Referitor la rotuere chinezesti, cumperi un router pt 5700 euro de 2x3 m dar iti pun urmatoarele intrebari:1. service ai? - intreb pt ca am multi clienti care la un router serios cu servo si suruburi cu bile au strambat din nas ca e prea scump, au cumparat chinezarii la 6-9.000 euro si s-au ales in jumate de an cu un morman de fier, la noi daca vine un astfel de client pt reparatie avem o oferta standard pregatita in care schimbam tot cnc-ul si motoarele iar pretul total este cat a dat pe router. alte firme procedeaza la fel. 2. software? - de obicei e fara nicio licenta de soft3. scolarizare? - vis placut nu?4. la 5700 euro platesti si taxe vamale sau e cu taxe cu tot?5. pt un router chinezesc de 2x3 m cu cremaliere ai nevoie de motoare cu un cuplu de circa 20 Nm (in functie de tipul de cremaliera si pinion mai mult sau mai putin). intrebarea care se pune: motor direct pe ax sau exista si reductor? daca are reductor inseamna ca avansul maxim al masinii va fi limitat (mpp pierd cuplul la frecvente inalte si daca pierd cuplul, pierd si pasi) 6. precizia indicata pe monitor de 0.0... este calculata de softul de comanda, fiind vorba de o masina cu control in bucla deschisa, este o precizie teoretica. la mpp normale cu un unghi de pas de 1.8 grade ai 200 pasi/rotatie, in functie de pinion si cremaliera iti rezulta precizia reala a masinii pentru ca micropasirea se poate uita la astfel de structuri masive daca motoarele nu sunt supradimensionate. (in cazul micropasirii cuplul motorului scade drastic mai ales pt 1/4 si mai mari), de curiozitate, fa o poza cu motoarele sa vedem exact ce tip de motoare sunt acolo (daca e posibil cu codul sau datele tehnice).7. precizia de "0.0..." e afisata pe monitor, ce ar fi sa incercam sa facem o piesa din aluminiu si o masuram apoi pe o masina adevarata de masura in coordonate, atunci sa vezi cum din 0.0.. :)) devine 0.x sau mai rau.aviz amatorilor: succes cu routere ieftine chinezesti.

Link spre comentariu
Vizitator OldMann

se va analiza ce inseamna sa se comercializeze partea mecanica separat. - routerul propus este disponibil imediat in varianta comerciala (pret 2500 euro + tva), pretul pt hobby este cel mai mic posibil si mi se pare foarte bun pentru calitatea componentelor mai ales ca sunt incluse toate componentele necesare si nu necesita prelucrari la terti etc.spor la mesterit!alex

poate se analizeaza si din acest punct de vedere( livrat la punga, cu inst. de montaj, planuri de asamblare)...cred ca multi din cei care au un hobby vor fi interesati, cel putin asa cred si mai cred ca un astfel de "sondaj de piata" nu costa prea mult.
Link spre comentariu

Referitor la rotuere chinezesti, cumperi un router pt 5700 euro de 2x3 m dar iti pun urmatoarele intrebari:1. service ai? - intreb pt ca am multi clienti care la un router serios cu servo si suruburi cu bile au strambat din nas ca e prea scump, au cumparat chinezarii la 6-9.000 euro si s-au ales in jumate de an cu un morman de fier, la noi daca vine un astfel de client pt reparatie avem o oferta standard pregatita in care schimbam tot cnc-ul si motoarele iar pretul total este cat a dat pe router. alte firme procedeaza la fel. 2. software? - de obicei e fara nicio licenta de soft3. scolarizare? - vis placut nu?4. la 5700 euro platesti si taxe vamale sau e cu taxe cu tot?5. pt un router chinezesc de 2x3 m cu cremaliere ai nevoie de motoare cu un cuplu de circa 20 Nm (in functie de tipul de cremaliera si pinion mai mult sau mai putin). intrebarea care se pune: motor direct pe ax sau exista si reductor? daca are reductor inseamna ca avansul maxim al masinii va fi limitat (mpp pierd cuplul la frecvente inalte si daca pierd cuplul, pierd si pasi) 6. precizia indicata pe monitor de 0.0... este calculata de softul de comanda, fiind vorba de o masina cu control in bucla deschisa, este o precizie teoretica. la mpp normale cu un unghi de pas de 1.8 grade ai 200 pasi/rotatie, in functie de pinion si cremaliera iti rezulta precizia reala a masinii pentru ca micropasirea se poate uita la astfel de structuri masive daca motoarele nu sunt supradimensionate. (in cazul micropasirii cuplul motorului scade drastic mai ales pt 1/4 si mai mari), de curiozitate, fa o poza cu motoarele sa vedem exact ce tip de motoare sunt acolo (daca e posibil cu codul sau datele tehnice).7. precizia de "0.0..." e afisata pe monitor, ce ar fi sa incercam sa facem o piesa din aluminiu si o masuram apoi pe o masina adevarata de masura in coordonate, atunci sa vezi cum din 0.0.. :)) devine 0.x sau mai rau.aviz amatorilor: succes cu routere ieftine chinezesti.

deci: s-a intzeles gresit! 1,2 x 0.8 m = 5800eur, 3 x 2 m e mai scump :-)1. service este. sunt 2 firme in bucuresti care sunt deja de vreo 5 ani pe piatza. eu insumi am cumparat de la ei si au fost ok si post-sale2. software: de regula vin cu "celebrul" artcam3. montaj si instruire incluse in pretz! +suport la telefon4. pretz + TVA. atat! drum+instalare in pretz. fie Timisoara, fie Focsani5. o sa revin cu poza azi-maine la cremaliera si eventual cu filmuletz sa vedetzi viteza si atunci ne lamurim6. cand vorbesc de precizie putem da un test de repetabilitate cu un micrometru fixat pe masa. revin cu poza la MPP7. --//--totusi este o varianta de luat in calcul. daca suntem echilibratzi si incercam sa facem o evaluare corecta trebuie luate in calcul ruterele "home-made", cele "china" si cele de marca (cu pretzuri de ZECI de mii de euro!). si decat deloc...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări